Biztos, hogy Irán a célpont?
Írta: postaimre - Dátum: 2010 08 02 ¦ 14:55:27
Irán elleni támadás a kaukázusi bazison keresztül, izraeli tervek szerint: A Török légifolyosó.
Egy héttel ezelőtt Izrael kiszivárogta a sajtónak hogy Saud Arabia engedélyezte a légifolyosó használatát, Irán megtámadására. Saud Arábia ezt gyorsan letagadta. Valójában ez csel volt Izrael részéről, valós terve, a támadás végrehajtása a Grúz Köztársaságon keresztül lenne, mely közel van Irán északi határához. Valójában Izrael nem számított a Török reakcióra, mely a flotta megtámadásábol fakadt, nemzetközi vizeken. Emiatt úgy tünik ez a terv meghiúsult.
Teljes hír

Izrael  és Törökország között mint egy $5 milliárdos szerződés szerepelt, mely több évre kiterjedő fegyver vásárlásról szólt. Az Izraeli pilóták már Törökországban gyakorlatoztak, Irán bombázására. A hadgyakorlatok alatt repülőgépeket csepészték a Török légifolyosón.

Hírforások szerint a Grúz Köztársaság átutazó útvanolként szolgál a kábítószernek Afganisztánból és más országokból a régióban. Törökországon keresztül Észak Ciprusba, légi és tengeri útvonal Európába és Eszak Amerikába.

Törökország engedélyezte Izraelnek a légifolyosó használatát a gyakorlatokra, mert topográfiailag hasonló Iránhoz. Törökország figyelmét teljesen elkerülte, hogy tulajdonképpen áthelyezték a kezdőpontot a Grúz Köztársaság kijelölt pontjaira, ezáltal Törökország teknikailag, tudatlan bünrészessé válna Izrael törvényelenes támadása következtében.

A terv kivitelezéséhez már Azerbajdzsánban előre ott állomásozó hírszerző egységek segitenének. Látszólag teknikusokból, gyakorlokból és tanácsadókból állnak az egységek. Átfogó  fegyverkezési megállapodások címszó alatt.

Tevékenység ellátása, hadianyag mozgássa az Egyesült Államok palástja allat kötött lőszer raktározási szerződés néven szállítják a Fekete tengeren a Grúz Poti nevű kikötöhöz. Ezt a kikötőt a szén és mangán érc exportálására használják.

A Grúz Parti-Örség biztosítja a szállítások védélmét amit Izrael segitségével és felügyelőivel hajtanak végre. A feladatuk, az Orosz felügyelőket távol tartani a szállítmánytól, azzal a csellel hogy egy “Gaza tipusú” blokádot állítanak Abkaziánál, egy Orosz támogatottságot élvező szeparatista államnál.

Abkházia és Dél-Oszétia már levállt a Grúz Köztárssaságtól, függetlenségüket remélik kikiáltani Orosz segitseggel. Grúzia probálta visszacsatolni Dél Oszetiát 2008-ban Izrael segitségével, de az Orosz katonák bevonultak, miután az Izraeli kommandosak megölték a békefentartókat.

Az Egyesült Államok tengerészeti egysége megkezte müveleteit május végén a Fekete Tengerben a USS Graple (T-ars 53) segitségével. Az ellátás és mentési hajó látógatást tett a Grúzi Poti kikötőhöz a közös hadgyakorlatok allat, melyek június 8-án befejeződtek. Előzetesen a régióban már ott tartózkodott a  USS John L. Hall (FFG-32), Perry osztályú irányitott rakéta fregatt. Egy Orosz szóvivő szerint az Egyesült Államok a Fekete Tengerből egy “amerikai tavat” szeretne.

Tiblisiben az Egyesült Államoknak Németország, Ramstein bázisárol van egy egység kiküldetésben, mely koordinálja a légiforgalom és radar szolgáltatást.

Folyamatos látogatásokat hajtott végre a Egyesült Államok tengerészete, egyidejüleg az Izraeli fegyverzet gyarapitásával Grúziá-ban, a már előre megtervezett Iráni csapásra készülve. A jelenlegi összetüzés Törökországgal ezt pillanatnyilag hatráltatta, vagy lehetséges hogy teljesen megsemisítette e lépést. A török légiellenőröknek bisztos hogy feltünt, hogy valami nincs rendjén amikor a bombázok nem a megfelelő légifolyóson haladtak és vissztértek Izraelbe.

Irán elleni megszóritáshoz Oroszország beleegyezése is közrejátszott. Kritikus szerepe van az S300-as légvédelmi rendszernek, melyet most nem szállítanak. A Tor1 rendszer robusztus de egy jól megtervezet alacson kivitelű támadás könnyen megsemmisíti. Oroszország, Grúzia használatát provokációnak tarthatja, de mint Izrael már a Hezbollaht Lebanonba is használta ilyen célra, csak “üres fenyítés”-nek számit. Fenn áll az esélye hogy egy későbbi időpontban még megtörténik a szállítás.

Izrael Grúzia, Azerbaijdzsán és Kazakhsztán bázisai használata nélkül, szinte lehetetlen lesz Irán megtámadásának kivitelezése, ha csak nem kerülő úton repül 4500 mérföldet (7242 kilóméter) “egyirányba”, vagy pedig igénybe veszi a rövid távú nukleáris tengeralatt járót Irán partjainál. Izrael törvényellenes átlépése a Török légifolyosón nem tudni milyen reakciót fog kiváltani, az bisztos, jelenleg feszültek a viszonyok.

Több egykori Szoviet légibázis van Grúzia területén, négy az ötböl Azerbaijdzsán-ban mely jelenleg használható Irán megtámadására, vagy pedig különböző kábitószer szállításra.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=19812