Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Soros: csendes halál vár ránk

Az eurózóna jövőjéről írt cikket Soros György a Financial Timesban, a magyar befektető szerint jelen állás szerint hosszú stagnálás vár az euróövezetre vagy a teljes felbomlás, radikális intézkedésekkel viszont még megoldható a kritikus helyzet. A fő probléma az, hogy az EKB nem tudta a fundamentális bajokat orvosolni, a fiskális politikák különbözőségei miatt nem hogy csökkenne, hanem nő a hitelező és adós országok közötti különbség.

Putyin: Oroszországnak 2-3 éven belül a világ öt gazdaságilag legfejlettebb állama közé kell kerülnie

Oroszország világpolitikai pozíciójának megerősítése a kormány egyik elsődleges célja, elsősorban az Eurázsiai Unió keretein belül - jelentette ki Vlagyimir Putyin szerdai parlamenti beszámolójában. A megválasztott orosz államfő, miniszterelnök a kormány elmúlt évi tevékenységéről adott számot a dumában, a parlament alsóházában.

Nicolas Sarkozy ígéretet tett, hogy Franciaország határain minden EU állampolgárnak útlevélvizsgálaton kell átesnie

Nicolas Sarkozy megígérte, hogy Franciaország határain útlevél ellenőrzést vezetnek be minden EU állampolgár számára, amennyiben az EU tagországai nem zárják le határaikat az illegális bevándorlók előtt. Azért, hogy Európában sok illegális bevándorló tartózkodik, a francia elnök elsősorban Görögországot tartja felelősnek.

Amerika támogatja és felfegyverezné Moldovát

Ismét van vasúti közlekedés a Dnyeszter két partja között
Az Egyesült Államok szívesen nyújtana segítséget a Moldovai Köztársaság haderejének reorganizálásában, tisztjei kiképzésében – jelentette ki március 30-án Kisinyovban, Vladimir Filat moldovai miniszterelnökkel történt találkozóján Celesta A. Wallander, az amerikai védelmi minisztérium eurázsiai ügyekkel foglalkozó tanácsadója (amúgy Oroszország-szakértő).

„A zsidók a főgonoszok” A kulcsi mészárlás háttere

A kulcsi ámokfutó nem bánta meg tettét, minden halálos döfést és vágást precízen vissza tud idézni, melyeket rokonain ejtett egy bozótvágó késsel. A 24 éves Horváth Csanád Jutas nagyszüleit, apját és bátyját mészárolta le múlt héten, és ha rajta múlik, akkor édesanyját és nővérét is megfosztja az élettől.

Nácik lobbiznak a washingtoni kongresszusban

Lobbistát küld az amerikai náci párt Washingtonba. John Bowles többek között az emigránsok és az egészségügy kérdésében igyekszik majd a párt érdekeit képviselni a szövetségi törvényhozásban.

Szorosabb biztonsági együttműködés az SCO-országok között

Április 12-én Pekingben tartották a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) tagországainak biztongsági konferenciája főtitkári ülését. Meng Jianzhu, a kínai Államtanács tagja a biztonsági konferencia főtitkári ülésén azt mondta, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezetnek lépéseket kell tennie a biztonsági területen történő együttműködések terén, és hatékony megelőzési és védelmi rendszert kell kiépítenie.

Pakisztán felülvizsgálja az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatait

A pakisztáni parlament állást foglalt az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatok felülvizsgálata mellett. A két kamara törvényhozói háromheti vita után fogadták el a parlament nemzetbiztonsági bizottságának javaslatcsomagját. Ezt még jóvá kell hagynia a kormánynak. Juszuf Raza Gilani miniszterelnök már értésre adta, hogy egyetért a törvényhozói határozattal.

A piramisépítő zsidó rabszolgák mítosza

Pészah közeledtével ismét felmerül a kérdés: van-e bármi alapja annak, hogy a zsidók rabszolgaként segédkeztek a piramisok építésében? Eddig egyetlen olyan írásos vagy régészeti bizonyíték nem került elő Egyiptomban, ami a vitatott elméletet támasztaná alá.

Menekülőmaszkokkal szerelik fel a metrókat

A BKV szerint nagyobb lesz a biztonság a 2-es és 3-as metróvonalon. Még áprilisban kihelyezik a maszkokat

Egyesült Daganatok Szarvezete? Biztos baki volt?

Gasparovic újabb bakija (videó)
A szlovák államfő nem tudta kimondani az Egyesült Nemzetek Szervezetének nevét.
Az elnöki bakira a bumm.sk szlovákiai magyar internetes hírportál pénteki beszámolója szerint azon a sajtóértekezleten került sor, amelyet Ivan Gasparovic és Danilo Türk szlovén államfővel való találkozóját követően, csütörtökön tartott a két államfő.

Kitört a háború

Lényegében háború tört ki Szudánban
More Sharing Services Share on iwiw Share on instapaper Share on email Share on print
Dél-Szudán csak kemény feltételek árán hajlandó kivonulni a héten elfoglalt, Szudánhoz tartozó Heglig tartományból. Sem az ENSZ, sem az Afrikai Unió felszólítása nem hatott, a patthelyzet könnyen háborúba sodorhatja a két államot.

Bukás várhat a kormánypártra és az ellenzékre is

Bulgária: gyenge szocialisták, tekintélyelvű jobboldal
More Sharing Services Share on iwiw Share on instapaper Share on email Share on print
Elemzésünkben a bolgár belpolitika elmúlt fél évét vettük górcső alá. Az ország két nagy pártja már javában készülődik a 2013-as országgyűlési választásokra.

Megalakult az Európai Zsidó Parlament (EZSP) az Európai Parlament épületében

Szia Imre. Azért egy szóval visszajelezhetnél, legalább is illene, de te tudod. Látom csöppet sem érdekel a hír, hogy megalakult az Európai Zsidó Parlament (EZSP) az Európai Parlament épületében, pedig nagy hír ez, különösen ha tudjuk, hogy cionék állnak a dolog mögött. Senki sem közölte még ezt a magyar birkának... Az utolsó bejegyzésedben említed Köves Slomót, mint leendő jelölt a köztársasági elnökségre, hát éppen ő az egyik magyar kazár képviselő az EZSP-ben.

Zajos Csendes-óceán

NaplóSorra kapom a leveleket, amelyekben persze semmilyen célzás nincs, sem arra, hogy könnyen tanulhatok sebesen angolul, vagy hogyan legyek még hatékonyabb előadó, vagy melyik kutyatáp a legolcsóbb, házhoz szállítva, vagy éppen tegnap a méretnövekedésem segítették volna elő vákuum-pumpa javaslatával, amit értek, csak azt nem, hogyan húzom a fejemre és miképpen kapok alatta levegőt, miközben az agytérfogatom szeretném növelni ezzel a korszakalkotó leleménnyel.
Generálási idő: 1.00 másodperc
62,815,914 egyedi látogató