Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Biztos, hogy Irán a célpont?

Külföld

Izrael  és Törökország között mint egy $5 milliárdos szerződés szerepelt, mely több évre kiterjedő fegyver vásárlásról szólt. Az Izraeli pilóták már Törökországban gyakorlatoztak, Irán bombázására. A hadgyakorlatok alatt repülőgépeket csepészték a Török légifolyosón.

Hírforások szerint a Grúz Köztársaság átutazó útvanolként szolgál a kábítószernek Afganisztánból és más országokból a régióban. Törökországon keresztül Észak Ciprusba, légi és tengeri útvonal Európába és Eszak Amerikába.

Törökország engedélyezte Izraelnek a légifolyosó használatát a gyakorlatokra, mert topográfiailag hasonló Iránhoz. Törökország figyelmét teljesen elkerülte, hogy tulajdonképpen áthelyezték a kezdőpontot a Grúz Köztársaság kijelölt pontjaira, ezáltal Törökország teknikailag, tudatlan bünrészessé válna Izrael törvényelenes támadása következtében.

A terv kivitelezéséhez már Azerbajdzsánban előre ott állomásozó hírszerző egységek segitenének. Látszólag teknikusokból, gyakorlokból és tanácsadókból állnak az egységek. Átfogó  fegyverkezési megállapodások címszó alatt.

Tevékenység ellátása, hadianyag mozgássa az Egyesült Államok palástja allat kötött lőszer raktározási szerződés néven szállítják a Fekete tengeren a Grúz Poti nevű kikötöhöz. Ezt a kikötőt a szén és mangán érc exportálására használják.

A Grúz Parti-Örség biztosítja a szállítások védélmét amit Izrael segitségével és felügyelőivel hajtanak végre. A feladatuk, az Orosz felügyelőket távol tartani a szállítmánytól, azzal a csellel hogy egy “Gaza tipusú” blokádot állítanak Abkaziánál, egy Orosz támogatottságot élvező szeparatista államnál.

Abkházia és Dél-Oszétia már levállt a Grúz Köztárssaságtól, függetlenségüket remélik kikiáltani Orosz segitseggel. Grúzia probálta visszacsatolni Dél Oszetiát 2008-ban Izrael segitségével, de az Orosz katonák bevonultak, miután az Izraeli kommandosak megölték a békefentartókat.

Az Egyesült Államok tengerészeti egysége megkezte müveleteit május végén a Fekete Tengerben a USS Graple (T-ars 53) segitségével. Az ellátás és mentési hajó látógatást tett a Grúzi Poti kikötőhöz a közös hadgyakorlatok allat, melyek június 8-án befejeződtek. Előzetesen a régióban már ott tartózkodott a  USS John L. Hall (FFG-32), Perry osztályú irányitott rakéta fregatt. Egy Orosz szóvivő szerint az Egyesült Államok a Fekete Tengerből egy “amerikai tavat” szeretne.

Tiblisiben az Egyesült Államoknak Németország, Ramstein bázisárol van egy egység kiküldetésben, mely koordinálja a légiforgalom és radar szolgáltatást.

Folyamatos látogatásokat hajtott végre a Egyesült Államok tengerészete, egyidejüleg az Izraeli fegyverzet gyarapitásával Grúziá-ban, a már előre megtervezett Iráni csapásra készülve. A jelenlegi összetüzés Törökországgal ezt pillanatnyilag hatráltatta, vagy lehetséges hogy teljesen megsemisítette e lépést. A török légiellenőröknek bisztos hogy feltünt, hogy valami nincs rendjén amikor a bombázok nem a megfelelő légifolyóson haladtak és vissztértek Izraelbe.

Irán elleni megszóritáshoz Oroszország beleegyezése is közrejátszott. Kritikus szerepe van az S300-as légvédelmi rendszernek, melyet most nem szállítanak. A Tor1 rendszer robusztus de egy jól megtervezet alacson kivitelű támadás könnyen megsemmisíti. Oroszország, Grúzia használatát provokációnak tarthatja, de mint Izrael már a Hezbollaht Lebanonba is használta ilyen célra, csak “üres fenyítés”-nek számit. Fenn áll az esélye hogy egy későbbi időpontban még megtörténik a szállítás.

Izrael Grúzia, Azerbaijdzsán és Kazakhsztán bázisai használata nélkül, szinte lehetetlen lesz Irán megtámadásának kivitelezése, ha csak nem kerülő úton repül 4500 mérföldet (7242 kilóméter) “egyirányba”, vagy pedig igénybe veszi a rövid távú nukleáris tengeralatt járót Irán partjainál. Izrael törvényellenes átlépése a Török légifolyosón nem tudni milyen reakciót fog kiváltani, az bisztos, jelenleg feszültek a viszonyok.

Több egykori Szoviet légibázis van Grúzia területén, négy az ötböl Azerbaijdzsán-ban mely jelenleg használható Irán megtámadására, vagy pedig különböző kábitószer szállításra.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=19812

Hozzászólások

# | Tibi Tibi - 2010 08 02 ¦ 18:05:56
Nem Irán a célpont, hanem Izrael.
# | fsavanyu fsavanyu - 2010 08 02 ¦ 18:51:08
lEHET, HOGY CSAK FIGYELEM ELTERELÉS! iRÁN NAGYFALAT, FANATIKUS NEMZET.TITKOS ÜGYNÖKEIK KÖZEL LEHETNEK HOZZÁJUK. TUDNAK MEGLEPETÉST OKOZNI NEKIK.
# | Tom V Tom V - 2010 08 02 ¦ 19:06:48
Elismerem hogy vannak jelek a háborús készülődésre, de valahogy nem akarom elhinni, hogy Izrael egyedül belevágna abba, Amerikának pedig éppen elég baja van egy újabb háború nélkül is. Még a legmegveszekedettebb cionista agresszornak is látnia kell, hogy országa az önmegsemisülést kockáztatja, ha belekezd egy ilyen kalandor akcióba.
# | kony kony - 2010 08 02 ¦ 19:41:43
Csak elö kell venni Busch külpolitikai doktrinajat(ugytudom ez a resze nem valtozott),Oroszorszag.
üdvözlettel,kony
# | kony kony - 2010 08 02 ¦ 19:44:28
Tom v,eppen a bajai megoldasara kell a haboru.
üdv.kony
# | livia livia - 2010 08 02 ¦ 20:43:15
Szerintem, ez a következő háború már nem arról szól, hogy ki az erősebb, hanem itt lazán ki lehet irtani népeket, földrészeket el lehet pusztítani. Az ember Istent játszik, s nagyon meg fogja keserülni. Elitjeink, bunker ide, vagy oda, mehetnek vissza kőkorszakosdit játszani, mert agyamentjei nem tudják, hogy a játéknak vége!Régen legalább az maradt életben, aki vagy rátermett volt, esetleg szerencsés, működött a természetes kiválasztódás elve. Most meg: Marad majd sok szerencsétlen újszülött, aki genetikailag már csak rendellenes utódokat hoz a világra! Ez a leendő háború a köcsögöknek is be fog tenni! Semmi értelme! De ezek még gondolkodni se képesek! Ösztönlények!
# | Lastrebel Lastrebel - 2010 12 27 ¦ 01:13:08
2 napja azt álmodtam, hogy megtámadták iránt, atomfegyverekkel. Elég testközeli élményben volt részem. És mi van az izrael ellenes államokkal, ölbe tett karral nézik majd ezt végig? Vagy mindenki a háborút akarja?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 0% [0 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 100% [2 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Generálási idő: 0.74 másodperc
62,814,553 egyedi látogató