Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A megszorítások ellen tiltakoznak

Szlovén közalkalmazottak sztrájkja
„Mi neveltünk benneteket (a kormányt), hol tévedtünk? Teszi fel a kérdést az egyik tiltakozó transzparense (fotó: Beta/AP) „Mi neveltünk benneteket (a kormányt), hol tévedtünk? Teszi fel a kérdést az egyik tiltakozó transzparense (fotó: Beta/AP)


A kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásuk jeléül tegnap a szlovén közalkalmazottak (mintegy 80-90 ezren) általános sztrájkba léptek. A nagyobb városokban a szakszervezetek szimbolikusan öt perccel dél előtt tiltakozó felvonulásokat szerveztek. A kormány takarékossági megfontolásból fizetéscsökkenést és különböző járulékok lefaragását, továbbá elbocsátásokat irányzott elő, ami a szakszervezetek számára elfogadhatatlan.

A tegnapi megmozdulásban (2010 óta ez a közalkalmazottak második munkabeszüntetése) 23 szakszervezet vesz részt, és elsősorban az oktatási-művelődési intézményekben, az egészségügyben, az állami, valamint törvényhozási szervekben dolgozókat öleli fel. A sztrájkolók azt követelik a kormánytól, hogy álljon el ettől a számukra elfogadhatatlan intézkedéstől, amely – szerintük – az ország szociális biztonságát ássa alá.
„Ha nem hallgatják meg és fogadják el javaslatainkat, népszavazásra visszük a dolgot” – mondta a Ljubljanában felvonult tízezres tömeg előtt Branimir ©trukelj, az oktatási szakszervezet elnöke, egyébként Milan Kučan, egykori államfő veje.

Link

Hozzászólások

# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 21:50:46
Igérték a srácok a mozgolódást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
62,795,422 egyedi látogató