Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ismét sikeres gáztalálatot jelentettek Magyarországon

Ismét sikeres fúrásról számolt be a Penészlek térségében kutatási és termelési tevékenységeket folytató Ascent Resources Plc. A PEN-105A-jelű fúrás, amely a korábbi PEN-105 kúthoz kapcsolódik a vártnál jobb eredményeket hozott - számolt be a társaság közleményében.

A vártnál jobb eredménnyel zárult az Ascent Resources márciusban indított, penészleki PEN-105A jelű fúrása. A társaság egy korábban már termelésbe állított kútnál végzett további fúrást egy elzárt rész kutatása céljából.

A kezdeti eredmények alapján az új kút 26 300 köbméter/napos gázhozamot produkált, ami meghaladta a társasága eredeti várakozását. A társaság további savas utókezelésben tervezi részesíteni az új kutat. A társaságnak nagyon kedvező tapasztalatai vannak az eljárással kapcsolatban, ugyanis az eredeti kút esetében duplázni tudták a hozamot a beavatkozásnak köszönhetően. A társaság ezzel párhuzamosan megindította a munkálatokat az új kút gázfeldolgozó létesítménnyel történő összekötésére. A társaság közlése szerint az új fúrás eredménye által a Penészleki mező termelőképessége évekkel hosszabbodik meg.

Link

Hozzászólások

# | Klotild Klotild - 2012 04 19 ¦ 21:27:44
Már megint nem mi fúrunk, hanem minket fúrnak!
Ugyan meddig lesz az a gáz elég?
Nem kéne már agyon furkálni a Földet, mert még az is lehet, hogy a másik oldalon lyukadunk ki.
Ott meg úgy tudom, nagyon mély a víz.
# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 21:48:42
elég baj az !
jobb lenne ha inkább ott maradna
# | zafir zafir - 2012 04 20 ¦ 10:53:32
Jót tesz a magyar földnek a savas utókezelés? Ki hagyja ezt jóvá és azt hogy külföldiek kutatodjanak itt?
Ha egy magyar paraszt ásás közben talál egy régi érmét, megbüntetik, ha nem szolgáltaja be, mert a magyr föld kincse a magyar államé.
Itt van az éber független kutatócég. Több helyen is fúrnak Európában. Nálunk dugulás-elhárítási módszerrel kisérleteznek. A sav biztosan" jót tesz" a talajvíznek.
http://www.ascent.../directors
# | zafir zafir - 2012 04 20 ¦ 15:19:25
Remélem , hogy emberi beavatkozással létrehozott földrengés azért nem lesz a helyszínen!. Az USA középső részén már hagyományai vannak a műföldrengés feltésnek.
http://dawn.com/2...entral-us/
# | lapaj55 lapaj55 - 2012 04 21 ¦ 04:12:28
Fontos, hogy a bibsi beáramlással arányban álljon a gáztalálatok száma!.. Aztán ott üdülési zónákat lehet berendezni a kedves betolakodóknak, hogy inhalálási kezelésmóddal töltögessék tüdeiket..
A környezö vidéken pedig egyéb hasznos ipartelepeket lehet indítani, pl. szappangyárat..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
62,795,923 egyedi látogató