Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gárdonyi Géza a zsidóságról

A zsidósággal szemben azt a hibát követjük el, hogy azt követeljük tőle: ne legyen zsidó.
Az emberi faj tökéletesedésének plánuma isteni plánum mely megismerhető a népfajok különvérüségéről és különnyelvüségéről is.

Ha egy-nyelv és egy-nemzet volna a világon, a szellemi vezetők egyféle virágai volnának annak a nemzetnek. A német filozofusok és Goethe nem kelhettek olasz ágyból, s az olasz festők és szobrászok ha porosz anyától és apától származtak volna stb.

Ahogy az egyes ember a születése előtt való kilenc hónap folyamán évmilliók grádusain halad végig, születése után pedig ha eléri a lelki fejlődés legmagasabb fokát, a mindeneket átölelő altruista ember fokára jut, - épp igy a nemzetek is. - Már most hogy a zsidóság nehezebben bír feljebb jutni a lelkiség grádusain, néha sulyossá válik helyzete.


A zsidó baj nálunk azért is megoldhatatlan, mert a rossz zsidók ellen küzdve bántjuk a jó zsidókat is, akik szívükben már magyarok és megkereszteletlenül is keresztények. Vagyis: bene van már az európai népek etikai egységében.

Viszont meg, ha ezekre való tekintettel foglalkozunk a zsidó kérdéssel, a rossz zsidók (az idegenséget fentartó mások elszegényítésével gazdagodásra törő, kereszténygyülölő zsidók) tovább-hatalmasodnak és rontanak bennünket. A kettőt elválasztani nem lehet, mert a vallásuk egybeköti őket...

A baj tehát csak ugy orvosolható, ha a jó zsidók maguk kívánják. Akkor maguk különödnek el a rosszaktól és ők találják meg majd legjobban a módját is, - hogyan indittassék ismét haza a babiloni 40 ezer.

Hozzászólások

# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 14:35:53
igen igen. csakhogy : Wass Albert ? hmm
Ha jobban belegondolunk nekünk erdélyieknek milyen büszkeség hogy Trianon után a kisebbségbe szorult magyarságot szinte csak zsidajok irányitották/irányítják.
komoly fordulatra van szükség
# | hitlerszalonna hitlerszalonna - 2012 04 19 ¦ 14:54:16
# | kincses kincses - 2012 04 19 ¦ 17:04:54
igen.de lenne az éremnek az az oldala is, hogy ők gonoszt gondolhattak ellenünk,de Isten jóra gondolta azt fordítani...
# | gárdista09 gárdista09 - 2012 04 19 ¦ 18:01:19
Ez furcsa... Már csak azért is, mert Wass Albert műveinek minden sora - legalábbis amiket olvastam - egytől-egyig jóra tanított. Akkor mi a probléma? De ugyanígy vagyok Kós Károllyal, Reményik Sándorral és Tamási Áronnal is.
Nekem Wass Albert nyitotta fel a szemem. Elmagyarázta, hogy mit is jelent magyarnak lenni, embernek lenni, és élni...
Szabadkőművesek közé járt? Netán maga is az volt? Na és??? Minden szava aranyat ér, és előre mutat. Aki ezt cáfolja, az lelki beteg. Vagy valamiért igencsak sértődött...
# | Hegel Hegel - 2012 04 19 ¦ 19:49:54
Ha jól tudom Kossuth Lajos is! - és? " Ha még egyszer azt üzeni mindenkinek elkell menni éljen a magyar szabadság éljen a magyar"...és? Ő meg amerikába halt meg ahogy Rákóczi Rodostónál.....

A lényeg az önmagunk főlé növekedés!

Karahun lesz is! Ha jól körbenézünk paradigmaváltás van és az 180 fokos fordulattal fog járni!
# | tlprmgyr tlprmgyr - 2012 04 19 ¦ 20:01:10
A zsido olyan egy nepbe / orszagba befurakodva , mint a bomba repesz az elo testben . Ha nem tudod eltavolitani : belehalsz !
# | quidesz quidesz - 2012 04 19 ¦ 20:11:00
Számomra katasztrófa hogy Gárdonyi is oda tartozott egy világ omlott össze bennem.Ha Sajó Sándorról is valami hasonló derül ki irány a Tisza!A magyarság legszentebb folyója mert azt tudom hogy Hamvas Béla életében egy verset írt azt is németül,mondotta felesége Kemény Katalin.De hogy Gárdonyi is.
# | JOCO1960 JOCO1960 - 2012 04 19 ¦ 20:20:47
Szervusztok! A témához hozzászólnék,csak zanzásítva! gárdista09 véleményével azonosulok! A Magyar érzület a fontos! Lehet idegen hadvezérünk aki értünk, a Magyar ügyért, vagy hazáért harcol, és hal meg! tlprmgyr, szerintem, nem is ez a legnagyobb üzenete, értelme, és fájdalma amit megfogalmaztál, ha nem az az ember, nép aki ezt hagyja, vagy kollaborál, kiárusít, együttműködik a szimbiotával(kal)! Ez az mai igazán örök BŰN, az ÁRULÁS!!!
# | postaimre postaimre - 2012 04 19 ¦ 20:23:47
Gyerekek, nem világos, hogy vannak "jó" szabadkőművesek, akiknek a dolga az, ami Wass-nak, Gárdonyi-Zieglernek...és vannak a "rosszak", akik ennek ellenében tesznek. A jók nem tudják, hogy ők jók, mert a jóságukat használják a rosszak és a páholyvezérek zsidó-sátán vezérei meg jókat röhögnek. Nem kell kidobni Gárdonyit, kossuthot és a többieket sem, mert nem tudták mibe keveredtek. Ott van Mónus Áron példája, bár ő zsidóként is éppen, hogy kikeveredett közülük és le is leplezte őket, mert időben ébredhetett. Tolsztoj Háború és Béke munkájában remek foglalatot ad a liberalizmus, jakobinus szabadkőműves beugrató szövegekről. Ha én hallottam volna akkor és akár most is a már lévő háttértudás nélkül, simán benyalnám, mint maci a mézet.
# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 20:41:09
köszönjük Imre.
ezt nevezik pszichikai hadviselésnek. Egy szóval sem mondta senki hogy a Helikonos csoport minden tagja szabadkőmüves volt.
Kossuth más tészta hiszen Balcescuval egy közös magyar-román országot akart létrehozni. Deák Ferenc pedig sokat tett a zsidajok jogaiért.
Wass Albert viszont " ellenség " volt. Majtényi Erik vagy Áprily Lajos viszont nagy kedvenc. + Érmindszentet a kommunista időben nevezték át Ady Endrének.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
63,460,916 egyedi látogató