Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gárdonyi Géza a zsidóságról

A zsidósággal szemben azt a hibát követjük el, hogy azt követeljük tőle: ne legyen zsidó.
Az emberi faj tökéletesedésének plánuma isteni plánum mely megismerhető a népfajok különvérüségéről és különnyelvüségéről is.

Ha egy-nyelv és egy-nemzet volna a világon, a szellemi vezetők egyféle virágai volnának annak a nemzetnek. A német filozofusok és Goethe nem kelhettek olasz ágyból, s az olasz festők és szobrászok ha porosz anyától és apától származtak volna stb.

Ahogy az egyes ember a születése előtt való kilenc hónap folyamán évmilliók grádusain halad végig, születése után pedig ha eléri a lelki fejlődés legmagasabb fokát, a mindeneket átölelő altruista ember fokára jut, - épp igy a nemzetek is. - Már most hogy a zsidóság nehezebben bír feljebb jutni a lelkiség grádusain, néha sulyossá válik helyzete.


A zsidó baj nálunk azért is megoldhatatlan, mert a rossz zsidók ellen küzdve bántjuk a jó zsidókat is, akik szívükben már magyarok és megkereszteletlenül is keresztények. Vagyis: bene van már az európai népek etikai egységében.

Viszont meg, ha ezekre való tekintettel foglalkozunk a zsidó kérdéssel, a rossz zsidók (az idegenséget fentartó mások elszegényítésével gazdagodásra törő, kereszténygyülölő zsidók) tovább-hatalmasodnak és rontanak bennünket. A kettőt elválasztani nem lehet, mert a vallásuk egybeköti őket...

A baj tehát csak ugy orvosolható, ha a jó zsidók maguk kívánják. Akkor maguk különödnek el a rosszaktól és ők találják meg majd legjobban a módját is, - hogyan indittassék ismét haza a babiloni 40 ezer.

Hozzászólások

# | hitlerszalonna hitlerszalonna - 2012 04 19 ¦ 12:00:32
Teljesen egyetértek az íróval. Osho apó után szabadon; én úgy gondolom, nemzetiszocializmus versus zsidógyűlölet, ugyanannak az éremnek a két oldala. -Az egész érmét el kell dobni. A baba a mosdótálban marad. A baba pedig az egyszerű, "székelyes" életérzés: gyűlölet, és rajongás nélkül, egykedvűen, mégis boldogan megtenni, amit tenni kell: megvédeni az életet, és élni az életet.Helló
# | postaimre postaimre - 2012 04 19 ¦ 12:58:25
Gárdonyi Géza (eredetileg Ziegler Géza), de ilyen álnév alatt kezdett írni.

Bizony, hol is vannak azok a "jó zsidók"? Azóta tudjuk, hogy ilyenek nincsenek, mert amint "jókká" lesznek, megszűnnek zsidónak lenni, de erre meg nincs példa, mert a rossz zsidók ilyenkor a "jókra" mutogatnak és fedik velük magukat és persze a "jókból" így lesznek rosszak.
# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 12:58:31
kit érdekel ki a jó és ki a rossz zsidaj ?
A lényeg hogy minnél messzebb takarodjon el
# | Serious Serious - 2012 04 19 ¦ 13:06:10
Karahun! Belőled csak úgy sugárzik az "értelem"!
# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 13:27:24
sugárzik ?
Megsúgom neked hogy a kárpátok déli ,dél-keleti részén katasztrófahelyzet van.
Ma az Olt mentén nagy áradásokra számítanak.
Bár a búza túlélte a telet , a repce szinte teljesen megsemmisült.
Az ország 1/3 nem eszik húst hetente. Kb ugyanennyi nem tudja kifizetni a téli fütési számlát.
Két település el van zárva a világtól mert az áradás elmosta az egyetlen utat.
Buzau megyében egy közuti híd 2005 óta életveszélyes. Csak gyalogosan szabad közlekedni rajta csak saját felelőségre mert bármelyik pillanatban leszakadhat. A mellette levő vasúti híd szintén veszélyben van . A moldva és havasalföldi közötti forgalom fele ezt a hidat használja.
A lényeg : papíron minden meg van oldva.
Miközben több millió nyomorog az államkasszából több tízmillió euro folyik el mindenféle tanulmányokra
Nem értem mi a bajod velem Serious
Hogyan fogalmazzak ?
# | Bazalt Bazalt - 2012 04 19 ¦ 13:33:39
Azt hiszem ez szólássá fog válni: Minél nagyobb a kokárda annál nagyobb a zsidó.
# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 14:04:52
várom a tanácsokat ja igen
# | valahun valahun - 2012 04 19 ¦ 14:08:29
Örülök, hogy kikerült ez az írás ide. Gárdonyinak meghatározó szerepe volt abban, hogy kisgyerekkoromban megszerettem az olvasást, sok mindenre rávilágított a világ történéseiből. Ezért hálás szívvel gondolok rá. Viszont pont ez az írása irányította figyelmemet a zsidó kérdés felé és ma már más szemmel nézem a pályafutását, és nem csak az övét, hanem a pl. Dzsida Jenőjét, Sík Sándorét és még sorolhatnám. Ami igazán felnyitotta a szememet az Milotay Istvánnak ez az írása: http://betiltva.c...lomban.php
Bizony nehéz dolog szembesülni azzal, hogy sorra bontódnak le az álarcok olyan emberekről, akik fél életen keresztül meghatározták valakinek a világnézetét. De most ezeket az időket éljük, és úgy vagyok vele, jobb tudni az igazat, mivel is állunk szemben.

Azért fontos tisztázni a "jó zsidó- rossz zsidó" kérdést, mert még mindig sokan vannak ebben az országban, akik, ha cselekvésre kerül a sor, eléjük fognak állni, hogy megvédjék őket, holott Imre pontosan megfogalmazta már ezerszer, hogy mi az az igazság ebben a kérdésben. Mondom ezt úgy, hogy nem is olyan rég még magam is Gárdonyi elé álltam volna.
# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 14:22:58
Egy kis hidegzuhany :
Gárdonyi Géza szabadkőmüves volt.
csakúgy mint : Ady Endre , Tamási Áron vagy Márai Sándor
egy idézet a wikipédiából : " A híres marosvécsi összejövetelek Kemény János báró kastélyában 1926-tól szerveződtek, melyhez Dsida Jenő is csatlakozott. A társaság tagjai voltak többek között: Áprily Lajos, Reményik Sándor, Tompa László, Bartalis János, Kós Károly, Bánffy Miklós, Kuncz Aladár, Makkai Sándor, Molter Károly, Karácsony Benő, Tabéry Géza, Szentimrei Jenő, Tamási Áron, Kacsó Sándor, Wass Albert. Dsida Jenő 1929-től kezdve vett részt rendszeresen a Helikon munkájában. Ő, Szemlér Ferenc, Kiss Jenő, Asztalos István, Balázs Ferenc tartoztak a fiatalabb nemzedékbe."
Sajnos vannak meglepetések. Nem mind magyarlelkű aki magyar nyelven ír.
# | postaimre postaimre - 2012 04 19 ¦ 14:28:25
Kara, ez csak természetes és nem meglepő.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 4.41 másodperc
64,271,717 egyedi látogató