Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszország radarállomást telepítene Transznisztriába

Az Orosz Föderáció fenn kívánja tartani transznisztriai katonai jelenlétét, sőt radarállomást is létre kíván hozni a térségben, válaszul az amerikai haderő romániai jelenlétére és a Moldova és Románia közötti közeledésre – írta a moszkvai Nyezaviszimaja Gazeta.
Az orosz lap annak kapcsán írta ezt, hogy Dmitrij Rogozin orosz államfőhelyettes hétfőn a magát önálló államnak tekintő, de egyetlen állam által sem elismert szakadár moldáv tartományba látogatott.
Rogozin egyébként a transznisztriai fővárosban, Tiraszpolban arról beszélt: Moszkva azt fontolgatja, hogy konzulátust nyisson a városban.
A Nyezaviszimaja Gazeta moszkvai hivatalos forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Rogozin transznisztriai látogatása csupán az első jele Vlagyimir Putyin megválasztott államfő azon politikájának, miszerint meg kívánja erősíteni Moszkva befolyását az ex-szovjet térségben.
A lap szerint a Romániában lévő, és létrehozásra váró amerikai támaszpontok miatt Moszkva egy Voronyezs típusú radarállomást kíván felállítani Transznisztriában. Az orosz védelmi tárca ugyanakkor közölte: a tervezett radarállomásokat kizárólag orosz területen kívánják felállítani.
Mint arról beszámoltunk, Washington és Bukarest megállapodott arról, hogy Románia befogadja egy európai NATO-rakétaelhárító rendszer egyik elemét, egy rakétaelhárító üteget. Moszkva barátságtalan lépésként értékeli a kezdeményezést, mivel úgy véli, az saját nukleáris elrettentő potenciáljának csökkentését célozza. Washington szerint viszont a rendszer egy, a Közel-Keletről induló esetleges támadás kivédését szolgálja.
Dmitrij Rogozin közölte: Tirszpolban egy orosz konzulátus megnyitásának, valamint egy orosz-transznisztriai gazdasági bizottság létrehozásának lehetőségéről tárgyalt.
Link


Hozzászólások

# | balu998 balu998 - 2012 04 18 ¦ 14:47:01
Az oroszoknak tele kéne már rakniuk Venezuelát és Bolíviát rakettyákkal (+hozzájuk tartozó egyéb cumóval, úgymint pl. szpecnazosok, tankok stb.). Indoklásképpen mondhatnák, hogy rettegnek az eszkimó fenyegetéstől. Ezt a transznyitriai kört van egy olyan érzésem, hogy cionék bukták.
# | Karahun Karahun - 2012 04 18 ¦ 20:31:02
inkább megnyerik
# | kukackac kukackac - 2012 04 18 ¦ 20:33:17
Vagy mindenki bukta!

http://translate....iUTlxLVizg
# | postaimre postaimre - 2012 04 18 ¦ 20:43:33
Balu, szerinted? gratula

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
62,795,686 egyedi látogató