Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Budapest visszakapja a vízműveket

Suez és Judapest, meg a zsidó bárcás nénikétek! Minden pontban megállapodás született hétfőn a budapesti városházán a Fővárosi Vízművek Zrt. kisebbségi részvényeinek visszavásárlásáról – tudta meg a Magyar Nemzet azután, hogy a főváros delegációja fogadta a francia befektető Suez Environnement S. A. vezetőit.
A lap információi szerint az önkormányzat számára kedvező feltételeket sikerült rögzíteni. Bár az egyezség részleteit kedden hozza nyilvánosságra Tarlós István főpolgármester, a lap úgy tudja: az eredetileg a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott szándéknyilatkozathoz képest néhány ponton módosult a végső megállapodás. A visszavásárlás pontos menetrendjét részletesen tartalmazó dokumentumról április 25-én dönthetnek a fővárosi képviselők.

Tarlós István még a hét végén azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy semmilyen önkormányzati jogról nem mondanak le, és csak részletkérdésekben várható változás. Az eddig ismert elképzelés szerint Budapest a Suez, illetve a német RWE Aqua GmbH és közös társaságuk, a Hungáriavíz Zrt. által birtokolt, több mint 25 százaléknyi részvényért 15,1 milliárdot fizetne részletekben. A főváros átvállalná a cég 2,5 milliárdos adósságát, s csaknem félmilliárdos menedzsmentdíjat fizetne a külföldieknek, akik az utóbbi 15 évben 35 milliárdot vittek ki az országból.

Mint ismert, a Demszky-korszakban részben privatizált közműcégek közül a vízművek, illetve a csatornázási művek irányítása került ki önkormányzati kézből. Az MSZP–SZDSZ-es többség 1997-ben több mint 34 milliárd forintért adta el a részvényeket és a menedzsmentjogokat. Az önkormányzatnak előnytelen privatizációs szerződések ügyében a főpolgármester tavalyi bejelentésére ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást a Fővárosi Főügyészség. A városvezetés tervei szerint a Fővárosi Vízművek visszavétele után megkezdik a tárgyalásokat a Fővárosi Csatornázási Művek külföldi tulajdonosaival is.
Link

Hozzászólások

# | zafir zafir - 2012 04 17 ¦ 12:18:03
Nem járna a Sueznek semmi, ha már ennyi pénz kivittek az oszágból.
Akik a közműveket privatizálták, mindegyiket darura akasztanám, iráni módszerrel. Azt hallottam a napokban,hogy nálunk a legmagasabb víz- és csatornadíj Európában. Nyögve fizetjük ezeket, annak ellenére, hogy vízben gazdagok vagyunk.
Fölháboríó, hogy fizetnünk kell külföldnek azért, ami a miénk.
# | parlagfu parlagfu - 2012 04 17 ¦ 13:02:22
Kedves Zafir! Mivel az ügyben a víz fajlagos közegellenállásán kívül egyéb nem tapasztalható, ez mind természetes.
# | zafir zafir - 2012 04 17 ¦ 13:04:46
Igazad van, Parlagfű.
# | kukackac kukackac - 2012 04 17 ¦ 13:27:38
Nehogy máán külföldi zsidóé legyen ami az itteni, már honosított zsidónak jár!
Mindezt goj pénzen.
# | Hegel Hegel - 2012 04 17 ¦ 15:06:22
Eladjuk majd duplájáért vissza ujra el ujra vissza közben az ára többszöröse mint a sivatagban 1m3 ként....fog ez menni a mi börünkön csak vajjon meddig?

Valamikor kamaszként egy gólyával csinálták ezt az iskolatársaim, egy béka derekára madzagot kötöttek és 1 nyelés 1 húzás vissza megint nyelés megint húzás...a gólyát a lányok megmentették vajon ezektől a faxoktól az életet adó vizet ki menti meg? - a jogos tulajdonosának akinek a pénzén szerelték fel be stb!


Mert kemény forintokba került a vezetékiépitése is!Shock
# | Karahun Karahun - 2012 04 17 ¦ 17:57:44
okos pénzmosás
# | ARMOGUR ARMOGUR - 2012 04 17 ¦ 22:20:45
Kukackac! Összefoglaltad a lényeget.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.71 másodperc
62,795,854 egyedi látogató