Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Arany-köpések

NaplóNo akkor nekigyürkőzöm és sírás helyett írok, bár ha könnyem volna, örömtől könnyed, félre tenném a most olvasott könyvet. Most kaptam és a címe Die Schweiz wäscht weisser szóra hallgat, ami annyit tesz, mint „Svájc fehérebbre mos”. 1990-es kiadás és remekül írja le a drogpénzek svájci útját a karteleket a svájci zsidó korrupciót, a szaúdi befolyást és a hydrát! Link Raklap merre vagy? Bizonyíték sem kell több, mindenben igazad volt és ebben benne vannak az ottani szolgálatok, ügyészség, bíróság is nyakig.

De most egy pillanatra feledjük a gondokat és ünnepeljünk vegyifelhőtlenül. Az ég ragyog a napsütéstől és Vlagyimir Valagyimirovics győzött! Győzött és könnyezett! Ennyi kellett és lefogadom, hogy 100 ezerből talán egy se tudta, hogy miért is e könnyek, mi is volt és mi is van a tét. Ez van, ha nagy a sötét. Háború és béka kérdése dülöngélt most el, s a könnyek megsózták már az édes életet. Bebizonyosodott, hogy a nép nem hozhat ítéletet, míg nem tudja, hogy ítéletének tárgya nem az, amit várna. Ránk nézve mit is jelent mindez? Hamarosan ki fog derülni, hogy a kész tervek mikor fordulnak cselekvési tervbe. Ide most egy Kissinger, vagy egy Brzezinski idézet illene, de nem lenne illendő, ha idézném.

Talán egy másik kor mádig kamuját idézem meg!

Wer könnte jetzt noch antworten auf die entsetz- liche Hartnäckigkeit des Verbrechens, wenn nicht die Hartnäckigkeit des Zeugnisses? Albert Camus
E kor tanúi vagyunk mind, áldozatok és tettesek egyaránt. Jól jegyezzük meg, mert úgy sem tudjuk elfeledni!

Vlagyimir Vlagyimirovics , fogadd elismerésem és eme kis gondolkodó közösség zömének megelőlegezett bizalmát! Tudom nincs erre szükséged és most nem is ez a lényeg, mert sok egyéb bizalmi kérdést csak szóban és szűk körben illendő tisztázni, amelyre vagy sor kerül, vagy kerüli a Sors.

De engedd meg, hogy egy személyes kéréssel fordulja feléd! No nem követelem, hogy lépjünk be az Eurázsiai Unióba, azt tudom, hogy megteszi majd Orbán-Vona, vagy a hungarizmus valamely kiválasztottja. Sokkal prózaibb a kérésem és egyben kérdésem.

Tegnap a padláson kerestem Máté fiamnak egy erősítőt, amit még Tambovban vettem és most derül ki, hogy az éppen 15. szülinapján túl kezdi értékelni a régi technikát. Azokat a hangfalakat isteníti, amiket szintén ott szereztem be. No ez mellékes, viszont a pakolászás közben a papírok közt rátaláltam erre itt.


Nagyon régen megvan már. Egyszer régi pénz, Pengő gyűjtéskor cseréltem valamikor vagy 30 évvel ezelőtt.
Nagy örömmel lobogtatva másztam le a létrán, majd kitörve a bokámat, mert most olvastam el, hogy ez lényegében „államkötvény”, amely némi aranyértékkel bír még a cáratyuska korából, 1909-bő. Mit kezdjek vele? Sajnos nincs belőle több, csak ez az egy. Váltsam be? Beválthatóm, ha már a Szberbank is itt van? Jól jönne, mert úgy hírlik, hogy mocorognom kellene, menteni a nemzetet, meg szervezkedni, vagy valami ilyesmi, csak hát ugyi elég csehül állunk ezen a térden!
Mint kiderült, az összes valamire is hivatottnak látszó „nezeti” szerveződés NBH-mossados irányírás terelés alatt áll, s bár az MNA eddig őrizni látszott az irányvonalat, valami rosszat sejtek azon a tájékon is. Általában jól sejtem, amikor rosszat sejtek, a felmerülő kérdéseket meg nincs kivel tisztázni, mert akivel lehetne, azokról mindig kiderül, hogy valójában nincsenek. De jó lenni megtudni pontosan, mi történt az elmúlt fél év alatt azon a tájékon és mi ez a Pál-fordulás, de nem erőszak a disznótor, ha már a disznó nem is kóser.
Röviden ennyi.

Pár gondolat még, csak úgy minden jelentőség nélkül.
Sokat olvasok, figyelek, de már nem sok hangulatom van mindenre reagálni. Jön a tavasz, kertészkedni kell és nem készülök Kanadába.
Még mindig meglepő, hogy nem tűnik fel a nemzetieknek, hogy az ügynöklistás szavazást éppen egy zsidó, Szakasits unoka kezdeményezheti, akit nem régen majdnem megpuncsoltak, közben a Jóbikot tolják, mint a meszest, s hamarosan újra Kiss Robival avathat a Gárda a Hősök terén. Nem tűnik fel, hogy mindez mesterséges, szándékos és kreált, ahogy a kommunista zsidók áldozatai körüli hercehurca a kommunista zsidók ono-Káinnak részéről, elterelgetve a sok birkát.
Közben azért megy a katasztrófavédelmisek csendes, de tömeges avatása, az ígéret szerint duzzasztva fel hivatalosan 100 ezer főre a személyi állományt, bár hozzá kerül még másik 100 ezer, csak azok már kész katasztrófa, a zsidó Cahal katonái…

De itt van az örmény-zsidó ügynök Patrubani kijelentése is a 2 millió cigánnyal kapcsolatban. Mikor én beszéltem erről, semmi visszhang, majd most, hogy hoztam az oldalon a suttyom körlevelét, páran nagyon nekiokosodtak. Tessék már megnézni a hivatalos adatokat, amiről 600-max. 800 ezerről beszélnek a szagértők, most meg nagyhirtelen 2 millió? A zsidó is ilyen exponenciát követ? Aztán lehet hozni a „hivatalos” népszámlálási adatokat is, mindezt alátámasztandó és át lehet fogalmazni a nemzetet, az ország elnevezését, államformáját és mindehhez alakította ki a CIA-mossad a magyarok Világszövetségét, Jóbikot, MSZ-t, HVIM-et…, de megy is a lapítás. Már csak Hitler hiányzik a náci-sovinizmussal jól megborsozva Szálasi köntösbe bújtatva és úgy tálalva a cigányokat, mint a magyarok stratégiai partnereit a zsidók elleni harcban? Már ezen sem lennék meglepve, sőt!
Semmi nem az, aminek látszik! Szíriából kaptam jelzést, hogy még erősebb lesz a dresszúra, de itt a válaszlevelem, talán értitek:

"…, de jó, hogy vagy! Vigyázz magadra, ahogy lehet. Mi itt elvegetálgatunk és a csodával határos, hogy vagyunk, de vagyunk. Ébred a tömeg, de értelmessé ettől még nem válik. Ugye mondtam neked, hogy nem ússzátok meg egy kis lincseléssel. Szíria stratégiai területen fexik és ha ott folyamatos a háborúság, akkor bármi megeshet, még az is, hogy nagyhirtelen koalíciós csapatok vonulnak be Izraelbe váratlanul. Már nem szívesen megyek találkozókra, de te kivét el vagy. A hülyékből már elegem van. Talán, most, hogy Putyin a trónra került és Ahmadinedzsadot esetleg le is cserélik, gyorsabb lesz a változás ott is, nálunk is. Már ideje lenne, a dumából is elég volt már.

Áldás!

Imre"

Most egyelőre ennyit, a többit magamban tartom, s ha látom, hogy érlelődik az értelem hozzá, akkor kinyitom Pandóra szelencéjét. Persze, csak, amit kell és csak annyira, hogy azért a dózis ne legyen letális! A terveim készen vannak régen, de ezek nem az én elmém szüleményei, hanem az elmém csak fészkét képzik, s lelkem szokja, hogy a fészket lakják. A változás mindig belülről indul.

Hozzászólások

# | GERRY GERRY - 2012 03 05 ¦ 12:27:41
1. - Hellokátok, olvastátok? Imre ez azért van "sok cigány" ... mer' amikor te mondtad (írtad) még nem volt sok de akkor és azóta is ezek úgy szülik a gyerekeiket mintha géppisztollyal lönének... most van 2 millió. Két év múlva Cigányia lesz az ország neve.

2. - Szerintem Putyinnak illene reagálni az "államkötvényedre" - az is elég lenne, ha az elnöki palota faláról a körmével lekapargatna egy kis aranyat és borítékban elküldené (persze - a súlyát érezve - biztos ellopnák útközben (itt vagy ott)...

3. - Azt írod: "Hol vagy raklap?" - ezt azért bövebben és újfent szeretném kommentálni: Raklap nem azért lett kitiltva (bár Kerecsen visszaengedte, de akkor meg megsértödött), mert háttérpolitikai, gazdasági ismeretei tévesek voltak, hanem azért - ezt neked is mondtam - mert gyalázatos volt a szövege, a svájci népröl. Svájcitól (kivétel néhány Médiaforrás, de arról jól tudjuk ki(/k/nek a kezében vannak) még soha nem hallottam, hogy bármelyik országról, annak polgárairól sértöen nyilatkozott volna. Ezen az oldalon Raklap cikkei téged és közvetve minket is minösítenek a világban. Ezért tiltottam ki. Nem sz'o nélkük, hanem az alábbi válaszlevelemet követön...

***Azt hiszem, itt az ideje, hogy a bennem felgyülemlett gondolatokat megosszam veletek.
Aki ismer már az oldalról (mint régi motorost), az tudja, hogy svájcban élek, eddigi életem nagyobbik felét már itt éltem le, a jövöm még nem látom de úgy érzem – áprilisban az 58. évemet töltve – nem sok újdonság vár rám, bár ki tudja. Az is biztos, hogy belül épp’ csak 22 múltam, ez talán arra volt elég, hogy mára a fejem lágya benőjjön.
A cikket többször elolvastam, kemény és sok mindenben (sajnos) találó, ugyanakkor összességében az a véleményem, nem kellett volna leközölni az írást. Nem hogy értelme nem volt, de szégyenletes is és arra üt vissza aki írta. Gondolom még nem értitek miért írom ezt, de az írás végére remélem néhányotok önmagába fog pillantani.

Kezdem.

Raklap bevezetöje: „- Megpróbálom össze szedni azokat a valós információkat és létező adatokat, ...”

Svájc 1903-ban még szegény ország volt. Igen. A cikk ezt követõ része elment volna a magyar Blikknek de nem itt. A Hozsannázóktól elnézést kérek amiért nem értek egyet a tapsolási kényszerrel. Azért nem, mert Raklap – jó fogalmazással és brilliánsul mocsok stílussal leközöl egy emberileg és erkölcsileg is egy egyész népet sértö írást, annak a tartalma nem válik kinyilatkoztatássá, hanem elejétöl végig fröcskölödö gúnyrajz marad. A sár és mocsok amit rájuk szór, ránk, az oldal üzemeltetöire hullik vissza.

Persze mint minden – egy ország, egy nép, a más nyelvet beszélö emberek véleményezése soha nem objektiv tényezökön alapul. Ezért néhány „kijelentést” szeretnék a magam módján is értelmezni.

„Az amúgy is hotentota nyelvükkel, túl nagyot nem rúgtak Európa füves pályáján.” – Svájc hivatalos nyelvei a német, francia olasz és rétoromán. A hottentotta még nem került bele, bár néhány ideköltözött „Auslander” (külföldi) ezen a nyelven próbálja meg megértetni magát húszegynéhány év múlva is. Ami a különbözö dialektben beszélt német vagy francia nyelvet illeti, ahogy németországban ugyancsak de magyarországon is megtalálható a „tájszólás” az elkülönült tanyai közösségek, egymástól néha hónapokig elzárt vidékek (télen különösen), kialakították a lokális „züridücs”, „bernerdücs”, „appezellerdücs”, stb beszélt nyelveket. Itt-ott néhol írásban is megtalálható, de a tanult (iskolai) nyelv a hivatalos német, ami egyezik a többi európai németajkú nemzet nyelvével.

„Az első világháború kezdte lendíteni az országot. A hadizsákmányokat és a lopott pénzt valahol el kellett rejteni,... ...szurkálták az Isten seggét a lemenő nap ragyogásában.” – ezt a részt nem elemezném, mert – bár van benne igazság is de ennyire egyszerü „festménynek” nálam még nincs értéke. A müvészi inspiráció nem itt kezdödik és csúcsot se itt találjuk

„Mára már egy példaképpé vált, ... ...Igaz, hogy van mit csodálni, de ennek csak pénz a háttere.” – Raklap, nagyon melléfogtál. Nem az a csodálnivaló, hanem azok az emberek, akik, mint svájci polgárok, évtizedeken keresztül hinni tudtak abban, hogy az ideérkezö politikai, gazdasági menekültek ugyanolyan tisztességes és becsületes emberek mint ök maguk. Nem fogok ellenpéldával vagdalkozni, nem lenne értelme, de – ahogy a magyar – az itteni paraszt is befogadta a mesziröl érkezettet. Lehet, hogy ameddig nem tudott vele beszélni, nem hívta meg rendszeresen az asztalához, de ha elfogadta, akkor be is fogadta. Te ezt soha nem fogod megérteni, mert ha megértetted volna akkor nem írod meg ezt a cikket.
A svájciak nem kérték, hogy a fél világ menekültje ide jöjjön. De elvárták azt, ha már itt voltak, akkor alkalmazkodjanak az itteni normákhoz. Saját tapasztalataim alapján 100 menekültstátuszt kérö küzül 90 világcsavargója volt. A maradék 10 %-ba belezsúfolható az értelmes, a jobb helyre vágyó, az üldözött a próbálkozó, a tébláboló, a bizonyítani akaró személyek közé. Ezek nem veregették a mellüket, megpróbáltak beilleszkedni, ki-ki a saják tehetsége szerint. Mint emberek, nem különböztek az ittlévöktöl. Egyetlen különbség az volt; életük egy pillanatában úgy döntöttek, hogy elhagyják a hazájukat és máshol kezdenek új életet, feladva a régit. Senki – földi halandónak - nincs joga fölöttük ítélkezni.

http://hu.wikiped...st%C3%A1ja – sok és szép bank. Így igaz. De nem a svájci nép, hanem az a világ alakította ki ezt a felsö, pénzzel és annak segítségével, felhasználásával létrehozott kasztot, amelyik mára az egész világ összes népét maga alá gyürte. Ne a svájci népet okold ezért.

„Legfontosabb megemlíteni, hogy manapság hogyan is működik ez a legelőkre alapozott kis páncélterem, ...” – hogyan is müködik? Elöször is nem olyan viccesen ahogy írod. A kilencvenes évek végéig még elviselhetö életszínvonalon éltek a svájciak és a svájcban élö (állandó vagy ideiglenes letelepedési engedéllyel rendelkezö) külföldi állampolgárok. Több évtizede ittélö és becsületesen dolgozó Jugoszláv, olasz és török munkások, az 56-os magyarok és leszármazottjai , a 68-as cseh menekültek, majd az utolsó hullámban érkezett Tamilok. Természetesen Francia részen a volt Francia gyarmatokról Európába (elöször Franciaországba) érkezett afrikai menekültek voltak többségben, nagyon sok dél olaszországi munkavállaló viszont nem Tessin-ben, hanem német svájcban dolgozott, hiszen itt volt svájc iparának súllypontja és a legtöbb munkahelyi lehetöség. Amikor Európába megérkezett az amerikai „befektetési láz” (a 90-es évek közepén), a svájci középréteg és a közepes vagy felsö szintü cégek egymás után fektették be a pénzüket a rózsaszin álomba”. Ekkor már mint cégtulajdonos, hetente 2-3 alkalommal kerestek meg különbözõ brókercégek telefonos vigécei, hogy a pénzem náluk biztos helyen lenne söt rövid idön belül fialna egy kocsiderék pénzt. A kezdöérték 20’000 Frank volt, természetesen ennek többszörösének a „nagy hasznot hozó” kezeléséröl is azonnal biztosítottak. A válaszom nagyon egyszerü volt. Miután nem értek hozzá és más dolgom is van mint a pénzfialtatás, nem érdekel. Nem is voltak annyira nyomulók mint egy Jehova tanuja, így könnyedén leráztam a „támadásokat”. Mint késöbb kiderült – „gyávaságom” meghozta a gyümölcsét. Néhány év múlva – mint mindenhol, svájcban is kivonták az összes, addig besöpört pénzt. Az újságok kussoltak, a ráfázott emberek ugyancsak. Nagyon sok család egész életében az öregkor idejére összegyüjtött pénze illant el pillanatok alatt. Svájcot úgy zsebelték ki a multik, hogy mind a mai napig nem lett belöle vezércikk. A sok kis pénz és jónéhány milliós nagyságrendü privátvagyon szétfoszlott, vele a kispolgári élet és a nyugodt öregkor reménye is. Ahogy a magyarok csúsztak le a „mászórúdon” mert valaki beolajozta a felületüket és a seggük már a földön van, ugyanazzal a sebességgel csúszik a svájci nép is lefelé a rúdon, valahol az utolsó harmadnál. Lehet viccelödni.

„- A hét és fél millió lakosból másfél millió a létminimum alatt él, ami rendkívül kínos, de letakarható.” – persze, de ez a létminimum még túlélhetö és nem letakarható, de nem reklámozzák. Ami azt illeti – egy megrendelöm néhány éve nem tudott fizetni, amikor elmentem a tanácsházára, akkor tudtam meg, hogy évek óta az úgynevezett „Sozialamt” adja neki a havi pénzt, ami annyit jelent, hogy fizeti a lakasát, és a szükséges havi kiadásait. Ez minden svájci állampolgárnak jár és meg is kapja, amennyiben nem talál munkát (vagy nem képes munkát végezni), Persze nem egy leányálom, de nem küldik ki az utcára megfagyni.
„- Hivatalosan is, egy millió lakos analfabéta. ...” – Ennek egy része az utóbbi 40 évben honosodott külföldi, a többi pedig a hegyvidéken élök közül kerül ki. Nem oszt, nem szoroz. A lehetösége, hogy tanuljon mindenkinek adott aztán él vele vagy sem?
„- Aki látszatra jól él, az úgy el van adósodva, hogy az unokája is a hypotéket fogja fizetni, amíg él. Persze, itt több százezer frankokról van szó.” – Ne általánosíts. Aki látszatra jól él, az.... te honnan tudod? Mit látsz te? Olyanokat akik el vannak adósodva? Vannak, persze. Ami pedig a „több százezer Frankot illeti...” Az átlagfizetés svájcban CHF 6’500. A bérlakások CHF 900.- (2 szobás) és CHF 4’000 között bérelhetök. Jobb helyeken, nagyvárosokban több, kisvárosokban a 4-5 szobás 100-130m2-es lakások 2000-3000 körül kaphatók, régi házakban ennél jóval olcsóbb is van. A havi biztosítás úgy 300 Frank körüli, az étel, ital legalább 1000 de inkább 2000 Frank kiadást jelent havonta. Az átlagfizetésbe beleszámolják a középszintü vezetöket (valamilyen felsöfoku végzettséggel rendelkezök) és szakmunkásokat, ezek jövedelme magasabb, de a betanított munkát, egyszerü szakmunkát végzök illetve fiatalok ennél kevesebbet keresnek. Ha összeszámolom, egy átlagos család svájcban egy jövedelemböl éppen csak ki tud jönni, de ha ketten tudnak dolgozni akkor a második fizetés (2000...5000 sFr) félretehetö más dolgokra (szabadság, autó, elöre nem látható kiadások. Igy már nem is olan sok (persze nem is kevés) az a néhányszázezer frank. Föleg akkor nem, ha a bankban összegyült (nyugdíj, további megtakarítások) pénzt egy lakás vagy családi ház megvásárlására fordítjuk. Az ingatlan 20%-át befizetve a saját lakásod, házad részleteit fizeted vissza a banknak, de ez a legtöbb esetben kevesebbe kerül mint egy bérlakás havidíja. Természetesen itt is észnél kell lenni, mert a bizonytalan gazdasági helyzet már több emberi életet tönkretett, de ez már egy másik történet. Nem a svájci polgár tehet arról, hogy hülyére veszik.
„- Az a gazdagság nem kimondottan az országé, hanem a bankoké, túlnyomó részt.” – igaz. A svájciak között sok a tisztességesen és jól dolgozó ember. Ahogy magyarországon is. Ha jól megy a gazdaság, akkor jól érzik magukat a börükben, ha baj van akkor ök is idegesek, félnek és talán nacionalistábbak.

„De térjünk rá a lakosság eszméletlen boldogságára...” – ki mondta ezt neked?
„Svájc létrehozott egy úgynevezett Betreibungsamt-ot ami nyilvántartja az adósokat.... ...felszippantják a kokain adagjukat, amivel szinten tudják tartani a teljesítményüket, valamint jobbá tenni azt a közérzetet, amit amúgy már rég meguntak.” – túl sommás ez így, nem is érdemes szót ejteni rá.

„... mi a legszembetűnőbb ebben a kis aranykalitkában. Alig találsz szép embereket a svájciak között. Pedig, nagyon is vannak, csak ugye nem hülyék ebben az országban mutogatni létezésük, ahol nem érzik jól magukat. Ennek ellenére, a hófehér korallhomokon, pálmafák árnyékában, vagy a világ bármelyik táján ahol napsütés van, ott minden negyedik ember valahol svájci. Persze ezt nem fogja senki észrevenni egyszerűen, mert remekül beszélnek több nyelvet is.” – hol olvastad? A szép emberek elmennek a csúnyák meg szegények és itt maradnak? Kevered a szezont a fazonnal.

„De legyen az egy magyar is, aki már járt Svájcban, egy hét után úgy érezte, szép szép, de valahogy nem érzem jól magam itt.” – egy hét alatt mit csinált, hogy nem érzi jól magát? Viccelsz? Néhány országot bejártam, mindenütt jól éreztem magam, megtervezve, hogy mit szeretnék látni, milyen érdekes dolgokat mutat az ország a számomra... ha egy vagy néhány hét) után már nem érzed jól magad az nem a meglátogatott ország büne.

„Nem semmiért húzta vissza a belét sok 56-os vagy későbbi diszidens magyar sem. Amíg kényszerből vagy egy szar helyen, addig elviseled.” – tényleg nem. Ledolgozta a maga kb. Negyven évét, elment nyugdijba és kivéve a megspórolt pénzét hazaköltözött, vett valahol egy kis lakást vagy házat magának és (mint svájci állampolgár) kapja a maga kis 2000...3000 sFr nyugdíját (szorozzzátok meg 150 – 200-al, az havi 300’000... 600’000 Forint), amiböl boldogan él ameddig meg nem hal. A svájci ugyanennyit kap nyugdíjat, hacsak nem spórolt még össze valamennyit ami kiegészíti neki a havi apanázst és alig jön ki belöle hó végére). Szegény hazatért 56-os magyar. A svájci tényleg mulya egy nép, mert elhiszi a csavargóknak is, hogy becsületesek.

De ha nem muszáj, akkor ... ...s jobb nekem a kevésbé ragyogó Magyarország, ahol teljes szívemből nevethetem el magam és lehetek boldog korlátok nélkül.
No és tudod miért van ez így? Mert érezhető a hamisság, ... ... De ennyi ótvar után...”. – szeretnék annyit megjegyezni, hogy itt is él sok ezer család, gyerekekkel, rokonokkal, családi hétvégékkel és unokákkal, sétákkal és kirándulásokkal, szeretetben, békében, de nem neked. Te ezt itt nem érdemelted ki. Ha hazamész magyarországra akkor ott is csak keresni fogod.

„A hegyekben nem csak az aranyrudak vannak elrejtve, hanem a svájci nép vízfejű, ET forma, agy nélkül született termékei is... ...életben tartsák őket, így a vagyon nem szállhat a bankokra.” – nem a hegyekben vannak elrejtve. Itt ahol lakom, 100 méterre is üzemeltetnek egy „Sonderschule”-t, de mindenhol megtalálhatod ezeket. Szó sincs itt pénzröl. Amikor idejöttem és elöször tal’âlkoztam ezekkel a szellemileg visszamaradott, fizikailag eldeformálódott gyerekekkel, vagy tolókocsiban ülö önmagát egyedül eltartani nem képes emberekkel, megrettentem, a mai napig is idegenkedem ha a közelükbe kerülök. Egy egészséges ember reakciója, ami természetes, de kimutatni nem illendö. Ezek az emberek – való igaz a mult század elsö felében a belterjes nemi kapcsolatok miatt deformálodott gének „eredményei”. A világtól elzárt településeken élöknek fogalmuk sem volt arról, mi lesz életvitelük következménye... Akik viszont itt vannak, azok nem a pénzt tartják a családban, hanem azok szülei próbálják az örökölt terhet, az ország segítségével ezek számára elviselhetövé tenni. Svájcban nincs olyan hegy ahonnan ezeket – mint öletképteleneket, ledobnák. Az értelméröl lehet vitatkozni, de nem te fogod elbírálni. Ennek örülök.

„Svájcnak lépni kellett és beengedni a külföldieket, mert ha ez így ment volna tovább, akkor a saját vérükben mérgeződnek meg.” – igaz (megint egy részigazság) és pontosan ez volt az egyik oka annak, hogy a svájci postabuszok 56 után ott álltak a magyar határ osztrák oldalán, és ez az egyik oka annak, hogy a vendégmunkások vagy menekültek idejöhettek. Nem hirdették, de tudták mit kell tenni a túlélésért.

„Az agyonemancipált, végtelenül csunnya, haszontalan svájci kancák, ... ... negrót még ki is penderítették az országból.” – Nem egy svájci ismerösöm van, bár az én feleségem magyar, de valószínüleg több vegyes házasságban élöt ismerek mint te. Ami a csunnya és haszontalan svájci kancát illeti... gratulálok neked a környezetedhez. Itt a szebbek is megtalálhatók.

„Különös hangsúlyt fektettek, melyik nép és melyik rétege legyen az akik élvezhetik Svájc gyönyörűségét, ... ...idióta svájciakat nem überelheti felül egy intelligens nép.” – Raklap, most értünk el odáig, ami miatt „tollat ragadtam”. Tudod hányszor hallottam ezt olyan magyaroktól mint te? Majd ha egyszer az életben, kemény munkával, éveken keresztül elviselve, komolyan véve elvégzel egy munkát és ott becsületben kitartasz, akkor elmondhatod magadról, hogy bizonyítottál. De te ezt soha nem fogod megcsinálni. Te a spanyolviaszt fogod feltalálni, élböl és fejben egyenletet oldasz meg, félkézzel összeszerelsz egy autót, a másik kezeddel megírod a svájci nöp történetét... mindezt azért mert téged egy intelligens nép fiaként szültek erre a földre.
Ami gaz, az igaz. A vezetöi posztokat, a svájci megtartja magának és nagyon meg kell mutatni azt, hogy mire vagy képes, amire elismerik a szakmai tudásod. Ezt hívják önvédelemnek. Egy szakmailag képzett külföldi, hamar kerülhet olyan pozícióba, ahol ez a tudás fontos, de az igazi „hatalom”, a felsö gazdasági szféra még a mai napig is Hoffstetter, Schmidt, Wolfensberger, Kreier.. családnevüekkel van tele. Ez értük van de nem „ellenünk”, bár neked ez egy kicsit magas. A politikai vonalon pedig vesztésre áll a lokálpatriotizmus.

„Az is egy szempont volt... ... akik megfelelő rabszolgáknak bizonyultak.” – azért, valljuk be, elég tisztességesen megfizetett rabszolgáknak.

„Igen ám, de ... ...felvirágoztatták a bűnt is becsülettel...” – mint mindenhol, ahol a globalizmus úgy döntött, hogy eltünteti az olyan szavakat mint „hazaszeretet”, „nacionalizmus”, „család”,... és ezt a svájci ugyanúgy telibe kapta a világtól mint a magyarok. Erröl van szó.

„Mára már rendeződött a kasztok Svájc gépezetében. ...” – jó rálátásod van a világra. Csak gratulálni tudok.

„A helvétek kerülnek a következő lépcsőfokra. Ezek még mindig a hegyekben élnek és zúrbolják a tejet, vajnak, aztán pihenés képen megkefélik még a kecskét is, ha közben az nem ellik.” – Mindenki önmagából indul ki. Ezért megérdemelnél egy hónapnyi munkát egy svájci parasztnál, akár kecske nélkül. A nyolcvanas évek végén lehetett, egy itt élö törököt vagy kurdot citáltak a biróság elé, mert egy kecskével (birkával?) közösült. A svájci bíróság felmentette, az ok az volt, hogy ahonnan jött, ott ez egy természetes dolog mert a hegyi pásztorok hónapokig egyedül járják a környéket az állataikkal. Valószínüleg megtörtént ez svájcban is a hegyekben, elszigetelt tájakon, de nem tartom kizártnak, hogy a világ más tájain is elöfordult. Mi nem ezt a világot kaptuk örökségül, de születhettél volna etiópnak is és a gnu vizeletében is mosakodhattál volna ha ezt rendeli neked a sors.

„Őket követik a kommunizmus elől bevándorolt, vagy disszidált, keleti, értéktelen alja nép. Ez után kap szerepet a rabszolga csürhe, amolyan, seprűgladiátorok, akik valójában tisztán tartják ezt a sajtos cellát, némi menekült státuszért.” – Tudod, néhányszázezerember életét így összegezni... ez aljasság. Nem magamról beszélek, de az aki erre képes, az a szememben elvakult, igazságtalan és komolytalan.

„A nem állandó felbukkanó építő alakulat három irányból rohamoz. Északról a német osztag, akik hajlandóak naponta mélyen behatolni Svájcba, hogy megkeressék a maguk kis hasznát, ami talán egyharmaddal magasabb mint ha otthon dolgoznának meg érte. Nyugatról a francia légió, szintén napi átjárással. Délről az olasz keresztapák, akik beolvasztják magukat a napi vérkeringésbe, olcsóbban és profin.” – eddig három

„Keletről meg az az igazán becsülettel megáldott nép, aki még azt is ellopja ami le van heggesztve.” – ez már az új hullám... sajnos igaz. Az „albán hullám” mint pont az í-re, már megfeküdte a svájciak gyomrát. Ami a németeket illeti, közép és felsöfoku iskolákkal rendelkezök (orvosok, egészségügyi dolgozók), az ezen a szinten, a svájciaknak járó havi kereset 60-70%-ért kötnek szerzödést mint vendégmunkások s miután a nyelv nekik nem akadály, jól elvannak itt, elhárítva fejük ös családjuk feje felöl a németországi munkanélküliség több mint 3 millió polgárt érintö fenyegetettségét. Ami a „francia légiót” illeti, annak nagy része Genf városára irányul és nem a „szegényebb réteg” biznisze, vagy a határon naponta ingázó, többségében szaktudás nélkül elvégezhetö munkahelyeket betöltö emberekröl van szó. Olasz részen ugyancsak, ami pedig a „Maffia”-t illeti, azok nem mai keletü dolgok, a pénzmosás se mai találmány és nem a svájci polgárságra jellemzö hanem a bankvilág hiénáira.

Ennek a látszólagos gondtalanságnak és szépségnek, nagyon is meg van az ára. ... ...s a kevésbé tehetősebb, feldugja a kondomba varázsolt klöpfert. ( szafaládé szerű kolbászka) – valahogy nagyon mocsok ez a részlet is. A „hatásvadászat” nem korrajz.

Melinda Nadj Abonji ( Nagy Abonyi Melinda ) Svájcban élő... ...Tehát nem az emberi mosoly, hanem a hideg tökéletesség visszataszító." – Messziröl jött ember azt mond amit akar. Tito idejében az ország minden polgára külföldön kereshetett munkát, szászezrek indultak nyugat európa irányába munkát keresni. A német nyelvterületre érkezö „Yugók” minden munkát elvállaltak, amit a svájciak meg is fizettek mint munkaadók. Mindenki jól járt. A lassan gyülö pénz elvándorolt a jugoszláv, horváth, szlovén, koszovói falukba, kisvárosokba, ahol mint családi ház, realizálódott, az emberek a napi munkájukkal értéket teremtettek önmaguknak. A svájciak kézbe véve a gazdaságukat, azt jól organiuzálva majdhogy nem kánaánt biztosítottak a saját és ideköltözött polgároknak. Nem lopták el a megtermelt értékeket, hanem visszaforgatták az ország javára. NEM a Bankok építették fel az országot hanem a sok kis hangyaszorgalmu – meglehet egyszerü gondolkozású, nem túl fifikás, értelmes, de tisztességesen dolgozó ember. A munka értékes volt akkor is amikor a WC-t pucolta valaki, de akkor is, ha irodában dolgozott. Ezek voltak a hetvenes – nyolcvanas és részben a kilencvenes évek. Nem olvastam az „irónö” könyvét, így nem mondok véleményt arról, de egyet tudok. Svájc messze volt és van a „hideg tökéletességtöl” – ami szerinte visszataszító. Bár a káoszt kedvelö emberek irtóznak a pedantériától, ami – mondjuk meg öszintén – nem valami szeretetreméltó tulajdonság, de betartani a „magunk portáját tisztán tartva” irányvonalat, nem mindig könnyü. Emlékezetem szerint a nagyanyám, minden nap vizzel fellocsolta és lesüprüzte a döngölt földböl készült verandát. Pedánsan, nyögve, hogy unokájának a játszótere ne a kosz és szemét legyen.

Mint ahogyan visszataszító a hazugság, amit a demokráciáról hirdetnek. Vagy egyáltalán hogyan is működik a szavazás, ... ... A lényeg meg olyan apró betűkkel van, hogy az már, még az írástudót sem érdekli. – gratulálok megint. Erröl csak annyit, hogy minden Gemeinde (tanács) vagy város a saját körzetöben élö állampolgárnak egy hónappal a szavazások elött elküldi az összes információt, kopogtató cédulák és házról-házra járó emberek nélkül. Ha elmész szavazni, van idöd megismerni azokat akikre szavazhatsz, de nem kötelezö. Elmenni se. Amúgy a politika ott sem olyan csodálatos, de az emberek nagy része hisz azokban akiket megválaszt és bárhol, bármikor tudsz velük beszélni, akár személyesen is. A felsö szintü politikusok közé – sajnos – már beépült a világ mocsokráciája, ez érezhetö arról az erölködésröl, ami Svájcot minden erejével az EU-ba próbálja lökni. A svájci polgárok egy része ugyanúgy megvezetett mint a világ minden táján élö emberek. Egy részük ma se tudja képzelni mi felé rohan a világ. Mint mondtam már sokszor, svájc mindenkinek megadja a tanuláshoz, önképzéshez a jogot, de senkit se noszogat arra, hogy az alap iskola elvégzése után tovább is képezze magát. Maradhatsz azon a szinten ami neked megfelel.

„Az 1956-os események után, sok magyar ( zsidó ) menekült ebbe az országba. Svájc fel is ajánlott egy lehetőséget. Kanton Jurában alakithattak volna egy magyar koloniát. Amikor belekóstoltak ebbe a savanyú, érzelem mentes világba, hanyat homlok menekültek tovább, vagy beolvadtak egyenként, hogy a megfelelő pillanatban elhurcolják a belüket.” – nem csak zsidók, ne ferdíts! A pénzzel megváltott életü zsidókat meg nem taszította ez a világ, söt... a többi szerencsétlen pedig örült, hogy befogadja öket egy ország. Persze a világ csavargóinak tényleg büdös volt a beilleszkedés és hanyatt homlok menekültek tovább, mert „nem ezt a lovat akarták”. 1984-ben váltó müszakban dolgoztam egy nagy cégnél. A munkaidöm egy hétig reggel 5.kor kezdödött és a félórás kötelezö szünettel együtt kettöig tartott. A következö héten 14.00-kor kezdtem, tizenegyig. Délben egy CNC-gépen dolgozva a váltótárs folytatta a munkát, ekkor nem volt lehetöség plusz idõt csinálni (ha egyszer elaludtam, máris ott volt a hiányzó idö!), így vagy reggel ½ 5-re jöttünk be, vagy este húztunk rá egy fél órát. Megfizették, de a gép elött nem ültünk le egy másodpercre sem. Meg lehet szokni, sokan dolgoznak így magyarországon is, ráadásul jóval kevesebb pénzért, de akik ide érkeztek a nyolcvanas évek közepéig, azok közül sokan el is menekültek. A nyolcvanas években, svájc megpróbálta lehúzni a rolót, de a törvények értelmében ezt nehéz volt kivitelezni. A 83-as elsö gazdasági recesszió idején, a svájciak is elkezdték érezni a torkukra taposó divatcipök nyomását...

Gondolja valaki ezek után, hogy egy magyarnak is van kedve egy ilyen álomban részt venni? – milyen álomról beszélsz mber? Százezrek „álma” túl nagy felet neked. Nem tudsz hiteles szószólóvá lenni.

...................
Elértem a végére.

Nem szeretném, ha valaki félreértene. Raklap, csípöböl tüzelése egy oldalról szórakoztató írás, elsö olvasásra vigyorogtam, mert a sok kis igazság ilyesféle bemutatása, tölünk magyaroktól nem idegen, sokunk gyomra lazán megemészti. Nevetni is tudunk rajta. Amolyan virgonc nép ez a magyar. De itt nem erröl van szó. Raklap a tehettségét másként is tudná kamatoztatni mintsem ilyen véleményezés nyilvánosságra hozásával „öregbítse” a magyarok eme „majd én megmondom az ászt” – durva, unintelligens és szégyenletes oldalát. Eldeformálódtunk, mégpedig annyira, hogy sokan már nem is érzik. Ezek lennénk? Alig néhányan jelezték, hogy nem értenek egyet az írással, a stílussal, én meg arra szerettem volna itt rávilágítani, hogy a tartalommal sem szabad egyetérteni. Mások lealázása – akkor is, ha néhol „találó”, nem illendö. Harminc éve itt élek, még nem hallottam svájcitól, ilyen „jellemzést” más népröl, egyénekröl. Magyaroktól, jugoszlávoktól...már többször.
A világ olyan amilyen. A svájci emberek is olyanok amilyenek. De nem rosszabbak mint a magyarok. Nem is jobbak. Esendök, félénkek, nem túl humorosak (illetve nem a mi humorunkon, stílusunkon nevetnek), némelyik egyszerü, mások képzettek és tisztességesek. Az ide érkezett külföldiek között minden szinten megtalálható becsületes, de aljas is. A pénz, a hatalom könnyen deformálja a lelkeket. Itt ebböl – kis helyen – több gyült össze mint az átlag, ebböl következik, hogy centralizálódtak a szélsöséges dolgok is.
De a svájciak „keresztje” is egyben ez a „megteremtödött jólét”, ami sajnos idõszakos volt és a végét járja, mégis viselik türelmesen, legyenek katolikus, vagy református vallásuak, istentagadók, muzulmánok és persze sok zsidó... Nem ezekkel van a baj, nem a kispolgárt kell szembeköpni. Raklapnak,és a hozzá haonlóknak meg nem is adatott meg ez a jog.

Nincs bennem harag, csak szomorúság. Nem akartam a svájci nép fogadatlan prókátorát eljátszani, de ennyit megérdemel az az ország, ahol olyan emberek élnek mint mi is.
Talán elfogadják egy „pardon”-nak ezt a hozzászólásomat a magyarok nevében.***
# | postaimre postaimre - 2012 03 05 ¦ 13:37:04
Gerry, hogy ne emlékeznék a "csörtére" és jogos volt részedről is ezt tisztázni. Sajnos nem mindenki képes betartani bizonyos normákat. Én most mikor említettem, erre az írására gondolta, a konzulnős és drogdieleresre.

A PAN AM gép érkezéséig,még harminc perc volt. Igy ezt az időt, megprobáltam a saját gondolataimnak szentelni.
1990-et irtunk és elég hosszú ideje vettem részt a hazánkon keresztül történő zsidószállitásban.A volt "szovjetunió" területéről kisebb csoportokban érkezve,majd egy jelentős létszám elérése után,az amerikai légitársaság gépével,a világ különböző országaiban szétszórva őket.Igaz a média csak azt közölte,hogy Amerikába és Izraelbe utaznak.Persze ez nem teljesen igy volt, mintahogyan sok más sem.
Az életem teljében voltam,rendkivül jól kiképezve,megfelelő fizikai erőnléttel és hittem a munkámban,hittem önmagamban.Ott azon a szent helyen fogalmazódott meg bennem egy gondolat.Kell,hogy kezdjek magammal valamit.Ugy érzem nekem is küldetésem van ezen a világon.Tudnom kell válaszokat,azokra a homályos és hazugságokkal tele jelenségekre,amik ebben az időben körülvettek.Mi,miért történik és miért ugy ahogy az történik.Ekkor döntöttem el,hogy én magam fogok utánna nézni,hogy hová és miért mennek a zsidók és hogy egyáltalán kik azok,akikre konkrétan rá nem mutatva,de ellenségnek neveztek a feletteseim.
Elszántságom tettek követték.Következő év januárjában leszereltem és utnak indultam.
Sikerült a csodálatos földünk számos részét bejárni,de a bázisom még is Svájc lett.A lehető legjobb hely,hogy megkapjam a kérdéseimre a választ.Annál is inkább,mert Európa kis neutral szigetét választották a zsidók is támaszpontjuknak és szerteágazó legálisan müködő bünszövetkezetük paradicsomának.
Semmi nem kerülte el a figyelmem,ami a témával kapcsolatos.Igy teljes képet kaptam,egy olyan láthatatlan hállózat müködéséről,ami merőben meghatározza az emberiség jövőjét,igy a magyar ember jövőjét is.
Személy szerint,sőt,a multjukat ismerve nevezem meg azokat,akik Svájcból kiindulva,Magyarországon épitik a zsidó elképzelésnek legjobban megfelelő házakat.Vagy miért a svájci tulajdonu Blikk napilap nyert müködést Magyarországon.Vagy milyen hiper-modern páncélterem van egy semmitmondó családiház alatt,ahol gyakorlatilag egy Magyar kis-konzulátus van,s az itt elrejtett vagyonok kellő biztonságot adva,teszik lehetővé,hogy azt tegyenek velünk amit akarnak.Vagy hős országtönkretevő vezéreink menekülési utvonala miért Svájcba vezet.
Hogy a szavahihetőségem biztositott legyen,leirok röviden egy olyan információt,amit teljes nyugotsággal lehet leellenőrizni és minősiteni.Ez volt az utolsó,ami nálam meghozta a végső döntést.
A negyvenes éveit közelitő Magyarországon tartózkodó,svájci konzulnő, egy többszörösen büntetett,huszonéves drogdillerel kefélteti magát,aki ugy Magyarországon,mint Svájcban is több büncselekményt követett el. Addig, amig jelenleg is elfogató parancs van kiadva az ur ellen Svájcban,addig a saját országának a diplomatája bujtatja egy másik országban.A konzulnő választása tudatos és többfunkciós.Ezzel,hogy diplomata rendszámu fekete jaguárt biztositott kedvesének,egy zöldutat ad a drog és a drogterjesztés utjának.A konzulnőnek egy fontos feladata van,hogy ezuton feltérképezze az alvilágot és annak müködését.Kiszürje,hogy ki a céljaiknak legmegfelelőbb,ki vásárolható meg és ki használható esetleges piszkos munkákra.Sőt,tevékenyen részt vesz a Svájcba irányuló drogszállitmányok pontos megérkezésének.
Persze most irhatnám egymás után a számtalan információt,ami közel 18 év alatt került a birtokomba.
Ennek semmi értelme.Ezért,ugy mint Ön,könyv formájában tárom az olvasók elé.A téma nagyságára tekintettel,három kötetben kell kiadnom.
Főcim:ARANYPART
Alcim:Rendőrötök voltam.
Birátok vagyok.
Hóhérotok leszek.
Természetesen,szeretném a segitségét kérni.Előnyömre szolgálna,ha egy személyes találkozón,szóban is felvázolhatnám az elképzelésem.
A téma megérdemli a nyilvánosságot,hogy az olvasó egy képet kapjon arról,hogy az átalakulás időszakától,napjainkig hogyan látta egy zsaru,az önmaga őszinteségében és egyszerüségében.

Várom válaszát és addig is maradok őszinte tisztelettel. A Raklap

http://ch-serverh...eadmore=46

Ami a "kincstárjegyet" illeti, úgy veszem, mint hozomány. A többi között elmegy ez is, van már némi smart-pontom a gyűjtőkártyán. Na jó, csak vicc volt. De tényleg.
Ami az arany-kaparást illetni, az nem éri meg, mert képesek néhány grammnyi füstarannyal egész palotákat bevonni. Sajnos nem tétel, csak a látszat.

No meg még valami Raklaplap kapcsolatban. Ha igaz, akkor felvette a kapcsolatot a svájci yard-dal és ott is elmondta, amit kell, csak akkor le se sz@rták, ha igaz. Feltételezem, hogy a könyv állításai igazak, amelyek szerint a hivatal ott sem egészen azonos a néppel, bármennyire is szeretnénk. És ez se nem pozitív, se nem negatív jelző, csak megállapítás, amit éppen svájciak fejtenek ki elég epésen és irodalmi bőrkötésben.
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2012 03 05 ¦ 14:02:08
Raklap mi?
Raklap!
ja igen
# | satu satu - 2012 03 05 ¦ 14:11:46
Annak idején pont a blikk foglalkozott Raklappal. Érdekes..
# | Arany Arany - 2012 03 05 ¦ 14:40:41
GERRY! Az írásodat végigolvastam, A hozzáállásoddal egyetértek. Kell, hogy legyen "határ"...
De mint mostanában olyan sok olvasmánnyal kapcsolatban, most is eszembe jut, mi magyarok - hunok, szkíták -, mennyire örülhetünk, hogy ennek a népnek a gyermekei vagyunk...
Már az ősiségben is voltak törvények, szokások, amik a belterjességet megakadályozták. Törzsek kötöttek szövetségeket, hogy melyik törzs mikor keres a másikkal párkapcsolatot is, ami nem csak a békét biztosította, hanem az egészséges keveredést...
Honnan tudták? Tapasztalták, vagy TUDTÁK?
Azok a népek, akik a belterjesség módján éltek, kényszerűségből, vagy törvény szerint, azokon ma is látszik...
Te, mint magyar ember képes vagy arra, hogy észrevedd a hibákat, de ne ítélj, hanem segíts, és elfogadj.
# | postaimre postaimre - 2012 03 05 ¦ 15:45:44
Ugyan nem Raklap a téma, de ha már szóba jött, akkor itt egy most kapott üzenet:
"Raklap írása alapján találtam rá az oldalra az alsóörsi gyilok után igazat keresve, titeket dobott a Google. Azóta olvasom, valami ragadt rám, talán...."
Szóval, minden rózsának megvan a tövise.
# | Sobrijózsi Sobrijózsi - 2012 03 05 ¦ 19:48:51
Tiszteletem.
Lehetne bővebben az MNA sejtésedről valamit?
Ha ott is sántít valami akkor azt mondom vége mindenek.
Leghitelesebbnek tűnnek.
# | postaimre postaimre - 2012 03 05 ¦ 20:25:59
Józsi, nem, hogy vége, de még el se kezdődött. Tudod, vannak titkok és vannak összeesküvések. Adj egy kis időt. Én is adok nekik. Nem sokat. Aztán megnézzük mi lehet a bibi.

Tudod, ott van az apostoli királyság és Borbély Józsi. Nem rossz az ötlet, ha nem tudnánk, amit. Borbély egyik "főtanácsadója" évek óta Dr. Vajda József –vélhetően Moszad – MNVK ügynök 2. Csoportfőnökség és a BM III/IV-es Csoportfőnökség közötti összekötő-tiszt. Aki az Apró családdal közvetlen rokonságban áll.
No, mivel nincs tisztázva, kik és hogyan állnak a háttérben, ezért nem bólogatok. Ha tudnám, akkor bizalmat szavazhatnék. Azt sem tudom mivel etetik őket és ha benyalták, akkor így jártak. Kár, de nem szokott zörögni a haraszt, csak úgy ok nélkül. A megérzéseim általában bejönnek. Úgy is utána kellett volna menni már a partnereknek, hogy kik, honnan jöttek és mit is akarnak valójában. Ez elkerülhetetlen lett volna. Most talán előre lesz hozva a szemle, de semmi komoly. A részükről is ez a normális, bár úgy véltem, már túl vannak rajta, mint gyerek a kanyarón. Szóval, nem aggódni, nincs vész. Györkösékkel beszéltem, lehet velük, értelmesek. Mondjuk ma már ez kevés az üdvösséghez.
# | kiszehajtás kiszehajtás - 2012 03 05 ¦ 21:08:59
Imre!
Biztos azért vettek le az RSS-ről, mert rájöttek, hogy nem is vagy hungarista, aki csak a munkásállamban, és GyörkösIstenben bízik... :D :D :D
# | Sobrijózsi Sobrijózsi - 2012 03 05 ¦ 21:51:27
Hát ez az apostoli királyság dolog ott elbukott, hogy az egyik közleményében a címerben mit keres dávidcsillag?
http://apostolima...it/sch.jpg

Hát ezzel az összeesküvős dologgal már lassan az a baj, hogy mindenre, mindenkire rá lehet szórni és pont lehet ez a lényeg, hogy az ember ne lásson tisztán.
Évek óta a MNA tűnik elfogadható irányvonalnak ahogy elnézem, sőt Imre bá rólad is pozitív véleménnyel vannak.
Kicsit furcsa, hogy úgymond a hatalom nem lehetetleníti el őket mint a rendszer ellenségét.
De én bízok eme eszmeiségükben és remélem tiszta szívből, hogy igaz célt szolgálnak mert szerintem ők képviselik az utolsó mentsvárat és reményt sokak számára.
De remélem a JÓ ISTEN meg segíti a Nemzetet és lesújt haragjával az arra érdemesekre.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.13 másodperc
62,413,940 egyedi látogató