Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lyoness vásárlói klub

Belföld
Lyoness vásárlói klub - jó üzlet - vagy inkább kábítás?

Ajánlom mindenkinek, aki kevés munkával sok pénzt akar keresni vagy veszíteni!


Jópár éves Network marketing múltra tekintek vissza, rengeteg tanfolyamon és iskoláztatáson vettem részt a világ legjobbjainál és higgyék el, megtanultam a leckét.
Nem vagyok az ilyen jellegü forma ellen, söt elönyben részesítem, mert az eladó és a vásárló egyaránt profitál belöle. Természetesen egy jó Network-höz egy jó termékre vagy termékekre van szükség és egy megbízható elszámolási rendszerre.

Sajnos sok fekete bárány van a piacon és ök rontják a Network marketing hírét. Múlt héten egy barátom meghívott egy elöadásra Zürichben, az elöadás tartalmáról természetesen nem tájékoztatott, mivel tudta, hogy nagyon kritikus vagyok. Ez a meghívási forma a Networkben normális, így nem lepödtem meg.
Kiváncsi voltam, mi vár rám.

Az elöadó bemutatott egy vásárlói közösséget, és különbözö kedvezményeket helyezett kilátásba az elöadás elsö részében, majd közölte velünk, hogy akik több pénzt akarnak keresni, azok maradjanak itt az elöadás második felében.

Kiváncsiságom tartott ott, mivel a bemutató elején én már rögtön átláttam, hogy egy piramishoz hasonló rendszerröl van szó. Hogyan lehetünk „business partnerek“ ismertetésénél feltevésem beigazolódott.

Mi az a Lyoness?

A Lyoness egy nemzetközi vásárlói közösség, melynek tagjai, legyenek akár osztrákok, magyarok, svájciak vagy szlovákok, vásárlásaik összegéből, egy bizonyos idő leteltével visszatérítést kapnak közvetlen készpénz formájában.
(csak bírják kivárni)

A svájci Lyoness Holding Europe AG. (Lyoness AG) jelenleg Európában
Magyarországon kívül több más országban rendelkezik leányvállalattal és müködtet vásárlói közösséget Lyoness néven. A holding magyarországi leányvállalata a 2003-ban alakult, adminisztrációs és tagszervezési tevékenységet végzö Lyoness Hungary Kft.

A Lyoness vásárlói közösség müködésének lényege, hogy a Lyoness
Hungary Kft-vel szerzödést kötött ún. termékpartnerek a vásárlói közösségbe
regisztrált tagok számára vásárlásaik során kedvezményeket biztosítanak.
Amennyiben a regisztrált tagok e partnervállalkozásoknál bonyolítják le vásárlásaikat oly módon, hogy a megvásárolt termékért nem kevesebbet fizetnek, hanem a felajánlott kedvezménnyel arányosan utólagos pénzvisszatérítést kapnak. E kedvezményekért cserébe a vásárlói közösségbe regisztrált tagok a partnerüzletekben vásárolnak, növelve azok forgalmát.

Még jóval a Lyoness létezése elött egy hasonló Networkben vettem részt, ami az elején nagyon kecsegtetö volt, és még különbözö más termékekkel is rendelkeztek ( telefon, áram, gáz és az ún. E-Marketing). Szuper ötlet és bizonyos okok miatt mégis elmerült a süllyesztöben. (Magyarországon ellopták a pénzét az embereknek, illetve nem megfelelö információk és elökészítés, piacnyitások).

Most nem akarok írni a Lyoness vásárlói kártyáról, mert akinek az 1% kedvezmény elég, akkor úgy gondolom, ez így ok. Annak ellenére, hogy csak egy szük üzletkörben tudnak vásárolni és ezáltal kényszerítve vannak az ezen üzletekben történö vásárlásra.

A problémám most kezdödik!

A Lyoness business partner

A Lyoness Matrix (szerintem egy árnyék-Matrix) nem áttekinthetö, a partnerok igazából soha sem tudják, hogy miböl, honnan és miért kapják a részesedést. Végül is ez a cél. Tudom, most a nagyokosok megmagyarázzák, hogy ez nem így van, de nekem már nem lehet púdert hinteni a szemembe, mivel túl sok marketingtervet láttam.

Háromezer frank invesztáció szükséges, hogy az ember business partner legyen, amiket vásárlási utalvány formájában kap meg. Ez nekem valahogy elöfinanszírozásnak tünik.
Kérdezem én, miért csak kisebb vagy közepes nagyságú partnereket keresnek?
(Természetesen van pár multi is.)
Svájcban pár neves cég megszüntette az együttmüködést a Lyoness- szel, többen pedig elhatárolták magukat, és nevüket nem akarták a Céggel összefüggésbe hozni.
A Lyoness a legalitás és az illegalitás határán mozog, ezért sok svájci fogyasztóvédö szervezet óva int ellenük.
Az ilyen cégek kiszürése érdekében és a fogyasztók védelmére 2012. márciusával egy új törvény lép életbe Svájcban.
A Lyoness kilátásait ezután mindenki maga ítélheti meg.

Nem akarom senki véleményét befolyásolni, csak szerettem volna a jóhiszemü emberek figyelmét bizonyos veszélyekre felhívni.
Német nyelven az internetben rengeteg hasznos információ található.


Zárszó

Egy sikeres Network- marketing végzéséhez a jó teméken kívül rengeteg munkára és idöre van szükség!

Sok sikert mindenkinek a továbbiakban!

C. Veszpremi

Forrás: The Hungarians

Hozzászólások

# | zafir zafir - 2011 11 20 ¦ 00:29:13
Meneküljünk eszeveszetten az ilyen szélhámosoktől. Svájból rendszeresen küldenek leveleket magyar vállalkozásoknak is , azt ajánlják részükre, hogy tevékenységüket különféle kiadványokban népszerűsítik. Borsos árat elkérnek azért, ami egy cégközlönyből, egy üzleti telefonkönből már megtalálható. Természetesen postafiókos címről érkeznek a levelek. Ezzel sem árt vigyázni!
# | LOVAGINA LOVAGINA - 2011 11 20 ¦ 08:59:10
Minden szemét , ami már nem kell, vagy megbukott nyugaton , az begyűrüzik nálunk , lett légyen az bármilyen területe az életnek.

A fogyasztóvédelem , nem azért "működik" , ami-akiért kitalálták. Néha történik egy-egy látszólagos intézkedés , /vagy nem/ , a látszat kedvéért , de az igazi nagy átverések lenyúlások nem kapnak nyilvánosságot, ill. nem követi retorzió.
# | Klotild Klotild - 2011 11 20 ¦ 10:28:39
Aki az amerikai Amway network-öt kipróbálta, az tudja, hogy mekkora szélhámosság.
Piramis játék, ahol a bekerített forgalmazók teljesítményének (eladási mérték pénzben kifejezve) bizonyos %-a, az őt beszervezőé lesz. Akkor lesz neki is jövedelme, ha maga alá szervez sok alattvalót, aki neki dolgozik. Tehát érdeke a minél nagyobb hálózat kiépítése (rabszolgák beszervezése). A szerződéskötéskor a gyanútlan áldozat mindent aláír, mert a beszervezés hatásos, elhiteti mindenkivel, hogy meggazdagodhat. Ehhez nem kell mást tennie, mint a széles ismeretségi körében – ha van ilyen - lévő munkatársakat, családtagokat, barátokat, szomszédokat arra biztatni, hogy vásárolja meg tőle a terméket, mert csak tőle vásárolhat, üzletben nem kapható, a világ legjobb terméke, olcsó, gazdaságos, stb...
Aki érez magában affinitást, hogy lyukat beszéljen mások hasába, az eleinte boldogulni látszik, de azt is el kell viselnie, ha valaki visszautasítja.
Ehhez vastag bőr szükséges, nem a lelkiismereteseknek találták ki. Persze előszőr vásárolnia kell kegy kazettát a network tevékenység bemutatásáról, aztán meg kell venni a kezdő készletet, hogy megfelelően tudja áldozatainak ajánlani a termékek mindentudását. Tehét ha nincs kidobni való,legalább 100 ezer forintod, hozzá se kezdj.
Ahol ügynöki tevékenységet hírdetnek, onnan menekülni kell, még akkkor is, ha kifejezetten tiltakoznak az „ügynöki” kifezejéstől, hiszen ők „hálózatot” építenek.
Ez a kulcsszó: hálózat. Na itt a probléma, a hálózat. Ez maga a piramis.
Ezt szimbolizálja a dolláron lévő piramis is. Így működnek a biztosítás kötések, a banki ajánlatok, az összes jutalékos rendszer, bizonyos egyháznak nevezett intézmények.
Tehát fektess be, majd meglátod, hogy dől a pénz.
Hát biztosíthatok mindenkit, hogy nem dől semmi, csak a pénztárcád, a saját költségvetésed csökken. Ha nem vigyázol, akkor úszik a házad, az autód, mindened.
Ha olyan állást vagy tevékenységet kínálnak, amelyben befektetni szükséges (tehát előre kell fizetni, egyelőre bizonytalan jövőért), arról lehet feltételezni, hogy pénzszivattyúként működik.
Kipróbáltam 1992 környékén. Szerencsére nekem nem ment, zsigerileg alkalmatlan voltam rá. Ezért megúsztam viszonylag olcsón.
# | monguzking monguzking - 2011 11 20 ¦ 12:33:47
Én is elfogadtam kártyájukat-igaz sohasem használtam,de most elolvasva cikket rögtön hajitottam tüzba-haggy égjen
# | Mucika Mucika - 2011 11 20 ¦ 14:03:26
Sziasztok!
én nem szoktam hozzászólni, nagyon értékelem viszont a hozzászólásitokat. Ez a cikk illetve a kommentjeitek mégis megszólalásra késztettek.
Lyoness- a világ legnagyobb ötlete. Még akár jó is lehetne. Az alapelv az, hogy mindenki vásárol és a vásárlói közösség tagjai részesednek egymás vásárlásából. Jó a kereskedőnek, mert fix vásrlói köre van, jó a vásárlónak, mert a visszatérítések /nem kedvezmény/ állandó készpénz bevételt eredményeznek, jó a Lyonessnek, mert a sok vásárló nagy jutalékot generál és az egész világra kiterjedő közösség komoly erő ma a pénzügyi világban. És ez lett a veszte. Mert amíg nem a háttérhatalom irányította addig a fenti elvek alapján szerveződött a közösség. Bővült a partnerek száma, rengeteg jó vásálási lehetőség volt és a mindennapi vásárlásokból klasszul működtünk. De ez üzletileg nem volt kifizetődő a kőműveseknek és szépen aljasul becsempészték a vezetésbe a saját embereiket. Azóta egy valódi ámokfutás zajlik, egymás után nyitnak meg az országok, egyre több pénzt sajtolnak ki az emberekből, a pénzszivattyú egy klassz formája, aminek még örülnek is akiket teljesen elvakít a rengeteg millió lehetősége. Egy nemzetközi pilótajáték zajlik most, mégis meg kell védenem a Lyonesst, főként az ALAPÖTLETET, mert tényleg egy hasonló tiszta elveken működö rendszer a gazdaságban, akár országon belül tarthatja a pénzt, egymást lehet támogatni, magyar a magyartól vásárolhat és ha így erősek vagyunk az már egy másik helyzet lehetne. Én annak idején ezért csatlakoztam, és amikor abbahagytam akkor a fentiek miatt hagytam abba. Érdemes viszont megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy esetleg hasonló módon hogyan támogathatja magyar a magyart.
# | Hegel Hegel - 2011 11 20 ¦ 14:39:24
Engem is megtalált a Lionessy szörnyeteg.Ez egy LML rendszert utánzó vagy abban müködő izé ahol 2005 táján 40.000 Ft volt a belépési dij. Aztán azidőtájt még nagyon boltokkal sem volt kölcsönszerződés(ez nem hitel hanem pontrendszer) igy ahogy utánanéztem és gondolván 40 rugóból okosabbat is tehetek ejtettem a témát.
Manapság látom megint felfutóban vannak ezek a rendszerek.
Hmm itt a piros hol a piros játék másként!ja igen

Jut eszembe ehhez hasonlit féligmeddig a penny és a tesco valamint a DM törzsvásárlói kártyája.Na a DM az valami xarságokból ad egy kis blokkot ahol ólcsóbban vehetek macskakaját a kutyának? de nem azt amire szükségem van! Hanem ami neki nem fogy a másik kettő ennyit se tesz se pontot nem ad amit lelehet vásárolni se se.Tiszta parasztvakitás az egész hogy kártyához szoktassanak ahogy a tápbogyók meg gyógyszerekhez!
# | Vacak Vacak - 2011 11 20 ¦ 15:58:56
Az egész kapitalizmus a piramisjáték egy módosított változata. Annyi a különbség, hogy a hagyományos játékban ugye a piramis tetején lévő lepottyan miután bekaszálta a zsozsót, a zsizsik-féle szabály azonban ezt nem teszi kötelezővé. Naná, hisz ők figyelnek a a csúcs alatt pislogó
szemükkel.
A kártya meg az Echelon része, csakis arra jó, hogy megfigyeljék mikor mit és mennyiért vásároltál.
# | Tasi Tasi - 2011 11 20 ¦ 17:48:43
Engem is két hete megkeresett ezzel kapcsolatosan egy ismerős. Végig somolyogtam mikor mondta a beetető rizsapofázást. De ha nagyon milliomos szeretnék lenni akkor fizessek be 600ezret. Gondoltam majd rajzolok neki annyit.
Meg eszembe jutott erre hogy mit mondott Józsi bácsi mikor mindkét lábát levitte a vonat: -Hát a tököm nem kéne???

Ezt hogy a magyar támogassa a magyart ezt kitalálta és mondogatta a jobbik meg a magyarok szövetsége is. Nos aki volt már egy ilyen vásáron hát mit mondjak. Az árak a csillagos ég, könnyű mondani ne vásároljunk a multinál. Ezt mondta exbalóné hisztinke is csak az átlag magyar fizetés az pont arra elég hogy kifizeted a számlákat és talán nem döglesz éhen.
A politikusok a parlamentben a [khmm] és punci és fejvakarásért, az ásítozásért, valaki még jókat alszik is ott és nem utolsó sorban a magyar nép elárulásáért elég szép összegeket vágnak zsebre. A becsületes, dolgos magyar embereknek kéne annyit keresniük...és nem ennek az áruló nyakkendős csőcseléknek!
Ehhez hasonló aljasságokat mindig meglebegtetnek a szegény magyar emberek előtt hogy ne vazze kereshetsz ha majd...meg így meg úgy meg 20 éve azt hallom hogy jobb lesz.
Tökömet beleverem! Nem baj ti urak/hölgyek majd megnézzük mit szóltok a kiegyenesített kaszához...
# | Tasi Tasi - 2011 11 20 ¦ 18:00:30
Ha sokat akarsz keresni és keveset dolgozni akkor menni kell politikusnak...
Én csak azért mennék be a parlamentbe hogy megköszönjem demokratikusan a képviselő uraknak és hölgyeknek amit eddig értünk tettek.
Vérfürdő lenne...mindegyiket megölném. És itt nincs gyűlölet, nem-nem csak azt kapnák amit megérdemelnek. Sem többet sem kevesebbet. Az összes politikus halált érdemel.
# | hathúr hathúr - 2011 11 20 ¦ 20:40:55
"Az MLM egy kereskedelmi forma, ahol kézzel fogható árucikkeke cserélnek gazdát fizetőeszköz fejében."
Na itt a probléma, hogy ki teremti a fizetőeszközt és miből!
Nagyon szép az iromány, de ha "mindenki" MLM üzletet épít akkor ki teremti az értéket!?
Egy másik, nem hazugságra épülő világban talán igaz is lenne.
Addig álmodik a nyomor... Szerintem a XXI. század embere jobban tenné ha valós megoldásokra koncentrálna és minél kisebb emberi léptékű átlátható "hálózatokat" hozna létre.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 2.44 másodperc
64,274,154 egyedi látogató