Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Meggye spite

NaplóRégen írtam már, de amit régen írtam, az most is érvényes. Van, aki el-, van, aki fel-, és van aki még nem ismeri, de minderről már én immár nem tehetek, viszont jó tudni, hogy a nemzetközi helyezettek fokozódásával mégiscsak eljutunk a perifériára. Mert a változás két fázis között mindig a peremen történik és nem a középpontban. Ezért húzódok a párkány szélére és kerülöm a központot, mert ami most ott zajlik, az nem ok, hanem csakis következmény. A szél(sőségek)re tessenek koncentrálni, mert ott várható esemény! Már, aki még rendelkezik ezzel a várakozás képességével. Én már váratlan vagyok! A képességem még hagyján, de egy darab váram sincsen már. Kifogytam belőlük. Az utóbbi hetekben ugyanis fogyasztottam. Le is ment vagy három kiló rólam, s ezt nem is vártam.

A fennmaradó két másik kiló fölösleget már várom. Na szóval, itthon, a periférián sikerült pár lényeges kérdést megoldani. Elballagott Máté fiam és volt egy kis családi-baráti kerti összejövetel, bográcsolással és grillezéssel egybekötve, remek hangulatban levezényelve. Ez lényeges kérdés volt, mert nem vagyunk berendezkedve a vendéglátásra, már ami a létszám emelkedettségét illeti. Az alkalomra összelapátoltam a sufnit is, a tűzifát feldaraboltam már csak apróbb munkáim vannak hátra a kertben és a ház körül. Meg kell csinálnom a pincét és közben a garázs lakóhelyiségnek átalakítani, hogy felkészüljünk anyósom huzamosabb idejű bekvártélyozására. Ehhez szükség lesz egy másik sufnira is és egy garázst is építeni kell a házhoz, toldaléknak. Szóval, apróságok ezek is, de már páran jelezték, ha kell akkor szóljak, mert jönnek segíteni, szívből. Már kicsit óvatosabb vagyok a segítség igénybevételével kapcsolatban, mert eddig még összességében mindig ráfizettem, bár nem bánom, mert mindennek ára van. A tandíj is ilyen ár. A múlt évi könyvelésem a mai napig nem sikerült még rendbe tenni és bizony ebben a szándékosság nem kizárható tényező a könyvelő részéről. Ugyan már van másik, de a múlt év anyagait még nem sikerült rendbe tenni. Én magamban ugyan kacagok ezen, mert az APEH és a többi parazita és kisegítőik helyét pontosan tudom a gépezetben és a „papírmunkát” különösképpen a jelenlegi helyzetet annyira nem „értékelem” semmire, hogy már sokszor azt hiszem, hogy talán soha nem tudom már komolyan venni, még aztán sem, ha ezeket mind egy szálig legéppuskázzák – ami viszont remek muri lesz. Na mindegy. Ez a nyár eddig az időjárás-manipulálásról szólt, s közben több kiadós cseresznyeszedés, özönnyi meggy és majdnem annyi ribizli megtermelését jelentette. A hétvégén Balatonőszödre mentünk le. Megnéztem a kormányüdülőt, hogy meg van-e még, mert szükség lesz majd a sok fáradt lelket minőségi körülmények között elpihentetni. No de a valódi cél a gyerekek meglátogatása és a családi üdülés illúziójának megszerzése volt, elég randa meteorológiai körülmények között. A végzős gyerekek – Máté zeneosztálya- felléptek a helyi falunapon. Zseniális kis csapat és remek pedagógusok jöttek össze, de ahogy látom, a szigetszentmiklósi iskola vezetője nem biztos, hogy nem héber szemmel vizslatta eddig is ezt a remek társaságot. A rövid táborozás is remekül sikerült, volt egy kis hullámfürdőzés is a Balatonban és lényegében mindenki lelkileg épen és testileg éppen túlélte a sátorozást, no meg a kondérnyi paprikáskolompért, amit vasárnap nekem adatott megfőzni a számunkra. Nem sikerült elrontani, sem a kedven, sem a főztöt. Kell egy kis lelazulás, kikapcsolódás, mielőtt a perifériából centrum lesz.

Hozzászólások

# | Alexandros Alexandros - 2011 06 28 ¦ 19:13:48
Te is érzed Imre, Én is, s még sok honfitársunk. Lelki lenyugvás, hasztalannak tűnő dolgokkal foglalkozás, s a család, mi a lelkünk része, a középpontba tenni. Amiről harsoghatnánk, az már lerágott csonk, tiszta képlet. Sok fájdalommal, nélkülözéssel és mocsokkal közre fogva, nem érzéketlenül, de az aktív időt higgadtan kiegyensúlyozva, felkészülten várni. Magunkban számot vetve az eljövendővel, ellenféllel, bajtársakkal kapcsolatos dolgokban.
Talán az eddigi legnagyobb erkölcsi átalakulás közeleg, s egy erkölcsös ember, ettől nem fél. Jobban fél egy olyan jövőtől amit szántak nekünk a Sátán gyermekei.
Nyugalom, békesség, felkészültség legyen minden Jó Magyarral és Szűzmária.
# | postaimre postaimre - 2011 06 28 ¦ 20:10:49
Alex, ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor az van, hogy bár volna sok minden, amiről írhatnék, de már nem igazán van bennem érdeklődés és már jó ideje az van, hogy aki felkészült, az ugyanígy érez. megtanultam, amit kellett és csépelhetem a szót, de már nem akarom. Minőségi váltás kell, de nem tüntetős, szájtépős performanszos, hanem attól sokkal brutálisabb!
# | jencivr jencivr - 2011 06 28 ¦ 20:51:41
Bármi is lesz és van,azt M1es és csapata intézi,Őket terheli a felelősség ! Akit érdekelnek az esztergomi hirek azoknek javaslom a http://www.szeret... azon kívűl megjelent egy könyv is Berezvay Balázs Az állati okos Meggyes Tamás, avagy az esztergomi Grand el Qúró c. könyve ; Molnár Tamás előszavával ! Ezen a héten vasárnap a helyijárati közlekedés is megszünik a városban :(:(:(
# | livia livia - 2011 06 28 ¦ 21:18:47
Igazad van Imre. A sok felesleges papírmunka, ezzel néha felemésztik az ember lelkét, még a nullásról is havi bevallás: no, röhög a vakbelem. Legszívesebben felgyújtanám az egészet az apeh előtt, még körbe is táncolnám, aztán simán kapnék egy sárga flepnit, pedig a félnótásság csak nézőpont kérdése.
# | postaimre postaimre - 2011 06 28 ¦ 21:26:24
Livia ez nem felesleges, hanem káros. Ha mindent "szabályosan" teszel, ráfizetsz úgy is. A rendszert hozták így össze pont, hogy sehogy se legyen jó.Tudják ezt, hisz ezért van. Nem is akarok vele már vacakolni rég, de a látszatnak még meg kell lenni, aztán ha már mehet élesben, akkor agyon lőni mind egy szálig őket! Ettől jobb megoldás csak egy van. Ha ők végeznek magukkal, még mielőtt ezt más megteszi velük!
# | Dr. Genya Dr. Genya - 2011 06 28 ¦ 21:53:12
Na persze, Esztergom városa lesz az első a sorban, utána következik csak a többi, szép sorjában, városról-városra, falúról-falura jár majd a pusztulás. Aztán még jönnek majd a segélyektől megvont bosszús, feldühödött korgógyomrú cigány hordák...

Tudjátok, nekem lelki-lenyugvást már csak kizárólag az hozna ha hosszú-hosszú idő óta végre beteljesedne a nagy Magyar feltámadás, és minden rossztól, s minden egyes bűnétől megtisztulna, főleg határtalan tétlenségétől megszabadulna nemzetünk.

De a kilátások jelenleg nem túl rózsásak, hisz többszörös hazaárulóink, az igazi köztörvényes bűnözők (akik valamilyen rejtélyes oknál fogva még mindig szabadlábon, életerősen élvezhetik a parlament levegőjét) még mindig gátlástalanul a Magyar emberek sorsával játszadoznak, és pöckölgetik kényük-kedvükre a törvényeket, persze ellenünk!

Na ja, Görögországban még működik az össznépi-ellenállás!
http://mandiner.h..._sztrajkol
# | pyro master pyro master - 2011 06 28 ¦ 22:11:08
Dr. Genya, csak addig élvezik a szabad levegőt, míg össze nem szorul a torkuk... tudják ezt ők is, azért egyre durvábbak a "törvényeik".
# | livia livia - 2011 06 28 ¦ 23:02:43
A törvényeiken is csak napról napra nevetgélek, mert röhejesek. Először is teljesíthetetlenek, úgy számszakilag,mint ahogy betarthatatlanok. követni őket csak bikával, tiporva! Fel kéne lógatni a piros kendőt.
# | Dr. Genya Dr. Genya - 2011 06 29 ¦ 10:58:37
Görögország már ég a forradalmi hangulattól
http://www.mno.hu...tal/793868

Mindaddig minálunk értelmetlen, gyermekded félpályás bohóckodással ütik el az idejüket honfitársaink
http://hirszerzo....ezaras#rss
# | Dr. Genya Dr. Genya - 2011 06 29 ¦ 19:50:32
"A görögök megköszönték a megszorításokat, ég a pénzügyminisztérium!"

Füst tört elő a minisztériumból, amit nyilván a tüntetők gyújthattak fel, így fejezve ki nemtetszésüket a ma elfogadott megszorító csomaggal kapcsolatban. A CNBC riportere állítólag egy robbanást is látott.

A tüntetők és a rendőrök közötti összecsapások már reggel elkezdődtek a Szintagma téren. A tüntetők mindenre elszántnak tűnnek, és sokan azt mondják, a végsőkig harcolni fognak az újabb megszorítások ellen." http://www.tozsde...ed-hs.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.26 másodperc
62,814,947 egyedi látogató