Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

ENSZ visszakozás

Külföld

Thomas Mayr-Harting osztrák ENSZ-nagykövet a világszervezet New York-i székházában, helyi idő szerint hétfőn elmondta: a 488 nevet tartalmazó listáról 45 nevet töröltek, tíz emberét a "tálibok listáról", valamint 14 személyét és 21 cégét, szervezetét az al-Kaida-listáról.

A feketelistát 1999-ben hozták létre az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) 1267. számú határozata alapján. A világszervezet 1999 novemberében szankciókat rendelt el az Afganisztánt akkor uraló, vallási fanatikus muzulmán tálibok ellen, mert nem adták ki Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét az Egyesült Államoknak vagy harmadik országnak. Bin Ladent akkor az előző évben két, Afrikában működő amerikai nagykövetség elleni robbantásos merénylet miatt akarták felelősségre vonni.

A feketelistán szereplő személyek és szervezetek vagyonát befagyasztják, utazási korlátozásokat és fegyverembargót rendelnek el ellenük. A BT 2008-ban felkérte a szankcióbizottságot az akkor 142 tálib vezető és 346 al-Kaida-tag nevét tartalmazó lista felülvizsgálatára. A nevek törléséhez a 15 tagállamot tömörítő BT egyhangú jóváhagyására van szükség.

Múlt pénteken már ismertté vált, hogy az ENSZ levette öt tálib vezető nevét a listáról, eleget téve ezzel Afganisztán kérésének, amely ezáltal szeretné megkönnyíteni a - hatalmuktól 2001 végén megfosztott, de a kabuli kormány ellen fellázadt - tálibokkal a nemzeti megbékélésről folytatandó tárgyalásokat.

http://hvg.hu/vilag/20100803_ensz_feketelista#rss

Hozzászólások

# | Tulok Tulok - 2010 08 03 ¦ 18:42:42
Milyen praktikusan lehet nemzetközi haugságokat valóként tálalni! Bin Laden állítólagos terrorista csoportját al-Kaidának nevezik, de akkor, le kellett volna taróztatni azt az amerikai terrorelhárító csoportot az USA-ban, amelyiknek Bin-Ladenék megjelenése előtt is al-Kaida volt a neve az USA-ban!
Ugyanis az al-Kaida soha nem létezett, ahogy a "Magyarok Nyilai" sem!
# | Tom V Tom V - 2010 08 03 ¦ 20:04:19
Tulok, azon morfondíroztam korábban, hogy hozzászóljak-e ehhez a fősodrású moslékhoz vagy sem, de aztán úgy döntöttem hogy nem, mert egyszerűen belefáradtam ellenszólni annak a hazugságáradatnak, amit Imre valami számomra érthetetlen oknál fogva, rendszeresen befogad blogjába.

PS Figyeld meg, hogy az ilyen söpredékek már maga a nyelv és a definiciók szintjén torzítanak és majd csak azután, mintegy ráadásként a tartalommal. Komolyan mondom hogy egy doktori értekezést lehetne írni egy ilyen cikk elemzéséből, de mit érnénk vele? Csak magunkat fárasztanánk vele, hiszen a hűlyítés menne tovább, mintha mi sem történt volna.
# | hamu hamu - 2010 08 03 ¦ 21:24:52
Tom V

Ne gondold, hogy fölösleges. Nekem egyszer "Mézesmózes" hívta fel a figyelmemet arra, hogy a zsidó média a legtöbbször az emberek érzelmeire apellál hamis céljaik elfogadásához. Példaként a sarki jegesmedvék életterüknek elvesztése, amivel hamisan arra sarkallja a kisembert, hogy adakozzon, és mondjon le a nagyobb lábon élésről és fogadja el az állami megszorításokat a "jóügy érdekében. Szóval, kifejezetten hasznosnak tartom, tartanám, ha a belföld, külföld, tudomány mellett lenne egy főtéma a [b]média [/b]-nak is, ahol az agymosás módszereiről, elemzéseken keresztül lebbentjük le a fátylat. Legyen az akár film, akár szlógen, akár a közgondolkodásban gyökeret vert rutin, vagy éppen írott anyag.

üdvözlettel
# | Navarre Navarre - 2010 08 03 ¦ 22:47:33
Az al-Kaida nem csoport, hanem egy olyan adatbázis neve volt, amit egy hárombetűs szerv állított fel. Ilyen nevű "terrorszervezet" viszont valóban sosem volt.
# | Tom V Tom V - 2010 08 03 ¦ 23:49:58
hamu, lényegében egyetértek veled, mert egy ilyen fórum téma nemcsak arra lenne alkalmas hogy elemezgesünk meg doktori diszertációkat írjunk, ahogy azt korábban kissé nagyképűen állítottam, hanem arra is hogy a keletkezett mérgünket kiöntsük a folyamatos agymosás ellen.
# | Mate Mate - 2010 08 04 ¦ 00:09:33
Hamu, (meg Imre ha gondolod te is kiteheted vmelyik cikkben is akár)
Kérésed parancs, + egy ideje beakarom már linkelni ide... :

http://www.indavi...ak_bennet/

:o
# | Tom V Tom V - 2010 08 04 ¦ 01:17:28
Mate, az inkább egy szórakoztatóipari esettanulmány, aminek ugyan elég jó, de a fórum médiával foglalkozó tárgyát annál sokkal tágabbra kell majd helyezni, beleértve:
1) A nyelv mint a gondolat közvetítőeszközének a leszegényítését és lerontását,
2) A definiciók és értékek mesterségesen szított válságát,
3) A kritikus és logikus gondolkodás gátlását vagy legalábbis hátráltatását.
4) A torzítás,
5) Az esztelen ismételgetés, (vagyishát a súlykolás)
6) A gondolat kisiklatás vagyis a gondolatelterelés
7) A célzatos elhallgatás
8) és végül a tudatalatti manipulálásának szerepét a zsidó irányítású tömegmédiákban.
# | Mate Mate - 2010 08 06 ¦ 12:33:40
Igen Tom V, egyet értek veled, Tudom én, hogy a Lady gyagya klipelemzés, csak egy nagyon kis szelet az agymosás dömping leleplezése tortából...
Ezért kell minél több ilyen, mint pl amiket te is írsz...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Generálási idő: 1.35 másodperc
62,814,198 egyedi látogató