Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszország összefogott az USA-val a heroinkereskedelem ellen

Az orosz és amerikai titkosszolgálatok nagyszabású kábítószer-ellenes akciót valósítanak meg Afganisztánban – jelentette a kábítószerforgalom-ellenőrző szövetségi szolgálat igazgatója, Viktor Ivanov. Az akció célja az afganisztáni heroin-laboratóriumok megsemmisítése.
Moszkva és Washington kábítószer-ellenes együttműködése másfél évvel ezelőtt szemmel láthatólag felélénkült. Viktor Ivanov értesülései szerint az amerikai kollégák komolyan aggódni kezdtek, amikor kiderült, hogy az afganisztáni „fehér halált” már az USA területén terjesztik. A CIA elismerte: Amerikában mintegy 2 millió heroinfogyasztó él. Ez impulzust adott a közös aktív fellépésre. Az első közös orosz-amerikai titkosszolgálati akciót 2010 októberében rendezték meg. Akkor négy droglaboratóriumot semmisítettek meg Afganisztán területén. 2011-ben szintén több sikeres akciót valósítottak meg Afganisztánban, amelyek eredményeként több tonna drogot semmisítettek meg.

Arról, hogy mi történik napjainkban, Viktor Ivanov nyilatkozott azOroszország Hangjának.

„Jelenleg nagyszabású akciót rendezünk olyan egyes laboratóriumok felszámolása céljából, amelyekről Oroszország szerzett adatokat. Részletekbe egyelőre nem bocsátkozhatok. Azt hiszem, az eredményekről májusban értesülhetünk Oroszország és az USA közös kábítószer-terjesztés elleni ülésén, amelyikre Szentpétervárott kerül sor.”

Viktor Ivanov elmondta, hogy már négy közös akciót rendeztek az amerikaikkal. Egy nagyobbat és három kisebbet. Az akciók eredményeként felszámolták az Afganisztánból Oroszországba vezető kábítószer-kereskedelmet. Moszkva megyében, Tádzsikisztánban, Afganisztánban tartóztattak le szállítókat.

Jelenleg folyamatban van az ázsiai fedőnevű akció, amelynek keretében megfigyelés alatt tartják az orosz, afgán és európai bankokba érkező pénzeszközöket, amelyek drogkereskedelemből származnak.

Moszkva és Washington együttműködése a drogkereskedelem elleni harc terén kézzelfogható eredményre vezet, azonban korai állítani, hogy a szolgálatok munkája simán folyik. A két ország drogrendőrei még csak alakítják az együttműködést. Azonkívül erőfeszítéseik nyilván elégtelenek. El kell érni, hogy az Európai Unió tagországai és Afganisztán szomszédjai is bekapcsolódjanak a munkába.

Link

Hozzászólások

# | Karahun Karahun - 2012 04 20 ¦ 21:34:51
Jó vicc. pont a Cia-Moszad fogja felszámolni az ültetvényeket.
Úgy látszik a lengyelek is mozgolódnak. Az Auchan ügynek reméljük lesz folytatása
# | zafir zafir - 2012 04 21 ¦ 01:12:37
en.rian.ru/images/15816/18/158161896.jpg
Jó tét helyébe jót várj!- alapon. Most már van a Nato által használható reptér a Volga partján nem hadianyag szállításokra. Ez mák nem az. A komák most közösen arathatnak.
Ez a biznisz is olyan mint a gruppen6, nem szabad kimaradni belőle.
És éppen most jött ez a hír, Marie-Juana napján, mert tegnap.04. 20-án ünnepelte ezt É-Amerika és néhány ország.
http://www.newsru...j_102.html
# | jocman jocman - 2012 04 21 ¦ 08:34:36
Kara.
Véletlenül nem CIA-FSZB párost akartál írni? Lehet, hogy a hadsereg eurázsiai érdekeket véd, de a FSZB mégis atlantista? (csak egy gondolat) bohóc
# | joekaponya joekaponya - 2012 04 24 ¦ 10:13:25
igen az antlantistak kezdenek gyengűlni. az eurazsia i rend pedig erősődőben van igy meg kezdtek a hatter haTLOMMAL EGYŰTTa takaritast

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
71,944,648 egyedi látogató