Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Salg√≥ L√°szl√≥ a rabbi-rend√Ķr?

Budapest, 1910. √°prilis 23. – Budapest, 1985. j√ļlius 24.
1935-ben a budapesti Orsz√°gos Rabbik√©pz√Ķ Int√©zetben rabbi oklevelet szerzett. 1935-t√Ķl a j√≥zsefv√°rosi zsinag√≥g√°ban rabbi-helyettesk√©nt √©s hitoktat√≥k√©nt m√Ľk√∂d√∂tt, 1945-t√Ķl f√Ķrabbi, 1959-t√Ķl a Budapesti Rabbis√°g igazgat√≥ja (ritu√°lis f√Ķfel√ľgyel√Ķ), az Orsz√°gos Rabbi-k√©pz√Ķ Int√©zet tan√°ra. Tagja volt az Orsz√°gos Rabbitan√°csnak. 1971-t√Ķl hal√°l√°ig orsz√°gos helyettes f√Ķrabbi, egyidej√Ľleg a budapesti Doh√°ny utcai F√Ķtemplom vezet√Ķ rabbija volt. A P√°zm√°ny P√©ter Tudom√°nyegyetemen b√∂lcs√©szettudom√°nyi doktor√°tust szerzett. 1980. j√ļnius 8-√°n Budapest 17. sz√°m√ļ egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľlet√©ben, majd 1985. j√ļnius 8-√°n, az orsz√°gos list√°n orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķv√© v√°lasztott√°k.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A budapesti rend√Ķrf√Ķkapit√°ny javaslat√°ra az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny 2010. okt√≥ber 4-ei hat√°llyal a szolg√°lat √©rdek√©ben, beleegyez√©s√©vel, eredeti beoszt√°s√°b√≥l t√∂rt√©n√Ķ egyidej√Ľ felment√©s√©vel √°thelyezte Salg√≥ L√°szl√≥ r. sz√°zados urat a BRFK XVII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g vezet√Ķj√©t a BRFK VIII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g √°llom√°ny√°ba √©s megb√≠zta a kapit√°nys√°gvezet√Ķi feladatok ell√°t√°s√°val.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
√Āllom√°nygy√Ľl√©s
Vezet√Ķi kinevez√©sek a VIII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°gon

2011. augusztus 2. 13:39

√únnep√©lyes keretek k√∂z√∂tt, 2011. augusztus 01 – j√©n a VIII. ker√ľlet Rend√Ķrkapit√°nys√°g teljes √°llom√°nya r√©szv√©tel√©vel ker√ľlt sor az √ļj vezet√Ķk beiktat√°s√°ra. A J√≥zsefv√°rosi √Ėnkorm√°nyzat tan√°csterm√©ben, amely helyt adott a neves esem√©nynek, megjelent m√©g Dr. Kocsis M√°t√© polg√°rmester √©s Fuxreiter R√≥bert r. √Ķrnagy, a IX. ker√ľleti Rend√Ķrs√©g megb√≠zott Kapit√°nya.

Az egybegy√Ľlteket, Salg√≥ L√°szl√≥ r. √Ķrnagy, a VIII. ker√ľleti Rend√Ķrs√©g Kapit√°nya k√∂sz√∂nt√∂tte, majd r√∂vid besz√©de ut√°n megt√∂rt√©nt a megb√≠z√°sok √ľnnep√©lyes √°tad√°sa. A Kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettes Wieszt Ferenc r. √Ķrnagy, a K√∂zrendv√©delmi Oszt√°ly vezet√Ķje lett, aki 1996 √≥ta szolg√°l J√≥zsefv√°rosban. K√∂sz√∂nt√Ķ besz√©d√©ben kiemelte, b√ľszke arra, hogy j√≥zsefv√°rosi rend√Ķr √©s nagy megtiszteltet√©s sz√°m√°ra a kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettesi poz√≠ci√≥. A B√Ľn√ľgyi oszt√°ly vezet√©s√©vel Ol√°h Zsolt r. alezredest b√≠zt√°k meg, aki harminc √©ves rend√Ķri szakmai m√ļltj√°val √©s tapasztalat√°val m√©lt√°n eml√≠thetj√ľk a legmegfelel√Ķbb vezet√Ķk k√∂z√∂tt. Tov√°bbi megb√≠z√°sok is √°tad√°sra ker√ľltek, t√∂bbek k√∂z√∂tt a Vizsg√°lati oszt√°lyvezet√Ķi, amit Dauda M√°rta r. hadnagy, √©s a B√Ľn√ľld√∂z√©si aloszt√°ly vezet√Ķi, amit Kazup √Čva r. hadnagy t√∂lt be. Ez√ļton is gratul√°lunk √©s sok sikert k√≠v√°nunk munk√°jukhoz.


Wieszt Ferencnek, az √ļj Kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettesnek gratul√°l Kocsis M√°t√©

A megb√≠z√°sok √°tad√°s√°t k√∂vet√Ķen, Fuxreiter R√≥bert r. √Ķrnagy lek√∂sz√∂n√Ķ besz√©d√©t hallgattuk meg, aki a VIII. ker√ľlet Kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettesi poz√≠ci√≥ helyett, a IX. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g megb√≠zott Kapit√°nyi tisztj√©nek bet√∂lt√©s√©re k√©rt√©k fel. Meghat√≥ besz√©d√©ben kiemelte, b√ľszke munk√°j√°ra √©s k√∂sz√∂nettel tartozik a VIII. ker√ľletnek, mind a szakmai tapasztalat megszerz√©se, mind az emberi √∂sszetartoz√°s ter√©n sokat tanult az itt √©l√Ķ √°llampolg√°rokt√≥l √©s rend√Ķr t√°rsait√≥l, vezet√Ķit√Ķl egyar√°nt. Fuxreiter R√≥bert r. √Ķrnagynak ez√ļton szeretn√©k gratul√°lni √ļj megb√≠z√°s√°hoz √©s egy√ļttal szeretn√©nk megk√∂sz√∂nni a J√≥zsefv√°ros√©rt tett √°ldozatos √©s lelkiismeretes munk√°j√°t.


Az √ľnneps√©get Dr. Kocsis M√°t√© polg√°rmester √ļr z√°rta, a m√°r-m√°r hagyom√°nynak mondhat√≥ jutalom√ľd√ľl√©sek √°tad√°s√°val. Ebben az √©vben is t√∂bb, VIII. ker√ľletben szolg√°latot teljes√≠t√Ķ hivat√°sos √©s k√∂zalkalmazott, a rend√Ķrs√©g √°llom√°ny√°ban dolgoz√≥t t√ľntettek ki azzal, hogy a Balaton partj√°n, a J√≥zsefv√°rosi √Ėnkorm√°nyzat k√°ptalanf√ľredi √ľd√ľl√Ķj√©ben t√∂ltsenek el csal√°djukkal egy-egy hossz√ļ h√©tv√©g√©t. A jutalmazottak f√°rads√°gos √©s lelkiismeretes munk√°jukkal √©rdemelt√©k ki azt a megtiszteltet√©st, melyben a VIII. ker√ľlet Polg√°rmestere r√©szes√≠tette √Ķket. A kit√ľntetetteknek kellemes id√Ķt√∂lt√©st √©s tov√°bbi sikeres munk√°t k√≠v√°nunk.
Az √ľnneps√©g v√©gezt√©vel az √°llom√°ny tagjai, eme nevezetes napot meg√∂r√∂k√≠tv√©n a Nemzeti M√ļzeumn√°l fot√≥z√°son vettek r√©szt.


Komcsákné Sz. Magdolna
Sajtóreferens
BRFK, VIII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g

HozzŠszůlŠsok

# | zafir zafir - 2012 04 20 ¦ 11:26:51
Ez igen! De szeretn√©m m√°r l√°tni egy krimit, amelyikben nem Derrick, nagy Colombo hadnagy nyomoz, hanem egy ritu√°lis f√Ķfel√ľgyel√Ķ. Tudok is egy ilyen r√©gi esetr√Ķl, amelyeiket m√©g nem filmes√≠tett√©k a holiv√ļdban zsid√≥ filmesek.
Nagyon j√≥l v√©gezhetik a dolgukat, mert nem sziv√°rognak ki r√©szletek a ritu√°lis esem√©nyekr√Ķl. Mert √Ķk fel√ľgyelnek a r√©szletekre. Most m√°r , itt az informatika vil√°g√°ban √°tk√©pezt√©k √∂ket virtu√°lis fel√ľgyl√Ķkk√©. N√°luk is k√∂vetelm√©ny a mihama-rabbi E-l√Ķ-k√©pzetts√©g.
# | postaimre postaimre - 2012 04 20 ¦ 11:50:41
Salg√≥ L√°szl√≥ m√ļltja
Political Capital2002.07.11., 14:23 2006.10.15., 11:12 267

Salg√≥ L√°szl√≥r√≥l az ORFK √ļj vezet√Ķj√©r√Ķl kider√ľlt III/I-es h√≠rszerz√Ķi m√ļltja. A Fidesz sz√°m√°ra √ľgyn√∂ki m√ļltja √©s t√∂rv√©nytelen int√©zked√©sei miatt elfogadhatatlan szem√©lly√© v√°lt Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny - jelentette ki Pokorni Zolt√°n a p√°rt eln√∂ks√©gi √ľl√©s√©t k√∂vet√Ķ sajt√≥t√°j√©koztat√≥n. A Fidesz eln√∂ke √ļgy fogalmazott: Magyarorsz√°g √°llamform√°j√°r√≥l kor√°bban tal√°n t√©vesen √°llap√≠tott√°k meg, hogy az r√©szv√©nyt√°rsas√°g, ma m√°r ink√°bb azt lehet mondani, a h√°l√≥zatok korm√°ny√°nak orsz√°ga. Lamperth M√≥nika arra a k√©rd√©sre v√°laszolva, volt-e Salg√≥ L√°szl√≥, az ORFK vezet√Ķje III/III-as √ľgyn√∂k, √©s tudt√°k-e ezt kinevez√©sekor elmondta: tiszt√°ban volt a t√°bornok szakmai m√ļltj√°val.

Salg√≥ L√°szl√≥r√≥l az ORFK √ļj vezet√Ķj√©r√Ķl kider√ľlt III/I-es h√≠rszerz√Ķi m√ļltja. A Fidesz sz√°m√°ra √ľgyn√∂ki m√ļltja √©s t√∂rv√©nytelen int√©zked√©sei miatt elfogadhatatlan szem√©lly√© v√°lt Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny - jelentette ki Pokorni Zolt√°n a p√°rt eln√∂ks√©gi √ľl√©s√©t k√∂vet√Ķ sajt√≥t√°j√©koztat√≥n. A Fidesz eln√∂ke √ļgy fogalmazott: Magyarorsz√°g √°llamform√°j√°r√≥l kor√°bban tal√°n t√©vesen √°llap√≠tott√°k meg, hogy az r√©szv√©nyt√°rsas√°g, ma m√°r ink√°bb azt lehet mondani, a h√°l√≥zatok korm√°ny√°nak orsz√°ga. Lamperth M√≥nika arra a k√©rd√©sre v√°laszolva, volt-e Salg√≥ L√°szl√≥, az ORFK vezet√Ķje III/III-as √ľgyn√∂k, √©s tudt√°k-e ezt kinevez√©sekor elmondta: tiszt√°ban volt a t√°bornok szakmai m√ļltj√°val. K√∂z√∂lte, hogy Salg√≥ L√°szl√≥ elemz√Ķ tisztk√©nt dolgozott, nem volt √ľgyn√∂k, hanem az √ľgyn√∂ki jelent√©sek regisztr√°l√°s√°ban, tov√°bb√≠t√°s√°ban √©s k√≥dsz√°mmal ell√°t√°s√°ban m√Ľk√∂d√∂tt k√∂zre. Megjegyezte, hogy ezzel az el√Ķz√Ķ bel√ľgyminiszterek - k√∂zt√ľk Pint√©r S√°ndor - is tiszt√°ban voltak.

√Ėsszefoglal√≥

Salgó Lászlót támogató érvek:
- Salg√≥ szakmai m√ļltj√°nak minden r√©szlet√©t ismerte minden bel√ľgyminiszter, akivel eddig alkalma volt egy√ľtt dolgozni: Horv√°th Bal√°zs, Boross P√©ter, K√≥nya Imre, Kuncze G√°bor, Pint√©r S√°ndor - jobboldaliak √©s 'ballibek' egyar√°nt
- Salg√≥t p√°r h√≥napja √©ppen a Fidesz-korm√°ny nevezte ki Tolna megyei rend√Ķrf√Ķkapit√°nynak

Salgó Lászlót kritizáló érvek:
- Salg√≥ h√≠rszerz√Ķi m√ļltj√°b√≥l k√∂vetkez√Ķ zsarolhat√≥s√°g miatt alkalmatlan a rend√Ķrf√Ķkapit√°ny tiszts√©g√©re
- Salg√≥ nem maradhat az ORFK √©l√©n, mivel a titkos √ľgyn√∂ki m√ļltja akad√°lyozhatja a rend√Ķrs√©g munk√°j√°hoz sz√ľks√©ges nemzetk√∂zi egy√ľttm√Ľk√∂d√©st
- Salg√≥ 1985-ben mak√≥i rend√Ķrkapit√°nyk√©nt a T√∂rt√©neti Hivatal dokumentumai szerint napi operat√≠v inform√°ci√≥s jelent√©st k√©sz√≠tett Lezs√°k √©s m√°s √≠r√≥k tev√©kenys√©g√©r√Ķl


Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny: (In: Lindner Andr√°s, Horv√°th Zolt√°n: Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny, HVG, 2002. j√ļnius 27 .) "√ļgy t√∂rt√©nt, hogy a rend√Ķrtiszti f√Ķiskol√°n angolul tanultam, √©s - tekintettel arra, hogy a h√≠rszerz√©s nyelveket besz√©l√Ķ fiatalokat keresett - megkerestek engem is. √Čn pedig √ļgy √©reztem, hogy ez olyan ter√ľlet, ahol - mivel mindig kit√Ľn√Ķ voltam - m√©g a legjobbak k√∂zt is a legjobb lehetek. (...) amit ott tanultam, nyelvet, szitu√°ci√≥s elemz√©seket, az emberi l√©lek √°rnyaltabb megismer√©s√©t, azt mind √©letem fontos r√©sz√©nek tartom. (...) Miut√°n nyelveket besz√©l√Ķ embert nagy√≠t√≥val sem tal√°ltak, √≠gy √©n ott a Csongr√°d Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°gn√°l n√©h√°ny √©vig k√©melh√°r√≠t√°ssal foglalkoztam. Azt k√∂vet√Ķen 1983-86 k√∂z√∂tt √©rt√©kel√Ķtiszt lettem, √≠gy a megyei f√Ķkapit√°nynak s a helyettes√©nek k√©sz√≠tettem el√Ķ √©ves √∂sszefoglal√≥ jelent√©seket, krimin√°lstatisztikai elemz√©seket".

Pokorni Zolt√°nt (In: A Fidesz szerint a korm√°nyf√Ķ ut√°n m√°r az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny is alkalmatlan, Magyar H√≠rlap, 2002. j√ļnius 27.) "Fidesz sz√°m√°ra √ľgyn√∂ki m√ļltja √©s t√∂rv√©nytelen int√©zked√©sei miatt elfogadhatatlan szem√©lly√© v√°lt Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny. (...) most, hogy Salg√≥ L√°szl√≥r√≥l kider√ľlt III/I-es h√≠rszerz√Ķi m√ļltja, √©rthet√Ķ, mik√©nt foglalhattak le 't√∂rv√©nytelen m√≥don, az √ľgy√©szs√©g figyelmeztet√©se ellen√©re iratokat a Fidesz kamp√°nyc√©g√©n√©l. (...) Salg√≥ h√≠rszerz√Ķi m√ļltja a feladatra alkalmatlann√° teszi: 'a rend√Ķrf√Ķkapit√°ny zsarolhat√≥s√°ga miatt. A Fidesz eln√∂ke utalt r√°: a Medgyessy-korm√°ny √©ppen egy h√≥napja l√©pett hivatalba. A Fidesz politikus√°nak megfogalmaz√°sa szerint ez alatt az egy h√≥nap alatt az orsz√°g 'visszaesett a m√ļlt posv√°ny√°ba, amit a volt √ľgyn√∂k√∂k, h√°l√≥zati emberek, bes√ļg√≥k, k√©mek hoztak vissza'".

Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny k√∂zlem√©nye szerint (In: Kis Ferenc: √úgyn√∂k volt az els√Ķ sz√°m√ļ rend√Ķr is, Magyar Nemzet, 2002. j√ļnius 28.) "szolg√°lati id√Ķm teljes tartama alatt pontosan ismert√©k az arra illet√©kesek √©letrajzi adataimat". Salg√≥ nyilatkozat√°ban beismerte: "1974-1977 k√∂z√∂tt a BM tisztjek√©nt h√≠rszerz√©ssel foglalkozott, majd p√°ly√°t m√≥dos√≠tott, √©s a Csongr√°d Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g hivat√°sos tisztjek√©nt dolgozott. Ek√∂zben 1977-t√Ķl 1983-ig a megyei f√Ķkapit√°nys√°gon bel√ľl a III/II-es oszt√°lyon volt elh√°r√≠t√≥tiszt, majd 1987-ig √©rt√©kel√Ķ tiszti feladatokat l√°tott el".

A Fidesz szerint Salg√≥ nem maradhat az ORFK √©l√©n (u.o.), "mivel a titkos √ľgyn√∂ki m√ļltja akad√°lyozhatja a rend√Ķrs√©g munk√°j√°hoz sz√ľks√©ges nemzetk√∂zi egy√ľttm√Ľk√∂d√©st".

A Magyar H√≠rlap szerint (Salg√≥ t√°bornok, Magyar H√≠rlap, 2002. j√ļnius 29.) "meglep√Ķ lett volna, ha az elm√ļlt napok f√∂lajzott √ľgyn√∂khangulata ut√°n az ellenz√©k nem k√∂t bele Salg√≥ L√°szl√≥ rend√Ķr t√°bornokba is, miut√°n k√∂nt√∂rfalaz√°s n√©lk√ľl besz√°molt szakmai √©let√ļtj√°r√≥l. √Čs m√©g meglep√Ķbb lett volna, ha megint nem lehet√ľnk tan√ļi tudatos f√©lremagyar√°z√°soknak, ferd√≠t√©seknek. Salg√≥ t√°bornok egyebek k√∂z√∂tt elmondta, hogy kij√°rta a rend√Ķrs√©g h√≠rszerz√Ķtanfolyam√°t, de a szimatol√≥munk√°t m√°r nem v√°llalta, m√°s beoszt√°st k√©rt. Ebben a munkak√∂r√©ben pedig k√©melh√°r√≠t√≥i feladatokat is ell√°tott. Ilyen egyszer√Ľen mondta, sz√©p√≠t√©s n√©lk√ľl. De mindez el√©g volt Pokorni Zolt√°nnak √©s a Fidesz m√°s vezet√Ķinek arra, hogy nyomban 'Salg√≥-√ľgy' legyen, amelyben az √Ķ tolm√°csol√°sukban imm√°r mindennek m√°s az √©rtelme. A rend√Ķrtiszt '√ľgyn√∂k', 'spicli' √©s m√©g ki tudja, mi, m√©ltatlan az orsz√°gos f√Ķkapit√°nyi sarzsi bet√∂lt√©s√©re. Pokorni szellemi f√Ķn√∂k√©re, Orb√°n Viktorra is r√°licit√°lt, mert k√∂zt√°rsas√°gunk szerinte imm√°r nem is r√©szv√©nyt√°rsas√°g, hanem f√Ķcsoportf√Ķn√∂ks√©g, h√°l√≥zat. Kiv√°l√≥ jelsz√≥, amelyet azt√°n buzg√≥n lehet ism√©telgetni, nem kis k√°rokat okozva m√©g √∂nmaguknak is. A gond azzal kezd√Ķd√∂tt, hogy az ellenz√©k Salg√≥ t√°bornokban ember√©re tal√°lt, aki tud riposztozni. F√∂lid√©zni p√©ld√°ul, hogy szakmai m√ļltj√°nak minden r√©szlet√©t ismerte minden bel√ľgyminiszter, akivel eddig alkalma volt egy√ľtt dolgozni: Horv√°th Bal√°zs, Boross P√©ter, K√≥nya Imre, Kuncze G√°bor, Pint√©r S√°ndor - jobboldaliak √©s 'ballibek' egyar√°nt. √Čs eml√©keztetni tudott arra, hogy az √Ķ munk√°j√°ra minden kor√°bbi √©s mai kurzusnak sz√ľks√©ge volt. Am√≠g politiz√°l√°si sz√°nd√©k n√©lk√ľl szolg√°lta a Fidesz-MDF korm√°nyt is a k√∂zbiztons√°g v√©delm√©ben, nem volt semmi baj vele, de most, hogy a mai baloldali korm√°nyt√≥l fogadta el a sarzsit, egyszerre csak √ļgy '√ľgyn√∂k' lett, akivel 'k√≠s√©rt a m√ļlt'. Ne egyszer√Ľs√≠ts√ľnk, nem szimpl√°n propagand√°r√≥l van sz√≥. A kulcssz√≥ is Salg√≥ t√°bornokt√≥l sz√°rmazik. Id√©zte Pokorni Zolt√°nnak az egyik mondat√°t: 'A rend√Ķrs√©g a mi b√Ķr√ľnkre vad√°szik' - √≠gy a Fidesz-eln√∂k, vagyis k√∂zrem√Ľk√∂dik a gyan√≠tott anyagi vissza√©l√©sek f√∂lt√°r√°s√°ban. Hogyne volna h√°t ellens√©g az ilyen t√°bornok..."

Tan√°cs Istv√°n szerint (M√≥res, N√©pszabads√°g, 2002. j√ļlius 1.) "Pokorni Zolt√°n elolvasta a HVG-ben az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°nynyal k√∂z√∂lt interj√ļt, amelyben dr. Salg√≥ nemcsak hogy nem tagadja k√©melh√°r√≠t√≥ m√ļltj√°t, hanem m√©g hangs√ļlyosan hivatkozik is r√° - mindj√°rt meg is vonta t√Ķle a Fidesz a bizalm√°t. Amikor mondt√°k neki, hogy ezt a k√©melh√°r√≠t√≥t p√°r h√≥napja √©ppen a Fidesz-korm√°ny nevezte ki Tolna megyei rend√Ķrf√Ķkapit√°nynak, √©s hogyhogy akkor m√©g megb√≠ztak benne, Pokorni azt felelte: azok nem √Ķk voltak, hanem valami Pint√©r nev√Ľ. Akit √©rdekel, hogy ez a Pint√©r mi√©rt b√≠zott meg Salg√≥ban, az keresse meg √Ķt mag√°t, √©s k√©rdezze meg t√Ķle. √ögy t√Ľnik, a Fidesz eln√∂ke m√°r nem is eml√©kszik, ki az a Pint√©r, meg hogy mi k√∂z√ľk volt hozz√°, am√≠g nem h√°gtak ekkora erk√∂lcsi magaslatokra. A k√∂vetkezetes jobboldali logika szerint Medgyessyben az az erk√∂lcstelen, hogy letagadta a f√Ķcsoportf√Ķn√∂ks√©get, Salg√≥ban viszont √©ppen az, hogy sosem csin√°lt titkot bel√Ķle. Persze erk√∂lcstelen itt a n√©p is: egy k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°s szerint a megk√©rdezettek 69 sz√°zal√©ka √ļgy nyilatkozott, hogy Medgyessy P√©ter ne mondjon le k√©melh√°r√≠t√≥ m√ļltja miatt. Mivel vannak v√©lem√©nyform√°l√≥k liber√°lis k√∂r√∂kben is, akik ennek az ellenkez√Ķj√©t gondolj√°k, itt is felmer√ľl a k√©rd√©s: mi a helyzet, ha a k√∂zv√©lem√©ny nem akar hallgatni a v√©lem√©nyform√°l√≥kra? Ilyen esetben lehet-e a n√©pnek igaza, √©s k√∂vetkezik-e ebb√Ķl valami? Vagy ink√°bb √ļgy √°ll a helyzet, hogy akkor m√©g igaza volt a n√©pnek, amikor kiszavazta Orb√°nt a hatalomb√≥l, de most, amikor a n√©p azt akarn√°, hogy a Medgyessy ne magyar√°zkodjon reggelt√Ķl estig, hanem korm√°nyozzon, m√°r nincs neki igaza?"

M√©sz√°ros Tam√°s: (A Salg√≥-abszurd, 168 √ďra, 2002. j√ļlius 4.) "l√°ttam Salg√≥ L√°szl√≥t, az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°nyt, amint √©pp egy h√©ttel ezel√Ķtt egy reggeli t√©v√©m√Ľsorban mintegy mell√©kesen elmes√©lte, hogy 1974 √©s 1977 k√∂z√∂tt h√≠rszerz√Ķkik√©pz√©st kapott, majd 1983-ig k√©melh√°r√≠t√≥ volt Csongr√°d megy√©ben. J√≥llehet a besz√©lget√©s a t√°bornok eg√©sz eddigi √©letp√°ly√°j√°t fel√∂lelte, √©s legf√Ķk√©ppen v√°lasztott hivat√°s√°nak szem√©lyes vez√©relveir√Ķl sz√≥lt, nem kellett k√ľl√∂n√∂s √©lesl√°t√°s ahhoz, hogy az ember felismerje: aligha v√©letlen egybees√©s, hogy a f√Ķkapit√°ny √©ppen most, a Medgyessy-√ľgy idej√©n nyilatkozik a m√ļltj√°r√≥l. √ögy tetszett, mintha Salg√≥ el√©be akarna menni a nemsok√°ra v√°rhat√≥ ellenz√©ki t√°mad√°snak; tal√°n megtudta, mire k√©sz√ľlnek ellene, tal√°n √ļgy gondolta, mindenesetre jobb, ha megel√Ķzi √Ķket".

M√©sz√°ros szerint "a f√Ķkapit√°ny t√∂k√©letesen, m√°r-m√°r felt√Ľn√Ķen nyugodt volt azon a reggelen. √Čs annak mutatkozott k√©sobb, az Aktu√°lis ad√°s√°ban is. Semmi magaments√©get, semmi k√©t√©rtelm√Ľ bizonykod√°st nem hallhattunk t√Ķle. Egyszer√Ľen √©s t√©nyszer√Ľen elmondta, mikor mit v√°llalt, mit v√©gzett - majd nem minden r√°tartis√°g n√©lk√ľl, emelt f√Ķvel k√∂z√∂lte, hogy valamennyi √©letrajz√°ban, p√°ly√°zati anyag√°ban felt√ľntette szolg√°lati adatait, mindenkori felettesei pedig mind a mai napig a teljes szakmai √©letrajza ismeret√©ben tartottak ig√©nyt szolg√°lataira. Az ember √≥hatatlanul arra gondolt, noh√°t, itt van ez a m√ļltb√≥l '√°t√≠velt' rend√Ķrtiszt, akinek a rendszerv√°lt√°s ut√°n mindah√°ny bel√ľgyminiszter, teh√°t Horv√°th, K√≥nya, Boross, Kuncze √©s Pint√©r urak egyar√°nt egyengett√©k a karrierj√©t, m√≠gnem Lamperth M√≥nika j√≥volt√°b√≥l most p√°ly√°ja cs√ļcs√°ra √©rkezett - tess√©k, ezzel kezdjenek valamit a Fidesz √°d√°z Savonarol√°i, ha tudnak".

M√©sz√°ros szerint "Salg√≥ ellen √°tgondolatlanul, mondhatni moh√≥n beind√≠tott hecckamp√°ny azonm√≥d leleplezte, milyen √°ls√°gos a Fidesz 'mor√°lis' propagand√°ja. De m√©g valamit nyilv√°nval√≥v√° tett. Megmutatta, hogy ha rajtuk m√ļlna, az √∂n√∂s politikai praktikum jegy√©ben nem ismern√©nek korl√°tokat mindazok diszkredit√°l√°s√°ban, akik k√©nyelmetlenek a sz√°mukra - √©s √©letkorukn√°l fogva valamilyen szerepet v√°llaltak a 'l√©tez√Ķ szocializmus' √©vtizedeiben. Ha ugyanis egy profi rend√Ķrnek v√°ratlanul minden tov√°bbi n√©lk√ľl terh√©re √≠rhat√≥, hogy sz√ľks√©gk√©ppen v√©gigj√°rta a szolg√°lat k√ľl√∂nf√©le fajt√°it, √©s elsaj√°t√≠totta azok k√©pz√©si met√≥dusait, akkor nincs meg√°ll√°s. Azont√ļl csup√°n politikai pragmatizmus k√©rd√©se, hogy mindazok k√∂z√ľl, akiknek a rendszerv√°lt√°s nem t√∂rte kett√© a szakmai p√°lyafut√°s√°t, kiket √©s mikor min√Ķs√≠thetnek visszamen√Ķleg is szalonk√©ptelennek".

Balsai Istv√°n az MDF frakci√≥vezet√Ķje szerint (In: Varga Gergely: Az MDF √ļjabb feh√©r foltot tal√°lt Salg√≥ f√Ķkapit√°ny m√ļltj√°ban, Magyar H√≠rlap, 2002. j√ļlius 5.) Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny 1985-ben mak√≥i rend√Ķrkapit√°nyk√©nt "a T√∂rt√©neti Hivatal dokumentumai szerint napi operat√≠v inform√°ci√≥s jelent√©st k√©sz√≠tett Lezs√°k √©s m√°s √≠r√≥k tev√©kenys√©g√©r√Ķl, amelyben az ellens√©ges ellenz√©k k√©pvisel√Ķik√©nt t√ľntette fel Lezs√°k mellett Cso√≥ri S√°ndor, Ilia Mih√°ly, Baka Istv√°n, Nagy G√°sp√°r √©s Zal√°n Tibor √≠r√≥kat. Mint mondta, a jelent√©sben az inform√°ci√≥ forr√°s√°t megb√≠zhat√≥nak √©s ellen√Ķrz√∂ttnek nevezt√©k, a tartalm√°t viszont nem ellen√Ķrz√∂ttnek. A megb√≠zhat√≥s√°got Salg√≥ jelentette, akinek ebben az id√Ķben m√°r Mak√≥ rend√Ķrkapit√°nyak√©nt kellett volna dolgoznia, azonban √ļgy l√°tszik, ez csak fed√Ķ munkahelye volt - fogalmazott Balsai. Hozz√°tette, a napi operat√≠v jelent√©seket a bels√Ķ elh√°r√≠t√°s munkat√°rsai k√©sz√≠tett√©k, amely kor√°ntsem azonos a Salg√≥ √°ltal t√∂bb nyilatkozatban is elismert k√©melh√°r√≠t√°ssal. A frakci√≥vezet√Ķ szerint nem t√©vedett Pokorni Zolt√°n lemondott Fidesz eln√∂k, amikor kor√°bban azt mondta, r√©szv√©nyt√°rsas√°g helyett h√°l√≥zati kft.-v√© kezd √°talakulni a jelenlegi hatalom. Kiemelte, a Salg√≥ hivatalba l√©p√©s√©t k√∂vet√Ķ nyilatkozatai nem egyeznek a most napvil√°gra ker√ľlt dokumentumok tartalm√°val. Az MSZP √©s az SZDSZ szerd√°n azt mondta, hogy le kell z√°rni a m√ļltat, √©s a j√∂v√Ķvel kell foglalkozni, ami sz√©p kijelent√©s, de csak akkor lehets√©ges, ha mindenki felt√°rja rendszerv√°lt√°s el√Ķtti tev√©kenys√©g√©t. Balsai hangs√ļlyozta, ragaszkodnak a Medgyessy P√©ter m√ļltj√°val foglalkoz√≥ vizsg√°l√≥bizotts√°g l√©trehoz√°s√°hoz, de ehhez hosszabb id√Ķre van sz√ľks√©g, mint amit a korm√°ny t√°mogat".

Tar Zsuzsanna, Czirj√°k Imre szerint (Kihagy Salg√≥ L√°szl√≥ eml√©kezete?, Magyar Nemzet, 2002. j√ļlius 6.) "Salg√≥ L√°szl√≥ orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny az Orig√≥nak kijelentette: soha nem szerzett adatokat √©s nem dolgozott a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©gnek. Ugyanakkor elmondta, hogy √©rt√©kel√Ķ tisztk√©nt '√°tmehettek' rajta olyan iratok, amelyeket a III/III-as √©s m√°s szolg√°latok szereztek. A Heti V√°lasz tegnap olyan dokumentumot hozott nyilv√°noss√°gra, amelyet a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©g k√©sz√≠tett, √©s az irat alj√°n a jelenlegi f√Ķkapit√°ny neve olvashat√≥. Az irat 1985-ben keletkezett; benne Lezs√°k S√°ndor jelenlegi MDF-es k√©pvisel√Ķ megfigyel√©s√©r√Ķl √©s tev√©kenys√©g√©r√Ķl olvashat√≥ n√©h√°ny sor. Az irat megeml√≠ti m√©g Cso√≥ri S√°ndort, Baka Istv√°nt √©s az irodalmi √©let m√°s szerepl√Ķit is. Salg√≥ k√∂z√∂lte: nem eml√©kszik a jelent√©sre, nem ismeri a forr√°st sem, √©s a j√∂v√Ķben nem is k√≠v√°n foglalkozni a t√©m√°val".
# | postaimre postaimre - 2012 04 20 ¦ 11:51:59
Leszavazt√°k a bel√ľgyminiszter rend√Ķrkapit√°ny√°t
2012, √°prilis 19 - 18:26


Nem fogadta el a VIII. ker√ľlet fideszes t√∂bbs√©g√Ľ k√∂zgy√Ľl√©se a ker√ľlet rend√Ķrkapit√°ny√°nak, Salg√≥ L√°szl√≥nak a 2011. √©vi besz√°mol√≥j√°t. Kocsis M√°t√©, a ker√ľlet fideszes polg√°rmestere √©s az Orsz√°ggy√Ľl√©s Honv√©delmi √©s Rend√©szeti Bizotts√°g√°nak az eln√∂ke is nemmel szavazott, √©s ugyan√≠gy tett a Jobbik k√©pvisel√Ķje, Pint√©r Attila is. Az MSZP √©s az LMP politikusai azonban kiel√©g√≠t√Ķnek tal√°lt√°k a besz√°mol√≥t, √≠gy elfogadt√°k azt.

Pint√©r Attila a b√Ľn√∂z√©si statisztik√°kkal kapcsolatban k√©rdezte a rend√Ķrkapit√°nyt. Eml√©keztette arra, hogy 2010-hez k√©pest egyes b√Ľncselekm√©nyek sz√°ma jelent√Ķsen megn√∂vekedett. P√©ldak√©nt eml√≠tette, hogy a ker√ľletben 2010-ben csak 35 rabl√°st k√∂vettek el, m√≠g 2011-ben m√°r 170-et, ami k√∂zel 500 sz√°zal√©kos emelked√©st jelent! De jelent√Ķsen megugrott a k√°b√≠t√≥szerrel val√≥ vissza√©l√©sek sz√°ma is.

Salg√≥ L√°szl√≥ √ļgy v√°laszolt, hogy a munk√°j√°t lelkiismeretesen v√©gzi, de nem √°llnak rendelkez√©s√©re √∂sszehasonl√≠t√≥ statisztik√°k, illetve csak 2011-t√Ķl rend√Ķrf√Ķkapit√°ny.

Kocsis M√°t√©, a ker√ľlet polg√°rmestere is kritik√°val illette Salg√≥ munk√°j√°t. Elmondta: maga is √ļgy √©rzi, hogy romlott a k√∂zbiztons√°g, annak ellen√©re, hogy mindent megadtak a rend√Ķrs√©gnek - anyagi forr√°sokat, g√©pkocsikat, illetve seg√≠tett√©k a rend√Ķr√∂k lak√°shoz jut√°s√°t is. Kit√©rt arra, hogy a prostit√ļci√≥ √ļjra burj√°nzik a ker√ľletben, annak ellen√©re, hogy kor√°bban siker√ľlt azt visszaszor√≠tani.

Pint√©r Attila arra volt k√≠v√°ncsi, hogy h√°ny rend√Ķr, illetve h√°ny j√°r√Ķr van a VIII. ker√ľletben. Salg√≥ L√°szl√≥ v√°lasz√°ban elmondta, hogy 250-300 f√Ķ a ker√ľlet rend√Ķri √°llom√°nya, √©s 14 j√°r√Ķr √°ll rendelkez√©sre, egy id√Ķben azonban csak 6 kocsi van kint az utc√°kon, t√∂bbnyire 1 rend√Ķrrel.

A Jobbik politikusa azt javasolta, hogy m√Ľk√∂djenek egy√ľtt a VIII. ker√ľlet biztons√°gi szolg√°lat√°nak j√°r√Ķreivel, az √ļgynevezett J√≥fi√ļkkal. Azt tan√°csolta, hogy a J√≥fi√ļk k√∂z√∂sen j√°r√Ķr√∂zzenek a rend√Ķrs√©ggel. Ez szerinte t√∂bb szempontb√≥l is hasznos lenne, ugyanis √≠gy eredm√©nyesebben tudn√°k haszn√°lni a J√≥fi√ļk n√©gy terepj√°r√≥j√°t, a rend√Ķr nem egyed√ľl lenne, tov√°bb√° int√©zkedni is hat√©konyabban lehetne.

Salg√≥ L√°szl√≥ erre √ļgy v√°laszolt, hogy csak a BRFK k√∂thet ilyen meg√°llapod√°st, neki erre nincs lehet√Ķs√©ge.

A rend√Ķrkapit√°ny besz√°mol√≥j√°t a Fidesz-frakci√≥, Kocsis M√°t√©, illetve a jobbikos Pint√©r Attila nem fogadta el.

barikad.hu
# | postaimre postaimre - 2012 04 20 ¦ 11:52:37
Koncepci√≥ n√©lk√ľli a ker√ľleti kapit√°nyok csereber√©je?

hvg.hu
Sorban lecser√©l√Ķdtek a f√Ķv√°rosi ker√ľleti kapit√°nys√°gok vezet√Ķi az√≥ta, hogy T√≥th Tam√°s ir√°ny√≠tja Budapest rend√Ķreinek munk√°j√°t. A cser√©k nagy r√©sze inform√°ci√≥ink szerint egyszer√Ľen az√©rt t√∂rt√©nt, mert T√≥th mindenhol a saj√°t embereit akarja l√°tni. Ennek ellen√©re akadt m√°r olyan h√Ľ ember, akinek szint√©n t√°voznia kellett. Ez pedig szakmabeliek v√©lem√©nye szerint azt jelzi, hogy a csereber√©kben semmi koncepci√≥ nincs.
Twitter

Egym√°s ut√°n k√∂t√∂tt √ļtilaput a ker√ľleti rend√Ķrkapit√°nyok talp√°ra tavaly j√ļlius 1-j√©vel val√≥ kinevez√©se √≥ta T√≥th Tam√°s, a Budapesti Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g (BRFK) vezet√Ķje. Legut√≥bb az √ļjpesti kapit√°nynak, Baranyi R√≥bertnek kellett t√°voznia, aki √≠gy nyug√°llom√°nyba vonult. Hely√©re egyel√Ķre senkit sem tal√°ltak.
Még a korábbi éra cseréi

Tavaly janu√°r 20-√°val h√°rom ker√ľletnek is √ļj kapit√°nya lett: a VIII. ker√ľlet √©l√©re Pl√°nk R√≥bertet, II. ker√ľlet√©re Bucsek G√°bort – aki a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda Szervezett B√Ľn√∂z√©s Elleni F√Ķoszt√°ly√°nak vezet√Ķje volt – nevezt√©k ki. Bucsek azonban nem sok√°ig maradt a II. ker√ľletben, onnan √°tigazolt a Nemzetv√©delmi Szolg√°lathoz. Pl√°nk eset√©ben pedig, mivel √Ķ a VI. ker√ľleti rend√Ķrkapit√°nys√°got ir√°ny√≠totta, √Ķt Bartus Zolt√°n v√°ltotta. Szint√©n T√≥th G√°bor idej√©n, 2007-ben ker√ľlt a VII. ker√ľleti kapit√°nys√°g vezet√Ķi sz√©k√©be Nagy Zolt√°n ezredes.

T√≥th a korm√°nyv√°lt√°s ut√°ni el√Ķre l√©p√©s√©vel meg√ľresedett belv√°rosi kapit√°nyi helyre K√Ķhalmi Zsolt ker√ľlt. Az alezredes a XVIII. ker√ľletet hagyta h√°tra, ahova K√©kesi Andr√°s ezredes, a BRFK ellen√Ķrz√©si szolg√°lat vezet√Ķje ker√ľlt. A T√≥th b√Ľn√ľgyi helyettes√©v√© el√Ķl√©pett F√ľl√∂p Valter ezredes, volt XII. ker√ľleti rend√Ķrkapit√°ny sz√©k√©be Farkas Csaba alezredes, a Buda√∂rsi Rend√Ķrkapit√°nys√°g K√∂zrendv√©delmi Oszt√°ly√°nak kor√°bbi vezet√Ķje √ľlhetett.

A második kör

A tavalyi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok ut√°n r√∂gt√∂n hat ker√ľletben t√∂rt√©nt rend√Ķrkapit√°ny-v√°lt√°s. A VIII. ker√ľleti kapit√°nys√°g ir√°ny√≠t√°s√°t az egykori orsz√°gos f√Ķkapit√°ny fia, Salg√≥ L√°szl√≥ √Ķrnagy vehette √°t. A Ferencv√°rosba √©s a XVII. ker√ľletbe Heves megy√©b√Ķl √©rkeztek a kapit√°nyok, az el√Ķbbibe L√≥czi Zsolt ezredes (a f√Ķkapit√°nys√°g volt b√Ľn√ľgyi igazgat√≥ja), az ut√≥bbiba Koh√°ri P√©ter alezredes, aki F√ľzesabony rend√Ķri vezet√©s√©t hagyta h√°tra ez√©rt a beoszt√°s√©rt. Salg√≥ L√°szl√≥ hely√©re, a XVI. ker√ľletbe Terdik Tam√°s sz√°zadost tette meg T√≥th Tam√°s. A VIII. ker√ľletb√Ķl a XIX. ker√ľleti kapit√°nys√°gra sz√°m√Ľzt√©k Pl√°nk R√≥bert ezredest, aki a mostani budapesti f√Ķkapit√°ny el√Ķdje, T√≥th G√°bor emberek√©nt kezelnek. A k√Ķb√°nyai rend√Ķrkapit√°nys√°g √©l√©re pedig T√≥th B√©la ezredest, a BRFK Bevet√©si F√Ķoszt√°ly√°nak kor√°bbi vezet√Ķj√©t nevezt√©k ki. Mintegy m√°sf√©l h√≥nap m√ļlva azonban a X. ker√ľleti kapit√°nyi sz√©kben m√°r nem √Ķ, hanem Gyetvai Tibor alezredes √ľlt. T√≥th B√©l√°nak √°ll√≠t√≥lag az√©rt kellett nyug√°llom√°nyba vonulnia, mert el√Ķz√Ķ beoszt√°s√°ban agg√°lyok mer√ľltek fel munk√°j√°val kapcsolatban.

A harmadik forduló

A tavaly november 11-√©vel Heves megyei f√Ķkapit√°nynak kinevezett volt angyalf√∂ldi kapit√°ny, Ormossy Attila hely√©re Pa√°l P√©ter Gy√∂rgy alezredes ker√ľlt. V√°ltoz√°s t√∂rt√©nt a III. ker√ľletben is, hiszen az √≥budai kapit√°ny, Mark√≥ Attila ezredes beker√ľlt a BRFK Teve utcai k√∂zpontj√°ba, miut√°n √Ķ lett a test√ľlet rend√©szeti igazgat√≥ja. Beoszt√°s√°t kor√°bbi helyettese, Horv√°th Attila √Ķrnagy kapta meg. A II. ker√ľletb√Ķl t√°voz√≥ Bucsek G√°bor hely√©re Seres Ern√Ķ √Ķrnagyot tett√©k. Szint√©n tavaly √©v v√©g√©n t√°vozott Krammer Gy√∂rgy ezredes, Zugl√≥ rend√Ķrkapit√°nya. Feladatait id√©n febru√°r 1-j√©ig Fodor Ferenc sz√°zados, b√Ľn√ľgyi oszt√°lyvezet√Ķ l√°tta el, amikor is a kapit√°nys√°g √©l√©re kinevezt√©k R√©ti L√°szl√≥ alezredest, a szeksz√°rdi rend√Ķrkapit√°nys√°g egykori b√Ľn√ľgyi vezet√Ķj√©t. Id√©n janu√°r 1-j√©t√Ķl pedig n√Ķi rend√Ķrkapit√°nya is van a f√Ķv√°rosnak, miut√°n a XX-XXIII. ker√ľletben R√©p√°s P√©ter alezredest Mak√°di Katalin v√°ltotta.

Akik maradhattak

T√≥th Tam√°s nem mert hozz√°ny√ļlni az I. ker√ľleti rend√Ķrkapit√°nyhoz, Keszty√Ľs Rudolf ezredeshez. Ez tal√°n nem v√©letlen, Keszty√Ľs ugyanis az els√Ķ Orb√°n-korm√°ny idej√©n a minisztereln√∂k tan√°csad√≥ja volt, √©s a korm√°nyv√°lt√°s ut√°n ker√ľlt Buda k√∂zponti v√°rosr√©sz√©nek rend√Ķrs√©ge √©l√©re. A kapit√°ny er√Ķs poz√≠ci√≥j√°t mutatja az is, hogy b√°r a nyugd√≠jkorhat√°rt el√©rte, maradhatott a hely√©n, vezet√Ķi megb√≠zat√°s√°t meghosszabb√≠tott√°k.

Nem kellett t√°voznia a XI. ker√ľleti kapit√°nynak, Bal√°zs Norbertnek sem. Egyes v√©lem√©nyek szerint az alezredes nem igaz√°n mutogatja mag√°t, de szakmai tev√©kenys√©g√©t nem is k√©rd√Ķjelezik meg. A XV. ker√ľletben is maradt a 2005 √≥ta kapit√°ny Galambos Ferenc alezredes. A XXI. ker√ľleti f√Ķrend√Ķr, Nagy Andr√°s alezredes is j√≥l teljes√≠thet, hiszen szem√©ly√©t nem kezdt√©k ki. Pedig Csepelre vet√ľlhet a legnagyobb figyelem amiatt, hogy ott lakik az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny, Hatala J√≥zsef. A szomsz√©dos ker√ľlet rend√Ķrkapit√°ny√°t, Strauss Zsolt alezredest sem √°ll√≠totta fel a kapit√°nyi sz√©kb√Ķl a f√Ķv√°rosi f√Ķrend√Ķr, amit a hvg.hu-nak azzal indokoltak, hogy szakmailag nem lehet kikezdeni a szem√©ly√©t.

El√Ķre meg√≠rt jegyz√Ķk√∂nyvek

Mindazon√°ltal – jegyezt√©k meg forr√°saink – egyik kapit√°ny sem √©rezheti mag√°t biztons√°gban a hely√©n, hiszen akadtak rend√Ķrkapit√°nyok, akik egyik percr√Ķl a m√°sikra √©rtes√ľltek arr√≥l, hogy lev√°ltj√°k √Ķket. √ögy tudjuk, reggel hat √≥rakor h√≠vt√°k fel a BRFK k√∂zponti √ľgyelet√©r√Ķl a volt k√Ķb√°nyai kapit√°nyt, √Ācs P√©ter ezredest, Ferencv√°ros egykori rend√Ķri vezet√Ķj√©t, B√©res L√°szl√≥ ezredest, illetve a m√°r eml√≠tett Baranyi R√≥bertet is, hogy f√©l nyolcra T√≥th Tam√°sn√°l kell lenni√ľk. Ott k√∂z√∂lt√©k vel√ľk meneszt√©s√ľket, azzal, hogy term√©szetesen maradhatnak j√≥val alacsonyabb beoszt√°sokban, p√©ld√°ul ker√ľleti kapit√°nys√°gok f√Ķnyomoz√≥jak√©nt. Erre az aj√°nlatra egyik rend√Ķri vezet√Ķ sem csapott le. Val√≥sz√≠n√Ľleg Budapest f√Ķrend√Ķre sejtette, hogy √≠gy lesz, ugyanis – inform√°ci√≥ink szerint – el√Ķre elk√©sz√≠tett jegyz√Ķk√∂nyvet tett az √©rintettek el√©, amelyben m√°r ott √°llt, hogy nem fogadj√°k el a felaj√°nlott beoszt√°st, hanem a nyug√°llom√°nyba vonul√°st v√°lasztj√°k.
# | zafir zafir - 2012 04 20 ¦ 12:08:30
Cser√©lgetni kell a ker√ľleti kapit√°nys√°gok vezet√Ķit, nehogy kiismerj√©k magukat a k√∂rny√©ken. Ez nem rend√Ķri ir√°nyit√°s, hanem k√°osz. Bezzeg a k√ļria vezet√©s√©t bebetonozt√°k.
Az √©n ker√ľletemben az elm√ļlt 20 √©v alatt meg nem tudom mondani, h√°ny vezet√Ķcsere volt. Tal√°n az is sz√°m√≠t, ha ellenz√©ki vezet√©s√Ľ a ker√ľlet, mert azokban nem b√≠zik a korm√°ny. Emiatt kell a j√°r√°sokat is megszervezni. El sem tudom k√©pzelni, hogy egy j√°r√°s √©l√©re ne korm√°nyp√°rti ker√ľlj√∂n.
# | postaimre postaimre - 2012 04 20 ¦ 12:19:57
Zafir, "ellenz√©ki" zsid√≥ ez mind √©s hol az egyik kap t√∂bbet, hol a m√°sik. A nemr√©g lecser√©lt BRFK vez√©r T√≥th G√°bor is a kapcsolataib√≥l √©l, amit √ļgy √©p√≠tett ki, hogy megismerhette a zsid√≥maffi√°t √©s be√©p√ľlhetett. A sz√≠vess√©g ugye sz√≠vess√©g.
√Črdeke, de Hatal√°r√≥l m√©ly csend van, ahogy az √°lPiny√≥t is dudj√°k rendesen.
# | turulcsal√°d turulcsal√°d - 2012 04 20 ¦ 12:24:59
Ugye aki 1910 ben sz√ľletett Salgo az nem
a 2011 ben javasolt elötte kém-hirszerzö stb
Salgo?(rabbiképzett 100 éves hogy az a magasságos kaporszakállu.....)
# | postaimre postaimre - 2012 04 20 ¦ 12:38:25
Turul, kapcsold √°t a v√°lt√≥t a sz√ľrk√©ben, hogy ne l√°ss sz√ľrk√©bben! H√°t persze, hogy nem az, hanem egy m√°sik nem az.
# | zafir zafir - 2012 04 20 ¦ 12:42:23
Igazad van Imre. Megfeledkeztem arr√Ķl, hogy ezek egy metszett t√Ķr√Ķl fakadtak.
Most csak egy vezet√Ķ beoszt√°s√ļ szem√©lyt vizsg√°ltunk fel√ľletesen . M√©gis mennyi mocsok der√ľlt ki. Megd√∂bbent√Ķ, mennyi szem√©t van a felsz√≠n alatt. √Čs felette is. Mikor lesz itt tiszta k√∂z√©let √©s korrupci√≥ mentess√©g? Tal√°n soha.
Itt van ez a Leisztinger-√ľgy is! Hogy tudtak ezek r√∂vid id√Ķ alatt ekkora vagyonra, befoly√°sra szert tenni? A n√©p meg nyomorog.
http://index.hu/b...sztingert/
# | hitlerszalonna hitlerszalonna - 2012 04 20 ¦ 13:02:52
Mit mondott Salg√≥? Hogy lelkiismeretesen v√©gzi a munk√°j√°t. L√°tszik is. A ker√ľleti rabl√°sokat √°t is lehet nevezni rabbil√°soknak, ha 500%-os a n√∂veked√©s. M√©g meg√©rj√ľk hogy kip√°ban fognak igazoltatni a rend√Ķr√∂k, vagy √°tszabj√°k a sipk√°jukat fekete sz√©les karim√°j√ļra √©s abban b√ľntetnek ja igen

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.15 mŠsodperc
95,852,461 egyedi lŠtogatů