Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Salg√≥ L√°szl√≥ a rabbi-rend√Ķr?

Budapest, 1910. √°prilis 23. – Budapest, 1985. j√ļlius 24.
1935-ben a budapesti Orsz√°gos Rabbik√©pz√Ķ Int√©zetben rabbi oklevelet szerzett. 1935-t√Ķl a j√≥zsefv√°rosi zsinag√≥g√°ban rabbi-helyettesk√©nt √©s hitoktat√≥k√©nt m√Ľk√∂d√∂tt, 1945-t√Ķl f√Ķrabbi, 1959-t√Ķl a Budapesti Rabbis√°g igazgat√≥ja (ritu√°lis f√Ķfel√ľgyel√Ķ), az Orsz√°gos Rabbi-k√©pz√Ķ Int√©zet tan√°ra. Tagja volt az Orsz√°gos Rabbitan√°csnak. 1971-t√Ķl hal√°l√°ig orsz√°gos helyettes f√Ķrabbi, egyidej√Ľleg a budapesti Doh√°ny utcai F√Ķtemplom vezet√Ķ rabbija volt. A P√°zm√°ny P√©ter Tudom√°nyegyetemen b√∂lcs√©szettudom√°nyi doktor√°tust szerzett. 1980. j√ļnius 8-√°n Budapest 17. sz√°m√ļ egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľlet√©ben, majd 1985. j√ļnius 8-√°n, az orsz√°gos list√°n orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķv√© v√°lasztott√°k.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A budapesti rend√Ķrf√Ķkapit√°ny javaslat√°ra az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny 2010. okt√≥ber 4-ei hat√°llyal a szolg√°lat √©rdek√©ben, beleegyez√©s√©vel, eredeti beoszt√°s√°b√≥l t√∂rt√©n√Ķ egyidej√Ľ felment√©s√©vel √°thelyezte Salg√≥ L√°szl√≥ r. sz√°zados urat a BRFK XVII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g vezet√Ķj√©t a BRFK VIII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g √°llom√°ny√°ba √©s megb√≠zta a kapit√°nys√°gvezet√Ķi feladatok ell√°t√°s√°val.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
√Āllom√°nygy√Ľl√©s
Vezet√Ķi kinevez√©sek a VIII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°gon

2011. augusztus 2. 13:39

√únnep√©lyes keretek k√∂z√∂tt, 2011. augusztus 01 – j√©n a VIII. ker√ľlet Rend√Ķrkapit√°nys√°g teljes √°llom√°nya r√©szv√©tel√©vel ker√ľlt sor az √ļj vezet√Ķk beiktat√°s√°ra. A J√≥zsefv√°rosi √Ėnkorm√°nyzat tan√°csterm√©ben, amely helyt adott a neves esem√©nynek, megjelent m√©g Dr. Kocsis M√°t√© polg√°rmester √©s Fuxreiter R√≥bert r. √Ķrnagy, a IX. ker√ľleti Rend√Ķrs√©g megb√≠zott Kapit√°nya.

Az egybegy√Ľlteket, Salg√≥ L√°szl√≥ r. √Ķrnagy, a VIII. ker√ľleti Rend√Ķrs√©g Kapit√°nya k√∂sz√∂nt√∂tte, majd r√∂vid besz√©de ut√°n megt√∂rt√©nt a megb√≠z√°sok √ľnnep√©lyes √°tad√°sa. A Kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettes Wieszt Ferenc r. √Ķrnagy, a K√∂zrendv√©delmi Oszt√°ly vezet√Ķje lett, aki 1996 √≥ta szolg√°l J√≥zsefv√°rosban. K√∂sz√∂nt√Ķ besz√©d√©ben kiemelte, b√ľszke arra, hogy j√≥zsefv√°rosi rend√Ķr √©s nagy megtiszteltet√©s sz√°m√°ra a kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettesi poz√≠ci√≥. A B√Ľn√ľgyi oszt√°ly vezet√©s√©vel Ol√°h Zsolt r. alezredest b√≠zt√°k meg, aki harminc √©ves rend√Ķri szakmai m√ļltj√°val √©s tapasztalat√°val m√©lt√°n eml√≠thetj√ľk a legmegfelel√Ķbb vezet√Ķk k√∂z√∂tt. Tov√°bbi megb√≠z√°sok is √°tad√°sra ker√ľltek, t√∂bbek k√∂z√∂tt a Vizsg√°lati oszt√°lyvezet√Ķi, amit Dauda M√°rta r. hadnagy, √©s a B√Ľn√ľld√∂z√©si aloszt√°ly vezet√Ķi, amit Kazup √Čva r. hadnagy t√∂lt be. Ez√ļton is gratul√°lunk √©s sok sikert k√≠v√°nunk munk√°jukhoz.


Wieszt Ferencnek, az √ļj Kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettesnek gratul√°l Kocsis M√°t√©

A megb√≠z√°sok √°tad√°s√°t k√∂vet√Ķen, Fuxreiter R√≥bert r. √Ķrnagy lek√∂sz√∂n√Ķ besz√©d√©t hallgattuk meg, aki a VIII. ker√ľlet Kapit√°nys√°gvezet√Ķ helyettesi poz√≠ci√≥ helyett, a IX. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g megb√≠zott Kapit√°nyi tisztj√©nek bet√∂lt√©s√©re k√©rt√©k fel. Meghat√≥ besz√©d√©ben kiemelte, b√ľszke munk√°j√°ra √©s k√∂sz√∂nettel tartozik a VIII. ker√ľletnek, mind a szakmai tapasztalat megszerz√©se, mind az emberi √∂sszetartoz√°s ter√©n sokat tanult az itt √©l√Ķ √°llampolg√°rokt√≥l √©s rend√Ķr t√°rsait√≥l, vezet√Ķit√Ķl egyar√°nt. Fuxreiter R√≥bert r. √Ķrnagynak ez√ļton szeretn√©k gratul√°lni √ļj megb√≠z√°s√°hoz √©s egy√ļttal szeretn√©nk megk√∂sz√∂nni a J√≥zsefv√°ros√©rt tett √°ldozatos √©s lelkiismeretes munk√°j√°t.


Az √ľnneps√©get Dr. Kocsis M√°t√© polg√°rmester √ļr z√°rta, a m√°r-m√°r hagyom√°nynak mondhat√≥ jutalom√ľd√ľl√©sek √°tad√°s√°val. Ebben az √©vben is t√∂bb, VIII. ker√ľletben szolg√°latot teljes√≠t√Ķ hivat√°sos √©s k√∂zalkalmazott, a rend√Ķrs√©g √°llom√°ny√°ban dolgoz√≥t t√ľntettek ki azzal, hogy a Balaton partj√°n, a J√≥zsefv√°rosi √Ėnkorm√°nyzat k√°ptalanf√ľredi √ľd√ľl√Ķj√©ben t√∂ltsenek el csal√°djukkal egy-egy hossz√ļ h√©tv√©g√©t. A jutalmazottak f√°rads√°gos √©s lelkiismeretes munk√°jukkal √©rdemelt√©k ki azt a megtiszteltet√©st, melyben a VIII. ker√ľlet Polg√°rmestere r√©szes√≠tette √Ķket. A kit√ľntetetteknek kellemes id√Ķt√∂lt√©st √©s tov√°bbi sikeres munk√°t k√≠v√°nunk.
Az √ľnneps√©g v√©gezt√©vel az √°llom√°ny tagjai, eme nevezetes napot meg√∂r√∂k√≠tv√©n a Nemzeti M√ļzeumn√°l fot√≥z√°son vettek r√©szt.


Komcsákné Sz. Magdolna
Sajtóreferens
BRFK, VIII. ker√ľleti Rend√Ķrkapit√°nys√°g

HozzŠszůlŠsok

# | turulcsal√°d turulcsal√°d - 2012 04 20 ¦ 13:17:40
Imre most kötözködsz?
Ez ugyan az aki kimenek√ľlt,elg√°zositott√°k,
szedi a jovátételt,rabbiskodik mert rendörtábornok.Mit nem lehet ezen érteni?"
Ja , hogy még mindig kap levegöt?Nahát!
# | Serious Serious - 2012 04 20 ¦ 13:27:18
Imi! L√°tom te is belefutott√°lSmile
# | valahun valahun - 2012 04 20 ¦ 13:28:30
Seri, te meg mindent megl√°tszPfft
# | LALAPAPA LALAPAPA - 2012 04 20 ¦ 14:32:19
Szegyen,
ez mind a sok magyar csicska es
samesz miatt van,
letezik,
es m√ľk√∂dik.
# | zafir zafir - 2012 04 20 ¦ 15:38:20
Meg√∂ngyilkolta mag√°t egy v√°ci rend√Ķr a kapit√°nys√°gon. Ki tudja, mi van em√∂g√∂tt is.
http://atv.hu/bun...itanysagon
# | Pataki Istv√°n Pataki Istv√°n - 2012 04 22 ¦ 20:11:18
na most akkor legyen vagy ne legyen hunorérzékem?

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 0.74 mŠsodperc
95,853,920 egyedi lŠtogatů