Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Kedves Pindroch Tam√°s, Tisztelt F√Ķszerkeszt√Ķ √ör!

Kezemben tartom a Zugl√≥i Lapok 2012. √°prilis 12-i sz√°m√°t. Megsz√°moltam: 9 lok√°lis politikai vonatkoz√°s√ļ cikkb√Ķl 8 (!) fideszes politikusok er√Ķfesz√≠t√©seir√Ķl, vel√ľk kapcsolatos csak pozit√≠v h√≠rekr√Ķl, ker√ľleti eredm√©nyeikr√Ķl sz√≥lnak. Az √ļjs√°g Az ellenz√©k hangja rovatban sz√≥laltatja meg a nem fideszes(eke)t. Az im√©nti z√°r√≥jel oka a sz√≥ba hozott lapsz√°m 5. oldal√°n tal√°lhat√≥: az egyszem ellenz√©ki megsz√≥lal√≥, Pelyva Gy√∂rgy MSZP-s k√©pvisel√Ķ szerepeltet√©se azt sugallja, hogy most egy szem√©lyben √Ķ Az ellenz√©k Zugl√≥ban, mert sem jobbikos, sem LMP-s, sem Z√ČK-es politikai v√©lem√©ny nem kapott helyet az eg√©sz (!) √ļjs√°gban. Puszt√°n csak az eml√≠tett p√°rtok neveit is kiz√°r√≥lag a k√©pvisel√Ķi fogad√≥√≥r√°kat felt√ľntet√Ķ hirdet√©sben tal√°lja meg a szemf√ľles olvas√≥. Bizony. Nekem felt√Ľnt, √©s nem lehetek vele egyed√ľl.

Szerintem nem j√°rok messze az igazs√°gt√≥l, ha azt mondom, illene az „ellenz√©k hangj√°nak” minden, vagy a legt√∂bb politikai vonatkoz√°s√ļ cikkben megjelennie egy olyan lapban, amit nem csak fideszes ad√≥fizet√Ķk forintjaib√≥l tartanak fent. Hadd nevezzem meglehet√Ķs visszafogotts√°ggal √≠zl√©stelen√ľl egyoldal√ļnak a Zugl√≥i Lapokat, ha nem lenn√©k ilyen finomlelk√Ľ, azt mondan√°m, hogy √∂n egy olyan g√°tl√°stalan, m√°r a l√°tszatra sem ad√≥ √ļjs√°got f√Ķszerkeszt, amelyhez k√©pest a Horv√°th M√°rton-f√©le Szabad N√©p egyenesen Freedom House-k√ľl√∂nd√≠jas. √Ėn√∂k egy √©vi 43 milli√≥s k√∂lts√©gvet√©s√Ľre duzzasztott √∂nkorm√°nyzati p√©nzb√Ķl k√©sz√ľlt 16 oldalas Fidesz-kamp√°nyanyaggal t√∂mik a postal√°d√°nkat. Hol van m√°r a j√≥ s√∂jt√∂ri lakoma vagy a kaka√≥biztos sz√°m√≠t√≥g√©pek, a vizitd√≠j automat√°k kora, azok a r√©gi sz√©p id√Ķk, amikor a leveg√Ķ√©rt kapkod√≥ fideszes k√©pvisel√Ķk legm√©lyebb erk√∂lcsi felh√°borod√°sukkal tiltakoztak a k√∂zp√©nzek ilyen pof√°tlan elherd√°l√°sa ellen?

H√°t nem maradt √∂n√∂k k√∂z√∂tt egy tisztess√©ges ember sem, aki felemeln√© a hangj√°t a kiegyens√ļlyozott √∂nkorm√°nyzati lapkiad√°s √©rdek√©ben? √ögy hallom azonban, nem elszigetelt jelens√©gr√Ķl van sz√≥.

√Ėn tapasztalt √ļjs√°g√≠r√≥. Nem tartja puszt√°n zsurnalisztikai szempontb√≥l v√°llalhatatlannak, hogy egy √∂nkorm√°nyzati fenntart√°s√ļ √ļjs√°gban egy rovat „Az ellenz√©k hangja” c√≠met viseli? M√°rmost milyen ellenz√©k√©? Ennek az az egy√©rtelm√Ľ √ľzenete, hogy az elvileg a zugl√≥i polg√°rok p√©nz√©b√Ķl is fenntartott √∂nkorm√°nyzati Zugl√≥i Lapok vezet√©se mintegy mag√°t√≥l √©rt√Ķd√Ķ √°llapotnak tekinti, hogy a „Csak a Fidesz!” uralja a legfontosabb √∂nkorm√°nyzati m√©diafel√ľletet, meg van √ļgy mell√©kesen koloncnak az az „ellenz√©k” is, aminek az√©rt dobunk 1000-1200 karaktert. Sz√©gyellj√©k magukat!

Egy id√Ķ ut√°n elmegy az ember kedve att√≥l, hogy k√∂telez√Ķ panelk√©nt az els√Ķ oldalakon Kozs√≥-tinccsekkel r√©misztget√Ķ Dr. Papcs√°k Ferenc polg√°rmester m√°r-m√°r heroikus m√≥don megkompon√°lt h√Ķsbesz√°mol√≥it, azt√°n egyv√©gt√©ben a csupaj√≥fej fideszesekr√Ķl sz√≥l√≥ h√≠reket olvassa, mire az 6-7. oldal k√∂rny√©k√©n v√©gre eljutna addig is, hogy mi is t√∂rt√©nt Zugl√≥ban. Ha eljutna. Mert √©n p√©ld√°ul sz√≠vesen olvasn√©k r√≥la, hogy 10 milli√≥ forint k√∂zp√©nzb√Ķl mi√©rt kellett (csak) a Magyar Nemzetet √©s a Magyar H√≠rlapot el√Ķfizetni a XIV. ker√ľleti k√∂zint√©zm√©nyeknek? Jav√≠tson ki, ha t√©vedek: ugye az egyik sajt√≥org√°num ellenz√©ki, a m√°sik korm√°nyp√°rti?

Hadd tegyem fel √∂nnek a k√©rd√©st, k√©rem, n√©zzen a lelkiismerete m√©ly√©re, √©s tegye f√©lre egy percre azt a megfelel√©si k√©nyszert, aminek hat√°s√°ra √∂nnek egy ilyen √ļjs√°got kell szerkesztenie: nem lenne √∂n a fideszes √©rtelmis√©gi holdudvar tagjak√©nt teljes joggal m√©lys√©gesen felh√°borodva azon, ha p√©ld√°ul a zugl√≥i √∂nkorm√°nyzat minden int√©zm√©ny√©be csak a N√©pszabads√°g √©s a N√©pszava j√°rna? S ha egykor tal√°n √≠gy is volt (err√Ķl nincsen inform√°ci√≥m, de sajnos nem tartom elk√©pzelhetetlennek), nem √©ppen √∂n√∂knek kellene megmutatniuk, hogy lehet m√°shogy, hogy lehet becs√ľletesen, intellektu√°lisan tisztess√©ges m√≥dra, nem betegesen kicsinyesen √©s √∂nz√Ķen int√©zni k√∂z√∂s dolgainkat, ahogyan err√Ķl 2010 √°prilisa el√Ķtt sz√≥ volt?

Sz√≥val k√∂sz√∂n√∂m: ezt az eg√©szet √≠gy nem... Ha abb√≥l a 43 milli√≥ forintb√≥l, amit √©vente a jelenleg m√°r teljes m√©rt√©kben fideszes h√°zikiadv√°nyk√©nt m√Ľk√∂d√Ķ Zugl√≥i Lapokba „beltolnak”, hajland√≥ak lesznek egy tisztess√©ges √ļjs√°got kiadni, ami val√≥ban p√°rtatlanul t√°j√©koztat a ker√ľlet √©let√©r√Ķl, √ļjra el fogom olvasni a lapot. Aprop√≥, mikor is kezd neki a Bosny√°k t√©r rendbet√©tel√©nek a Csak a Fidesz? Eddig ugye az√©rt nem lehetett, mert a helyi f√ľlkeforradalom szerint a "komcsik" meg "szadesz" sz√≥rta a p√©nzt. No comment. Ne √©rtsen f√©lre: nekem a posztkommunist√°kr√≥l √©s a temetetlen√ľl d√∂gsorsa jutott SZDSZ-r√Ķl is ugyanaz a v√©lem√©nyem, azonban az elm√ļlt k√©t √©vben sz√©d√ľletes gyorsas√°ggal dobog√≥s helyre torn√°szta fel mag√°t a Fidesz is, √©s ezzel egyre t√∂bben vagyunk √≠gy.

A fentiekre tekintettel √©s saj√°t lelki nyugalmam meg√Ķrz√©se √©rdek√©ben is – k√©rem, m√Ľk√∂djenek velem nemzetileg egy√ľtt! – ne dobjanak t√∂bb Zugl√≥i Lapokat a postal√°d√°mba!

√Čn elb√ļcs√ļzom a demag√≥g p√°rt√ļjs√°gg√° sil√°nyult Zugl√≥i Lapokt√≥l: papcs√°kostul, fideszest√ľl, ellenz√©khangj√°st√≥l: megy az √∂n egy√©rtelm√Ľen kiv√°l√≥ szakmai kvalit√°sai alapj√°n j√≥val t√∂bbre √©rdemes lap olvasatlanul oda, ahov√° val√≥: a kuka legalj√°ra; a m√°sik lehet√Ķs√©ghez sajnos t√ļl v√©kony a pap√≠rja.

V√©gezet√ľl k√∂sz√∂n√∂m, hogy id√Ķt sz√°nt a lev√©l elolvas√°s√°ra, m√©gha nem is teheti meg, hogy megsz√≠vlelje a benne le√≠rtakat. Persze ez az √∂n egy√©ni d√∂nt√©se lenne, ami m√°r az egym√°s k√∂z√∂tt hasonl√≥an egy√ľttm√Ľk√∂d√Ķk k√∂z√∂tt sem nagyon aj√°nlatos…

Üdvözli:

Egy zuglói lakos, Zuglói Lapok exolvasó

HozzŠszůlŠsok

# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 21:53:23
majd ha másnak lesz alkotmányozó kétharmada .......
# | kincses kincses - 2012 04 19 ¦ 22:45:27
MIJE???olvastad? és minek?
# | zafir zafir - 2012 04 19 ¦ 23:45:03
Most buktatj√°k f√∂lfel√© a szerkeszt√Ķ urat:
http://hvg.hu/itt...okrata_kor.

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 0.38 mŠsodperc
83,441,638 egyedi lŠtogatů