Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

Kedves Pindroch Tamás, Tisztelt Fõszerkesztõ Úr!

Kezemben tartom a Zuglói Lapok 2012. április 12-i számát. Megszámoltam: 9 lokális politikai vonatkozású cikkbõl 8 (!) fideszes politikusok erõfeszítéseirõl, velük kapcsolatos csak pozitív hírekrõl, kerületi eredményeikrõl szólnak. Az újság Az ellenzék hangja rovatban szólaltatja meg a nem fideszes(eke)t. Az iménti zárójel oka a szóba hozott lapszám 5. oldalán található: az egyszem ellenzéki megszólaló, Pelyva György MSZP-s képviselõ szerepeltetése azt sugallja, hogy most egy személyben õ Az ellenzék Zuglóban, mert sem jobbikos, sem LMP-s, sem ZÉK-es politikai vélemény nem kapott helyet az egész (!) újságban. Pusztán csak az említett pártok neveit is kizárólag a képviselõi fogadóórákat feltüntetõ hirdetésben találja meg a szemfüles olvasó. Bizony. Nekem feltûnt, és nem lehetek vele egyedül.

Szerintem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, illene az „ellenzék hangjának” minden, vagy a legtöbb politikai vonatkozású cikkben megjelennie egy olyan lapban, amit nem csak fideszes adófizetõk forintjaiból tartanak fent. Hadd nevezzem meglehetõs visszafogottsággal ízléstelenül egyoldalúnak a Zuglói Lapokat, ha nem lennék ilyen finomlelkû, azt mondanám, hogy ön egy olyan gátlástalan, már a látszatra sem adó újságot fõszerkeszt, amelyhez képest a Horváth Márton-féle Szabad Nép egyenesen Freedom House-különdíjas. Önök egy évi 43 milliós költségvetésûre duzzasztott önkormányzati pénzbõl készült 16 oldalas Fidesz-kampányanyaggal tömik a postaládánkat. Hol van már a jó söjtöri lakoma vagy a kakaóbiztos számítógépek, a vizitdíj automaták kora, azok a régi szép idõk, amikor a levegõért kapkodó fideszes képviselõk legmélyebb erkölcsi felháborodásukkal tiltakoztak a közpénzek ilyen pofátlan elherdálása ellen?

Hát nem maradt önök között egy tisztességes ember sem, aki felemelné a hangját a kiegyensúlyozott önkormányzati lapkiadás érdekében? Úgy hallom azonban, nem elszigetelt jelenségrõl van szó.

Ön tapasztalt újságíró. Nem tartja pusztán zsurnalisztikai szempontból vállalhatatlannak, hogy egy önkormányzati fenntartású újságban egy rovat „Az ellenzék hangja” címet viseli? Mármost milyen ellenzéké? Ennek az az egyértelmû üzenete, hogy az elvileg a zuglói polgárok pénzébõl is fenntartott önkormányzati Zuglói Lapok vezetése mintegy magától értõdõ állapotnak tekinti, hogy a „Csak a Fidesz!” uralja a legfontosabb önkormányzati médiafelületet, meg van úgy mellékesen koloncnak az az „ellenzék” is, aminek azért dobunk 1000-1200 karaktert. Szégyelljék magukat!

Egy idõ után elmegy az ember kedve attól, hogy kötelezõ panelként az elsõ oldalakon Kozsó-tinccsekkel rémisztgetõ Dr. Papcsák Ferenc polgármester már-már heroikus módon megkomponált hõsbeszámolóit, aztán egyvégtében a csupajófej fideszesekrõl szóló híreket olvassa, mire az 6-7. oldal környékén végre eljutna addig is, hogy mi is történt Zuglóban. Ha eljutna. Mert én például szívesen olvasnék róla, hogy 10 millió forint közpénzbõl miért kellett (csak) a Magyar Nemzetet és a Magyar Hírlapot elõfizetni a XIV. kerületi közintézményeknek? Javítson ki, ha tévedek: ugye az egyik sajtóorgánum ellenzéki, a másik kormánypárti?

Hadd tegyem fel önnek a kérdést, kérem, nézzen a lelkiismerete mélyére, és tegye félre egy percre azt a megfelelési kényszert, aminek hatására önnek egy ilyen újságot kell szerkesztenie: nem lenne ön a fideszes értelmiségi holdudvar tagjaként teljes joggal mélységesen felháborodva azon, ha például a zuglói önkormányzat minden intézményébe csak a Népszabadság és a Népszava járna? S ha egykor talán így is volt (errõl nincsen információm, de sajnos nem tartom elképzelhetetlennek), nem éppen önöknek kellene megmutatniuk, hogy lehet máshogy, hogy lehet becsületesen, intellektuálisan tisztességes módra, nem betegesen kicsinyesen és önzõen intézni közös dolgainkat, ahogyan errõl 2010 áprilisa elõtt szó volt?

Szóval köszönöm: ezt az egészet így nem... Ha abból a 43 millió forintból, amit évente a jelenleg már teljes mértékben fideszes házikiadványként mûködõ Zuglói Lapokba „beltolnak”, hajlandóak lesznek egy tisztességes újságot kiadni, ami valóban pártatlanul tájékoztat a kerület életérõl, újra el fogom olvasni a lapot. Apropó, mikor is kezd neki a Bosnyák tér rendbetételének a Csak a Fidesz? Eddig ugye azért nem lehetett, mert a helyi fülkeforradalom szerint a "komcsik" meg "szadesz" szórta a pénzt. No comment. Ne értsen félre: nekem a posztkommunistákról és a temetetlenül dögsorsa jutott SZDSZ-rõl is ugyanaz a véleményem, azonban az elmúlt két évben szédületes gyorsasággal dobogós helyre tornászta fel magát a Fidesz is, és ezzel egyre többen vagyunk így.

A fentiekre tekintettel és saját lelki nyugalmam megõrzése érdekében is – kérem, mûködjenek velem nemzetileg együtt! – ne dobjanak több Zuglói Lapokat a postaládámba!

Én elbúcsúzom a demagóg pártújsággá silányult Zuglói Lapoktól: papcsákostul, fideszestül, ellenzékhangjástól: megy az ön egyértelmûen kiváló szakmai kvalitásai alapján jóval többre érdemes lap olvasatlanul oda, ahová való: a kuka legaljára; a másik lehetõséghez sajnos túl vékony a papírja.

Végezetül köszönöm, hogy idõt szánt a levél elolvasására, mégha nem is teheti meg, hogy megszívlelje a benne leírtakat. Persze ez az ön egyéni döntése lenne, ami már az egymás között hasonlóan együttmûködõk között sem nagyon ajánlatos…

Üdvözli:

Egy zuglói lakos, Zuglói Lapok exolvasó

Hozzszlsok

# | Karahun Karahun - 2012 04 19 ¦ 21:53:23
majd ha másnak lesz alkotmányozó kétharmada .......
# | kincses kincses - 2012 04 19 ¦ 22:45:27
MIJE???olvastad? és minek?
# | zafir zafir - 2012 04 19 ¦ 23:45:03
Most buktatják fölfelé a szerkesztõ urat:
http://hvg.hu/itt...okrata_kor.

Hozzszls kldse

Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.
Generlsi id: 0.59 msodperc
93,405,627 egyedi ltogat