Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orosz-izraeli katonai együttműködési megállapodást írtak alá

KülföldOrosz-izraeli katonai együttműködési megállapodást írt alá hétfőn Moszkvában Anatolij Szergyukov orosz és Ehud Barak izraeli védelmi miniszter. Szergyukov az aláírást követően hangsúlyozta, hogy az orosz hadsereg átalakításánál rendkívül fontosnak tartja az izraeli fegyveres erők tapasztalatainak felhasználását. Bejelentette, hogy Oroszország 12 robotrepülőgépet vásárol Izraeltől, s máris folyamatban van 50 orosz katona kiképzése ezek használatára. Korábbi hírek szerint Oroszország és Izrael hamarosan vegyes vállalatot alapít, amely robotrepülőgépeket gyártana az orosz hadsereg számára.

Szergyukov a találkozót megnyitva hangsúlyozta a két minisztérium együttműködésének intenzív voltát, s azt, hogy a két fél nézetei számos globális kihívást tekintve egybeesnek, vagy közel állnak egymáshoz. Barak azt hangsúlyozta, hogy Izraelt és Oroszországot egyaránt fenyegeti a radikális iszlám terror, s hogy Izraelben nagyra értékelik az Oroszországgal való együttműködést, amely egyre szorosabbá válik. Barak kijelentette, hogy Moszkva rendkívül fontos szerepet tölt be a közel-keleti régióban.

A találkozó után a felek bejelentették: Izrael kész továbbra is megosztani a terrorizmus elleni harcban szerzett tapasztalatait Oroszországgal. Megfigyelők szerint a megbeszéléseken Barak bizonyára tájékoztatta orosz kollégáját a közvetlen izraeli-palesztin tárgyalásokról, s minden bizonnyal felvetette a Szíriának és Iránnak szánt orosz rakéták kérdését is, amely erősen aggasztja Izraelt.

Szíriának Oroszország Jahont típusú, 300 kilométer hatótávolságú, hajók ellen bevethető szárnyas rakétákat szállít, és Izrael attól tart, hogy ezek károkat okozhatnak hadiflottájának, amennyiben a Szíria által támogatott libanoni Hezbollah szervezethez kerülnek.

Oroszország egy szerződés értelmében már régen köteles lett volna leszállítani Iránnak egy tétel Sz-300 típusú légvédelmi rakétát, de a szállítás mindeddig nem kezdődött meg. Ennek érdekében Izrael kitartóan nyomást gyakorol, s az orosz fél gyártási problémákra hivatkozik. Az Sz-300-as rakéták jelentősen megnehezítenék az iráni nukleáris intézmények ellen intézendő esetleges légicsapást.

Forrás: Link

Hozzászólások

# | gaby gaby - 2010 09 06 ¦ 18:47:11
Ez meg micsoda hír??
# | paralizátor paralizátor - 2010 09 06 ¦ 18:50:18
Most akkor mi van?
Egyet jobbra, egyet balra?
Megmagyarázná ezt valaki, aki érti?
# | magyar saman magyar saman - 2010 09 06 ¦ 20:32:19
Pedig egyszerű.

A maci sem az, aminek látszik. Néha kipát húz a fejére. Úgy mint régen, mikor vörösbe öltözött.

Ha nem tanulunk a történelemből, akkor újra megismétlődhet.
# | Vacak Vacak - 2010 09 06 ¦ 22:42:43
Én nem csodálkoznék, ha most hirtelen kialudna az a fránya tűz ruszkiföldön, tán még eső is fog esni annyi idő után.
# | Mofer Mofer - 2010 09 07 ¦ 01:57:11
Nagyon el szomorit amit olvasok, már kezdtem, jó érzéssel lenni az Orosz felé, el hitettem, magammal, hogy ök is csak meg lettek vezetve ezzel a nagy K.... ussal, most meg üzletelgetnek, a Viág Sz.r keveröivel, akiknek köszonheti a világ azt a sok retenetet na ebböl mi lessz, jó nem az bizonyos.
Szóhoz sem jutok. Békesség minden jó akaratu embernek
# | postaimre postaimre - 2010 09 07 ¦ 09:17:27
Na, akkor figyelem, mert a sok olvasgatás ellenére nem igazán megy még ez a stratégiai gondolkodás sokaknak! bármily furcsa is, de Izrael legveszélyesebb "hagyományos" fegyverzete, amely esetleg atomtöltet hordozására is alkalmas, az a robotrepgép, amelyet a dűnék közt nagyon nehéz észlelni s leszedni, ha nem ismered a pontos műszaki paramétereit. Ha én nem akarnék háborút és azt sem szeretném, hogy meglepjen az ellenség, akkor azt tenném, hogy hivatalosan venném meg a technológiát és fognám az ellenség kezét, ahogy azt a "tapadós kéz" technikája mutatja. A francia Mistral-lal is ez a helyzet és a többi kütyüvel, ami potenciális veszélyforrást jelent, de nem csak zsidó részről, mert a felszerelést eladták már jó pár "baráti" államnak. Ez egy katonai stratégiai lépés volt, ami egyáltalán nem baráti, mint ahogy az sem az lenne, ha a pofátlan szomszédod ocsmány kutyájának elhallgattatása miatt nem azt a technikát választod, hogy lelövöd a gazdáját, hanem azt, hogy megtudod tőle, mi a kutya kedvenc kajája.
# | Tesla Tesla - 2010 09 07 ¦ 12:28:46
ellenségnek nem hinni, nem kérni, nem elfogadni!!!:D
# | anzelm anzelm - 2010 09 07 ¦ 12:51:13
Imre! ;)B):D
# | ScythianNS ScythianNS - 2010 09 07 ¦ 21:12:12
# | postaimre postaimre - 2010 12 09 ¦ 10:47:51
Gyatus, nincs olyan hogy "nemzeti oldal". Nincsenek oldalak, csak kerek egész van. Az együttműködés a szumó része és ne feledjétek, a hadianyag-gyártók-bankárok azzal kötnek üzletet, aki többet ígér. Ezek a háborús eszközök finomított változata s a technológiát minek ellopni, ha meg tudod hivatalosan is szerezni. Tanuljatok meg kicsit konspiratívabban is gondolkozni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.93 másodperc
68,710,453 egyedi látogató